Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr (4)

Kάνουμε μια ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζουμε με τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο του 2018.

Ευχάριστα τα νέα!

Καταχωρήθηκε στις 6 Ιουλίου 2018 από τον/την Stratis

Από τον κ. Τεντόμα

Αφού διαβάσετε παρακάτω το εισαγωγικό σημείωμα του κ. Τεντόμα μπορείτε στους παρακάτω συνδέσμους να δείτε τα σχετικά νομοθετήματα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΔ 130 του 1979 για κατά παρέκκλιση δόμηση των σεισμόπληκτων ΚΑΤΑ ΠΕΡΕΚΚΛΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ 130_1979

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΔ 130 του 1979 για κατά παρέκκλιση δόμηση των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα λόγω φυσικών καταστροφών.

Οδεύει για υπογραφή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά για έκδοση ΦΕΚ η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΔ 130 του 1979 για κατά παρέκκλιση δόμηση των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα λόγω φυσικών καταστροφών.
Από την επαύριον του σεισμού της 12.6.2017 εντοπίσαμε το μεγάλο πρόβλημα που θα είχε η πλειοψηφία των «κόκκινων» κτιρίων, που δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στο μέγεθος που είχαν προ του σεισμού, λόγω του μικρού Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ=1,00) που προβλέπεται στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
Το ΠΔ 130 του 1979 προέβλεπε την επαύξηση του ποσοστού κάλυψης μέχρι του περιτυπώματος της παλιάς οικοδομής, όμως στη τελευταία παράγραφο του άρθρου 3 είχε τον περιορισμό «Ο συντελεστής δομήσεως του οικοπέδου δεν δύναται να υπερβεί τον επιτρεπόμενον συντελεστήν δομήσεως της περιοχής».
Με την παραπάνω τροποποίηση αυτός ο περιορισμός άρθηκε και πλέον κάθε σεισμόπληκτος θα μπορέσει να ανακατασκευάσει τα σεισμόπληκτα σπίτια του χωρίς τον περιορισμό του ΣΔ=1,00, δηλ. να ανακατασκευάσει ΟΛΑ τα τετρ. μέτρα της καταστραφείσας οικοδομής σε κάθε οικόπεδό του.

Με πείσμα και συναίσθημα!

Καταχωρήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018 από τον/την Stratis

Τι κι αν πορεύεται στη δέκατη δεκαετία της ζωής του, τι κι αν ο σεισμός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Η αγάπη του για το χωριό  κι η θέληση αντάμα λαμπύρισαν το πνεύμα του, ατσάλωσαν το πείσμα του και μας το μεταφέρει. Σοφέ Νέστορα Δημήτρη Περρή σε ευχαριστούμε. Να είσαι γερός να φύγεις και να ξανάρθεις πολλές φορές ακόμα. Μέχρι να πιεις το καφεδάκι σου και πάλι στον Πλάτανο από κάτω

Τι κι αν ξενιτεύτηκα τους μήνες του χειμώνα,

κι ας πέρασα καλά, ποτέ όμως δεν ξέχασα

τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα κι αγάπησα.

Και ήλθα να τον ιδώ, όμως απογοητεύτηκα!

Τα ίδια και χειρότερα! παντού μπάζα, πέτρες και χώματα.

Αλλά δεν είναι για κλάματα.

Ας ενωθούμε όλοι μαζί με πείσμα και κουράγιο.

Μην χάνουμε την ελπίδα να φτιάξουμε τα σπίτια μας

και τα νοικοκυριά μας.

Οπόταν εμείς θα φύγουμε να τα ‘χουν τα παιδιά μας.

Ο Στυλιανός Γιαννάκος στα Ιπποκάτεια, στην Κώ.

Καταχωρήθηκε στις 16 Αυγούστου 2018 από τον/την Stratis

Διαβάζουμε: Εντυπωσιακή και ιδιαίτερη η 2η Έκθεση Ζωγραφικής Ερασιτεχνών Κώων Ζωγράφων από τον ΦΙΛΗΤΑ στα θερινά Ιπποκράτεια.

Στη σημαντική αυτή έκθεση συμμετείχε και ο Στέλιος, ο εξαιρετικός ερασιτέχνης χωριανός μας ζωγράφος, ο οποίος όποτε χρειαστεί είναι και από το …χωριό της γυναίκας του για να του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει σε σημαντικές διοργανώσεις.

Η πληροφορία ότι στην έκθεση συμμετείχε ένας «Κώος Βρισαγώτης» έφερε στο χώρο της την βρισαγώτισσα -και τώρα μόνιμη κάτοικο της Κω- Μαριάνθη Κανέλλου, που φωτογραφήθηκε με τον ζωγράφο και τα έργα του και είχε την καλοσύνη να μας στείλει τις φωτογραφίες.

Η Βράβευση των αριστούχων

Καταχωρήθηκε στις 19 Αυγούστου 2018 από τον/την Stratis

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο από το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας, σε αίθουσα του καταστήματος «Θάλασσα» η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Πολιχνίτου με καταγωγή από τη Βρίσα.

Από το ΔΣ του Συλλόγου παρόντες ήταν ο Γιώργος Πετράς και η Μυρσίνη Πορτογλή (τα λοιπά μέλη απουσίαζαν για λόγους ανώτερης βίας), η οποία μετά την εισαγωγή του Γιώργου διάβασε την εμπνευσμένη ομιλία με παραινέσεις προς τα παιδιά.

Στην αρχή δόθηκαν αναμνηστικά στα δυο παιδιά που αποφοίτησαν φέτος από το σχολείο στον Θοδωρή Παντελίδη και στη Χριστίνα Μέτσγια από τη διευθύντρια του σχολείου Μυρσίνη Νικέλλη.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων ως εξής:

Α Γυμνασίου

Βρεντζάκης Χρυσοβαλάντης  του Δημήτρη         19,1

Μπατζάκη Μυρσίνη           του Θεολόγου                 19

Τριαναταφύλλου Γιάννης      του Σπύρου             18,9

Β Γυμνασίου

Διαμαντή Ειρήνη            του Γιάννη                        19,8

Γ Γυμνασίου                                      

Ζαφειρίου Αίγλη         του Δημήτρη                          20

Κούτσικου Ραφαέλλα        του Γιώργου                   20

Γεωργακή Έφη       του Αριστείδη                           18,5

Α Λυκείου

Πανσεληνάς Δημήτριος του Γαβριήλ    18,4

Καλατζή Αθηνά του Γιάννη                      18,1

Β Λυκείου

Μπατζάκης Παναγιώτης του Θεολόγου      19,3

Πανσεληνάς Στέλιος του Γαβριήλ                  18,4

Γ Λυκείου

Κούτσικος Στρατής  του Γιώργου                 19

Ψωμά Μαριάννα του Κώστα                          18,1

Τα βραβεία επέδωσαν τα παρόντα μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Στρατής Παράκοιλας και ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Τσάτσος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί συγγενείς των παιδιών και άλλοι με διάθεση να τα τιμήσουν.

Τα κεράσματα πρόσφερε δωρεάν η Διεύθυνση του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι φέτος δεν δόθηκε το βραβείο «Σιγιώργη» για τον/η  μαθητή/ρια με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις επειδή κανένα παιδί δεν εκπληρούσε και τους δυο όρους του βραβείου (βαθμό μεγαλύτερο του 16 και μόνιμη διαμονή σε Βρίσα-Βατερά)

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.