Από το Σύλλογο της Αθήνας

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ;

21 Μαρτίου 2020

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του κορονοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, αλλά παράλληλα έχει επιδεινώσει χρονίζοντα προβλήματα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τη Βρίσα, όπου αναμενόνταν να αρθεί η κατάσταση επικινδυνότητας τον Μάρτιο και να προχωρήσουν πια οι εργασίες για την πολυπόθητη αναγέννηση του χωριού μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με ενημέρωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

  1. Ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο κο Ζούρο για την αποκομιδή των μπάζων, οι εργασίες δεν προχωράνε, γιατί ο εργολάβος δεν έχει ακόμα αποπληρωθεί για τις εργασίες που έχει ήδη ολοκληρώσει με βάση την προηγούμενη σύμβαση.
  2. Απαιτείται συμπληρωματική σύμβαση για την αποκομιδή των μπάζων από τα στενά και δυσπρόσιτα μέρη του χωριού, καθώς εκεί θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα. Ο Δήμος Μυτιλήνης πρέπει, επομένως, να ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εκταμιεύσει τα απαιτούμενο ποσό από τα αποθεματικά για τη Βρίσα.
  3. Έληξε η σύμβαση για τη φύλαξη των διατηρητέων υλικών από τις κατεδαφίσεις και πρέπει να ανανεωθεί.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου έχει ενημερώσει με επιστολή του τον Δήμο Μυτιλήνης  για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, καθώς εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Μυτιλήνης,  αλλά ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση.

  • Η επικινδυνότητα της Βρίσας λήγει στις 22 Μαρτίου. Για να υπάρξει παράταση έξι μηνών, χρειάζεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να υποβάλει σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, με επιστολή του στις 11/3/2020  προς την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει ζητήσει την προώθηση του αιτήματος αυτού στο Υπουργείο και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες.

Ήδη, σε τρεις μήνες κλείνουν τρία χρόνια από τη μέρα του σεισμού και η Βρίσα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση επικινδυνότητας. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα και, δυστυχώς, φανερώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού για όποιον, φορέα ή άτομο, ενδιαφέρεται πραγματικά για το ακριτικό χωριό μας.

                 ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η Γεωργακας παναγιωτης λέει:

    Ελευθερο wifi στο χωριο και με επεκταση σταδιακα στα βατερα μηπως ειναι πιο ευκολο να γινει τωρα που ολοι ειναι κλεισμενοι στα σπιτια τους και παρα πολλοι δεν εχουν συνδεση ιντερνετ;0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.