Συνέχεια

"/>

Για τη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Βρίσας

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ της Ανθής Παζιάνου από την  εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με το ιατρείο του χωριού μας

Έπιασε τόπο» η δωρεά Νικέλλη

Ξεκινά να εξετάζει το Αγροτικό Ιατρείο Βρίσας

Ευχάριστες εξελίξεις περιμένουν τους 900 και πλέον κατοίκους της Βρίσας και των Βατερών, καθώς από αυτή την εβδομάδα ανοίγει επισήμως το νέο Αγροτικό Ιατρείο στη Βρίσα, ο εξοπλισμός και η κατασκευή του οποίου αποτελεί εξ ολοκλήρου δωρεά του Αθανάσιου Νικέλλη.

Οι όποιες διαφορές και παρεξηγήσεις, λύθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που έχει το δικαίωμα χρήσης του χώρου, αλλά και του ιερέα του ναού της Ζωοδόχου Πηγής στον οποίο ανήκει η κυριότητά του.

Η κατασκευή του διώροφου κτηρίου του Ιατρείου Βρίσας ξεκίνησε το 2008, κατόπιν της δωρεάς του Αθανάσιου Νικέλλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2010.

Ομογενής της Αμερικής, ο Αθ. Νικέλλης δε μερίμνησε μόνο για το Αγροτικό Ιατρείο, αλλά και για τη βιβλιοθήκη του χωριού, χάρη στον οποίο ιδρύθηκε, αλλά και για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου, ξωκκλήσι που έχει χτιστεί σε οικόπεδο που δώρισε ο ίδιος -και στο οποίο προβλέπεται και η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου-, στην παραλία των Βατερών.

Το Αγροτικό Ιατρείο έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα καρδιογράφου και απινιδωτή, τα οποία μάλιστα έχουν παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, εφόσον του Κέντρου χρειάζονταν αντικατάσταση, αλλά και του δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός.

Ας σημειωθεί ότι έχει παρουσιαστεί από τις 8 Αυγούστου και αγροτική γιατρός, η Στέλλα Βάκουρη, η οποία φιλοξενούνταν. Λόγω όμως της σύμβασης, αλλά και του κτηρίου το οποίο διαμορφώθηκε με το σκεπτικό να μπορεί να φιλοξενεί δωρεάν τον εκάστοτε γιατρό, η κ. Βάκουρη μπορεί από σήμερα να μετακομίσει στη Βρίσα και να ανοίξει το Ιατρείο.

Η… παρεξήγηση
Πριν την ανέγερση του νέου Ιατρείου, χρησιμοποιούνταν υποτυπωδώς άλλος χώρος στη Βρίσα. Όταν παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για χρήση το νέο κτήριο, το Βοστάνειο συνέχιζε να πληρώνει τους λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνο) στον πρώτο χώρο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί τίποτα και να δημιουργούνται περιοριστικές συνθήκες για τη φιλοξενία γιατρού, αλλά και για την πραγματοποίηση εξετάσεων. Για το λόγο αυτόν, ο ιερέας του ναού, στον οποίο ανήκει ο χώρος, δεν έδινε τα κλειδιά για τη λειτουργία του.

Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε συνάντηση των δύο μερών και χτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Βοστάνειου, ο κύβος ερρίφθη και μάλιστα προχώρησε και η υπογραφή συμφωνητικού. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται και από τις δύο πλευρές ότι αφενός το Νοσοκομείο θα μεριμνά για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν από τους λογαριασμούς και τη χρήση του χώρου, ενώ όταν λήγουν οι συμβάσεις του εκάστοτε ιατρού, τα κλειδιά θα επιστρέφουν στον ιδιοκτήτη, δηλαδή στην Εκκλησία.

«Ήταν πολύ λογική η απαίτηση του ιερέα και γι’ αυτόν το λόγο, χωρίς δεύτερες σκέψεις, προχωρήσαμε σε συμφωνία, ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατό το Αγροτικό Ιατρείο», τόνισε στο «Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας.

«Χαιρόμαστε πολύ που βρέθηκε άμεσα λύση και θα αξιοποιηθεί ο χώρος, ενώ θα εξυπηρετεί και εκατοντάδες κατοίκους του χωριού μας», δήλωσε ο Κώστας Σταυρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας.

Ποιος είναι ο δωρητής

Ο Αθανάσιος Νικέλλης γεννήθηκε στο Evanston του Illinois των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από γονείς Έλληνες, Βρισαγώτες στην καταγωγή, το Γεώργιο Νικέλλη και τη Μαρία Κωλλέτη.

Όταν ήταν οκτώ χρόνων, γύρισε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στη Βρίσα, όπου φοίτησε για πέντε χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο και για τρεις τάξεις στο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια, επέστρεψαν οικογενειακώς στην Αμερική, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του, φθάνοντας μέχρι τη διδακτορική διατριβή στην Κλινική Ψυχολογία.

Εργάστηκε ως κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Illinois, ως ομότιμος καθηγητής. Εκτός από τρία βιβλία που αφορούν στην ψυχική υγεία, την τεχνική για την αλλαγή της συμπεριφοράς και την ενίσχυση της προσωπικότητας, έχει γράψει και περί τις 70 εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Για τη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Βρίσας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΑ

    ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ

    ΛΙΒΑΔΟΣ

  2. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    TΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ …………. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να θριαμβολογούμε για κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί εξ αρχής.. Θέτω λοιπόν τα εξής ερωτήματα για να τα σκεφτούν κάποιοι…1. Ο αγροτικός ιατρός είχε εμφανισθεί από τις 8 Αυγούστου (και φαντάζομαι οι αρχές θα είχαν ενημερωθεί και πιο πριν..).Γιατί λοιπόν δεν έγιναν προσπάθειες από τις αρχές του χωριού νωρίτερα ώστε να μην δημιουργηθεί όλη αυτή η “παρεξήγηση” όπως γράφτηκε στο άρθρο??2. Με ποιο δικαίωμα ο ιερέας του χωριού ζητάει από την αγροτική ιατρό να του δείξει το πτυχίο της όπως και έγινε?? Ας μείνω σε αυτά τα 2 πρώτα ερωτήματα σε πρώτη φάση. Ευθύνες υπάρχουν.. Το θέμα είναι να μην μένουμε στα ευχολόγια και στην απραξία. Αν σε ένα χωριό των 900 και πλέων κατοίκων δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα τότε κάποιοι απλά κάθονται σε καρέκλες και έχουν τίτλους χωρίς να προσφέρουν τα απαραίτητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.