Για το πανεπιστημιακό κέντρο

Με αφορμή σχόλια που ζητούσαν ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα του πανεπιστημιακού κέντρου ή πιο απλά του Μουσείου του χωριού μας έχω να πω ότι κάτι κινείται αυτή την περίοδο.

Δυστυχώς (κατά την άποψή μου) το θέμα αυτό από την αρχή (πριν από 15 χρόνια και βάλε) περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστικότητας και σιωπής λες και οι κινήσεις έχουν συνωμοτικό χαρακτήρα. Βέβαια αυτό το πέπλο του μυστηρίου τίποτα δεν βοήθησε μέχρι τώρα και γι αυτό βρισκόμαστε και πάλι (σχεδόν) στο σημείο μηδέν.

Υπακούοντας σ’ αυτή τη σιωπή που έχει επιβληθεί δεν γράφω τίποτα παραπάνω γιατί δεν αντέχω μια ακόμα κατηγορία ότι …σαμποτάρω το έργο. Υπακούω αν και είμαι ριζικά αντίθετος με αυτή τη νοοτροπία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

14 απαντήσεις στο Για το πανεπιστημιακό κέντρο

  1. Ο/Η ΒΡΙΣΑΓΩΤΗΣ λέει:

    ΝΑΙ Κε ΝΙΚΕΛΛΗ ,
    ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ . ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΑΤΟΜΙΚΟ” ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΙΑΣΤΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ( ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΛΩΜΑΡΙ – ΒΑΤΕΡΑ ) .

    • Ο/Η Αλιευς λέει:

      Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ .
      Οι πληροφορίες ως έχουν, χωρίς κρίσεις και επικρίσεις δεν νομίζω ότι θα βλάψουν κανέναν.
      ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ θα μπορέσουν όσοι έχουν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την πορεία του …

  2. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    …Οχι μονο να παρακολουθησουν την πορεια του αλλα και να συνδραμουν στην προσπαθεια ( αν μπορουν) …

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    pistevete oti me afti ti krisi mpori na gini kati? ola exoun pagosi,makari kati na gini ala de blepo fos

    • Ο/Η ΒΡΙΣΑΓΩΤΗΣ λέει:

      ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΧΩΡΙΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ??
      ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΙΓΡΙ ? ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΩΜΑΡΙ-ΒΑΤΕΡΑ )
      ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΜΟΛΥΒΟΣ ? ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ )
      ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ ? ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ )………ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ???
      ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ , ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ??
      ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΙΟΙΘΕΙ” ΤΟ ΕΡΓΟ ( ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΤΛ) ….ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ???
      ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ….ΟΣΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ( Η ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ) ….ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ…..

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    exi megalo dikeoma! alla oso ayto to … o Sifunakis exi metoxes i gineka tou mesa sto mousio tou Sigriou de tha afisi na gini kati.kai oso ton bgazoume allo toso tha menoume piso

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την αξία της ευπρέπειας στο λόγο τους με αποτέλεσμα να μας αναγκάζουν να λογοκρίνουμε πράγμα που δεν θέλουμε και μας στεναχωρεί.
      Σκεφτήκαμε αντί να διαγράφουμε ολόκληρο το σχόλιο που περιέχει υβριστικό -κατά τη γνώμη μας- χαρακτηρισμό, να διαγράφουμε κάποια ή κάποιες λέξεις βάζοντας στη θέση τους τελείες.
      Λίγο αν αυτοελεγχόμαστε όλοι το παραπάνω δεν θα χρειάζεται.
      Μας λυπεί το γεγονός ότι στο παραπάνω σχόλιο διαγράψαμε μια λέξη.

  5. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στο θέμα του Μουσείου Βρίσας και δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός μας, ούτε κομματικοποιημένο όπως γράφουν διάφορα σχόλια.

    Η Περιφέρεια με τον κύριο Γιακαλλή ως επικεφαλής, ο Δήμος Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη νέα πρόταση και να βρουν πρόγραμμα χρηματοδότησης για να προχωρήσει το έργο (έχει γραφεί εδώ μέσα).

    Συμπληρωματικά της προσπάθειας αυτής έγινε με σχετική επιτυχία η προσπάθεια για να συμμετέχει το μουσείο στο χαρακτηρισμό του νησιού μας ως γεωπάρκο. Μαζεύτηκαν υπογραφές, έγινε Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε σύσκεψη των φορέων, ήρθε πριν λίγες ημέρες επιτροπή από ξένους, στο χωριό μας, για να ελέγξουν το μουσείο (έχουν γραφεί εδώ μέσα και με ονόματα ακόμα για το ποιοι συμμετείχαν).

    Τώρα λεπτομέρειες για το φάκελο και τα προβλήματα που συναντάμε για την ένταξη δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρουν και άλλωστε είναι διάφοροι οι φορείς που ασχολούνται που κανείς δεν μπορεί να τις γνωρίζει όλες. Πολλές φορές μάλιστα είναι αδύνατο να τις καταλάβουμε (π.χ. πλάνα, προγραμματισμοί, βιωσιμότητες, προσωπικό κ.α.). Αν κάποιος θέλει να μάθει κάποια συγκεκριμένη λεπτομέρεια, μπορεί να με βρει και να με ρωτήσει, αρκεί βέβαια και εγώ να τη γνωρίζω.

    Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε όταν μας ζητηθεί για να λυθεί κάποια εκκρεμότητα. Καλό όμως είναι να μην ακούγονται γενικές κατηγορίες για πρόσωπα ή γενικοί αφορισμοί, που και να ισχύουν ακόμα, δεν κάνουν καλό, ή αν γράφονται να διαγράφονται αμέσως.

  6. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Φιλε Βρισαγωτη… μπραβο σου το εθεσες στο σωστο πλαισιο…και ας προσπαθουν μερικοι να πουν οτι ειναι αλλιως….ολοι μας ξερουμε την τροχια του πολυπαθου αυτου εργου…..και τον ολετηρα που το εχει στο ματι….και αν δεν αλλαξει το πολιτικο τοπιο ….εδω θα ειμαστε και θα μυρικαζουμε τις ιδιες κουβεντες…κοντος ψαλμος αληλουια….λοιπον αντι να κουβεντιαζουμαι τα αυτονοητα….βοηθηστε να αλλαξει το πολιτικο τοπιο ….τοσο απλα…και τοτε θα εχουμε την ελπιδα οτι το Μουσειο & ο Δρομος θα γινουν…

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    de mporo na katalavo kirie Nikelli kai Kirie Karageorgiou giati fimonete ti eleytheria tis ekfrasis,xronia i politikoi mas pezoun pexnida sti plati mas kai deste pou katalixame! Oli xeroume to rolo toy …..Sifounaki sto ergo auto kai ti dithen filia me ti perioxi mas,to xerete kai sis ,opote giati na mi ton apokaleso opos tou axizi?Xipniste giati toulahiston poli de kimounte kai xeroun ti pextike kai ti pezete

  8. Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Άλλο ελευθερία του λόγου φίλε/η και άλλο χαρακτηρισμούς σε άτομα χωρίς στοιχεία. Ο κύριος Νικέλλης προστάτευσε πρώτα εσένα και μετά τη σελίδα του.
    Εγώ προσωπικά αν ήμουν στη θέση του κυρίου Νικέλλη θα έσβηνα όλο το σχόλιο σου για το δικό σου καλό. Ανεξάρτητα το τι πιστεύω θεωρώ ότι σχόλια τέτοιου είδους δεν κάνουν ποτέ καλό σε μία προσπάθεια ( η δράση φέρνει αντίδραση πάντα)

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ θα συμφωνησο και γω για τον σηφουνακι αν δεν φαη δεν κανη και αξιοι αυτοι που τον ψιφηζουνε ακομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.