Υπαρκτός ο κίνδυνος!

Συζητώντας με παλιό, έμπειρο και βασικό στέλεχος του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου μου επεσήμανε τον κίνδυνο που επικρέμαται στο ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο) του νησιού μας και κατά συνέπεια στα κεφάλια μας.

Υπάρχει κίνδυνος από μια “εξυπνάδα” ή “παλικαριά” κάποιου να την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι αλλά ακόμα και οι ίδιοι, έξυπνοι και παλικάρια!

Ιδιαίτερος κίνδυνος υπάρχει από όσους έρχονται στο νησί μας από άλλες περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα από την Αθήνα. Κανένας πριν νοσήσει δεν ήξερε ότι είχε τον ιό και ήταν φορέας. Αν λοιπόν κάποιος από τους πρώιμους επισκέπτες μας είναι φορέας και δεν τηρήσει την επιβεβλημένη καραντίνα των 14 ημερών σίγουρα θα μεταδώσει τον ιό σε κάποιους από μας και μεις σε άλλους με αποτέλεσμα σε μια -δυο βδομάδες να πληθύνουν τα κρούσματα στο νησί επομένως και όσοι θα χρειαστούν νοσηλεία και αναπνευστήρα. Το νοσοκομείο όμως έχει μικρές δυνατότητες και υπάρχει ορατή η περίπτωση να χρειάζεται κάποιος να μπει στην εντατική και να μην υπάρχει η δυνατότητα. Τότε οι γιατροί θα επιλέξουν ποιον θα βάλουν και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει!!!

Την εντατική όμως την χρειάζονται άτομα και για άλλες περιπτώσεις εκτός από την πνευμονία όπως για παράδειγμα εξαιτίας ενός εγκεφαλικού επεισοδίου ή ενός τροχαίου ατυχήματος. Θα είναι τραγικό αυτός που διέσπειρε τον ιό στην περιοχή μας να χρειαστεί κρεβάτι στην εντατική και να μη βρίσκει επειδή το έπαιξε …άνετος.

Υπάρχει και άλλος κίνδυνος ιδιαίτερα για τα ηλικιωμένα άτομα που έρχονται για “σιγουριά” στο χωριό τους. Τα άτομα αυτά έχουν συνήθως τα δικά τους προβλήματα υγείας που τα αντιμετωπίζουν στο Κ.Υ. Αν όμως εξαπλωθεί ο ιός είναι πολύ φυσικό να μολυνθούν και άτομα από το προσωπικό του Νοσοκομείου ή των Κ.Υ. με αποτέλεσμα αυτά να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Αφού μου ανέλυσε όλα τα παραπάνω το στέλεχος του Κ.Υ. Πολιχνίτου απηύθυνε την έκκληση: Μην έρχεστε στο νησί μας για πιο σίγουρα γιατί μπορεί να φέρετε τα πάνω κάτω. Και αν τελικά ήρθατε τηρήστε την 14ήμερη καραντίνα. Μην αρχίστε να κυκλοφορείτε για να δείτε συγγενείς και γνωστούς. Αν τους αγαπάτε αγνοήστε τους για δυο βδομάδες!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.