Από το τοπικό συμβούλιο

Το Τοπικό συμβούλιο Βρίσας ενημερώνει για τις ενέργειες που έκανε σχετικά με τα θέματα της επιστολής του συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας <<ως πότε οι καθυστερήσεις των έργων >>                                               

 1.Η αποκομιδή των μπάζων έχει ξεκινήσει από τις 4 Μαρτίου μετά από πολλές πιέσεις του προέδρου της Κοινότητας προς τον εργολάβο κ. Ζούρο έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα σχετικά με το χρέος που έχει ο προηγούμενος Δήμος μαζί του (έχουν μαζευτεί ήδη από 6-7 σπίτια).                   

2. Στις 6 Φεβρουαρίου σε συνάντηση του προέδρου του Τ. Σ με το Γ. Γ του Δήμου κύριο Ελευθερίου για 1h και 45λεπτα τέθηκε και το θέμα ανάμεσα σε πολλά άλλα που αφορούν το χωριό μας της νέας σύμβασης για την αποκομιδή των μπαζών από στενά μέρη ζητώντας νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς και την πληρωμή του προηγούμενου εργολάβου κ. Πανσέληνα τον οποίο δεν πλήρωσε ο Δήμος Λέσβου. 

                3. Σχετικά με την σύμβαση για τη φύλαξη των διατηρητέων υλικών έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος από τις αρχές Μαρτίου καθώς και  ο σύμβουλος του  και πρώην αντιδήμαρχος έργων Δήμου Λέσβου όπου γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κύριος Κατσαρός. Γίνεται προσπάθεια για παράταση ενός έτους.   

 4. Για την επικινδυνότητα της Βρίσας που έληξε στις 12 Μαρτίου και όχι στις 22 Μαρτίου ζητήθηκε από την Κοινότητα παράταση  από αρχές Φεβρουαρίου για έξι μήνες. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έστειλε έγγραφο στις 19-2-20 προς την Περιφέρεια και με νέα επιστολή του Δημάρχου στις 11-3-20. Τέλος υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της Κοινότητας με τον αντιπεριφερειαρχη Κ. Χατζηκομνηνο και του ζητήθηκε να εξετασθεί και να προωθηθεί γρήγορα η εξάμηνη παράταση. Η ενημέρωση του αντιπεριφερειαρχη ήταν ότι ζητήθηκε στις 13 Μαρτίου εξάμηνη παράταση από το Υπουργείο. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Από το τοπικό συμβούλιο

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εύλογη η απορία όλων μας :
    Γιατί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν παίρνει επάνω του τις οποίες ενέργειες σχετικά με τα παραπάνω θέματα.
    Ας το κάνει όπως έκανε και με το γήπεδο Πολιχνίτου , όπως διαβάσαμε σχετικά.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με το γεφύρι στην είσοδο του χωριού τι θα γίνει ;
    Έχει να μας πει κάποιος κάτι ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.