Για τους αγροτικούς δρόμους. Οψόμεθα!!!

Το θέμα των προβλημάτων στους αγροτικούς δρόμους του νησιού μας απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο στη χτεσινή συνεδρίασή του. Ως γνωστό η παράταξη του Δημάρχου κ. Βουνάτσου ύστερα απ’ τη διαγραφή και άλλων μελών της έχει χάσει την πλειοψηφία. Αποτέλεσμα ήταν να μην περάσει η πρόταση της δημοτικής αρχής να δοθεί το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στο αγροτικό δίκτυο με απ’ ευθείας ανάθεση σε εργολάβο. Αντίθετα πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για προκήρυξη διαγωνισμού. Για να δούμε τη συνέχεια. Παρακάτω απόσπασμα από σχετικό δημοσίευμα του lesvosnews.net

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για απευθείας ανάθεση του έργου «αποκατάσταση αγροτικού δικτύου στις πληγείσες περιοχές»  δεν πέρασε! 17 «ναι» και 21 «όχι».
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θεώρησε ότι μια τέτοια πρόταση δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια. 
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πρόταση του κ. Πατερέλλη για προκήρυξη του έργου με σύντμηση των ημερομηνιών (υπερίσχυσε η πρότασή του με διαφορά 6 ψήφων!)  Η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου απείλησε ότι θα προσβάλει αυτή την απόφαση στα δικαστήρια…
Υπενθυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατεπείγουσα γιατί  “οι προκληθείσες ζημιές από την θεομηνία της 1/12/2012[στο μέσον της ελαιοκομικής περιόδου και λόγω εξάντλησης των δαπανών Πολ. Προστασίας] επιβάλλουν την άμεση αποκατάσταση του αγρ. δικτύου των Δημ.-Τοπ. Κοινοτήτων που πλήγησαν, με αποτέλεσμα οι αγρότες να διαμαρτύρονται έντονα, αφού είναι αποκομμένοι από τα ελαιοκτήματά τους.”

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τους αγροτικούς δρόμους. Οψόμεθα!!!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μία ματιά στις μελέτες των αποκαταστάσεων της αγροτικής οδοποιίας που δεν εγκρίθηκαν για να υλοποιηθούν με απευθείας ανάθεση από ένα έμπειρο μάτι,και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι :Οι μελέτες είναι όλες σχεδόν ίδιες. Εχουν συνταχθεί πριν τις καταστροφές και αυτό είναι εμφανές τόσο από τα άρθρα που χρησιμοποιούνται ,όσο και από το περιγραφικό μέρος. Εγιναν με μοναδικό σκοπό να δοθούν με απευθείας ανάθεση αφού κινούνται στα χρηματικά όρια που η νομολογία ορίζει για τις απευθείας αναθέσεις,η δε υλοποίηση τους θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη χωρίς επιπλέον έξοδα αφού δεν περιλαμβάνονται άρθρα για υλικό (μπάζα) ούτε για μεταφορές. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Δήμος Λέσβου έχει περίπου 70 τεχνικούς(ΠΕ και ΤΕ) υπαλλήλους .
    Τελικά μήπως αυτοί που έλεγαν ότι ο Δήμος Λέσβου αν και ο μόνος αρμόδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα -τουλάχιστον αυτή την περίοδο της ελαιοσυλλογής-είχαν δίκιο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.