Το Παράρτημα Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κατόχους αγροτικής γης ότι η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, καθώς και πρόδηλων σφαλμάτων, κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών για το νησί μας λήγει την άλλη Τετάρτη 30 Μαρτίου.
Η παράταση, ακόμη κι αν δοθεί, προβλέπεται να είναι ολιγοήμερη και γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να εντοπίσουν το μέγεθος και τη φύση του προβλήματός τους στους δασικούς χάρτες και σε συνεργασία με τα δασολογικά γραφεία να προβούν εμπρόθεσμα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.
Το 1945/1960 που λαμβάνουν υπόψιν τις αεροφωτογραφίες, οι παππούδες και οι πατεράδες μας για να επιβιώσουν και να μην εγκαταλείψουν αυτό τον τόπο μπορεί να μετέτρεψαν κάποιες εκτάσεις- σε ελαιοαγρούς ή σπαρτά κ.α. (αν δείτε το χάρτη το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκειται για λίγα τετραγωνικά έως στρέμμα σε κάθε αυτοτελή ιδιόκτητη έκταση. Καλούμαστε τώρα εμείς μετά από 2/3 γενιές να βάλουμε το χέρι στη τσέπη για να ‘’νομιμοποιήσουμε’’ αυτές τις εκτάσεις. Καθαρά εισπρακτικό μέτρο. Δεν βλέπουν ότι ο αγροτικός κόσμος έχει λιγοστέψει, τα χωριά έχουν ερημώσει, τα κτήματα εγκαταλείπονται και σε λίγα χρόνια θα γίνουν όλα δάσος? Πόσο ποσοστό Ελλήνων και τι ηλικία έχουν αυτοί που ασχολούνται με τα κτήματα? Ξέρουν πόσες οικονομικές θυσίες κάνουν οι εναπομείναντες αγρότες και ιδιοκτήτες (που τα πονάνε) για να τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση ? Ποια είναι η αντικειμενική αξία και ποια η πραγματική ενός αγρού? Τι όφελος θα έχει μελλοντικά αυτός που θα πληρώσει για να αποχαρακτηρίσει την αγροτική έκταση λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω ?
Ο πρωτογενείς αγροτικός τομέας έπρεπε από τους ιθύνοντες να στηρίζεται και να αξιοποιείται και όχι να αιμορραγεί.
ΥΓ. Δεν μιλάμε για εκτάσεις παραθαλάσσιες και όμορες οικισμών ούτε για αίτηση για πρόδηλο σφάλμα.