Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr (5)

Kάνουμε μια ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζουμε με τους μήνες ΣΕπτέμβριο Οκτώβριο του 2018.

Ακόμα μια προσπάθεια προστασίας

Καταχωρήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Με βάση την τελευταία μελέτη πραγματοποιήθηκε η κάλυψη της σκεπής της Ζωοδόχου Πηγής με ένα λευκό συνθετικό κάλυμμα.

Ας ελπίσουμε ότι το υλικό αυτό θα συμπεριφερθεί καλύτερα και δεν θα ξαναδούμε νερά στο εσωτερικό του ναού.

Μπράβο στην ομάδα!

Καταχωρήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Η ομάδα των προχωρημένων στη ζωγραφική της Βιβλιοθήκης Βρίσας φέτος το καλοκαίρι δούλεψε με πλαστικό χρώμα σε μια επιφάνεια τοίχου κατάλληλα προετοιμασμένη. Η ομάδα εξέφρασε ή μάλλον τιτλοδότησε τους προβληματισμούς των νέων παιδιών.

Η προστασία του περιβάλλοντος (πάνω) και ο ρατσισμός είναι δυο απ’ τα θέματα που προβληματίζουν τους εφήβους.

Η χρήση των ουσιών δημιουργεί έναν ακόμα προβληματισμό

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παγκόσμια ειρήνη και ο έρωτας μέσα απ’ τις δυο γατούλες έχουν κι αυτά τη θέση τους

Οι προβληματισμοί, οι δυσκολίες της οικογένειας, οι ταχύτατες μεταβολές στα δεδομένα και πολλά άλλα δημιουργούν ανασφάλεια και συνακόλουθα προβληματισμό για το δρόμο που θέλουν να ακολουθήσουν

Και φυσικά οι έφηβοι της Βρίσας έχουν δεχτεί το βαρύ τραύμα της καταστροφής του χωριού αλλά αισιοδοξούν για την ανοικοδόμησή της βάζοντας κι αυτά το χεράκι τους

Ενημέρωση από το τοπικό συμβούλιο

Καταχωρήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2018 από τον/την Stratis

Εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου για τη διευκόλυνση των αγροτών μας η Τοπική Κοινότητα έχει ξεκινήσει κόψιμο κλαδιών και θάμνων στους αγροτικούς δρόμους. Εδώ και τρείς ημέρες δύο συνεργία εργάζονται ταυτόχρονα το ένα στην περιοχή ΜΠΛΟ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΙΑ και το άλλο στις περιοχές ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ -ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ -ΛΙΒΑΝΗ- ΑΧΛΑΔΕΡΗ -ΜΕΛΙΣΣΑ -ΓΩΝΙΕΣ -ΤΓΑ.Στη συνέχεια θα καθαριστούν οι περιοχές ΚΑΜΑΡΕΣ-ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ-ΟΡΝΟΙ ΒΑΤΕΡΩΝ και θα γίνει προσπάθεια να καθαριστούν και άλλοι δρόμοι.

28η Οκτωβρίου στο χωριό

Καταχωρήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018 από τον/την Stratis

Στην άγιο Ευστάθιο στα Βατερά, με έναν εξαιρετικό καιρό (η νοτιά δεν ήταν δυνατή ώστε να ενοχλεί), συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος.

Μετά τη δοξολογία τα παιδιά πορεύτηκαν μέχρι τον παραλιακό δρόμο, όπου τους περίμενε το σχολικό λεωφορείο για να τα μεταφέρει στο Ηρώον. Και εκεί ο κόσμος ήταν αρκετός κάτω απ΄την υπέροχη λιακάδα.  Μετά το τρισάγιο έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.

Ακολούθησαν ποιήματα απ’ τα παιδιά των σχολείων, τα οποία στο τέλος αποζημιώθηκαν με ένα τσουρεκάκι και έναν χυμό, προσφορά των δυο σουπερμάρκετ του χωριού (Κολιόπουλου και Πετρέλλη).

Και του χρόνου με υγεία, γονείς και παιδιά, να τιμήσουν την εθνική επέτειο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.