Για το σχολείο μας

Το σχολείο μας τις πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς λειτουργεί  -ύστερα απ’ τη συνταξιοδότηση του κ. Τσουκαλοχωρίτη- με δυο δασκάλους. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα και με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, είναι προσωρινή. Περιμένουν να διοριστούν αναπληρωτές για να τοποθετήσουν ακόμα ένα δάσκαλο.

Το σχολείο μας έχει φέτος 31 μαθητές και είναι αδιανόητο να λειτουργήσει ως διθέσιο, τη στιγμή μάλιστα που σχολεία όπως των Κεραμιών, των Μυστεγνών και της Συκαμνιάς με αρκετά λιγότερους από 30 μαθητές λειτουργούν ως τριθέσια. Βέβαια η ανωμαλία αυτή -αν είναι προσωρινή- δικαιολογείται με βάση τη σχολική νομοθεσία και δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τη Διεύθυνση.

Θα πρέπει όμως όλοι οι φορείς να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ώστε και ένας δάσκαλος να έρθει στο νησί να τοποθετηθεί εδώ η αν δεν έρθει κανένας να “βρεθεί”  δάσκαλος από όπου έχουν τοποθετηθεί προνομιακά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.