Και η Βρίσα υποψήφια για πλακοστρώσεις

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε ότι ο Δήμος θα εκτελέσει έργα 6 εκατομμυρίων ευρώ για πλακοστρώσεις και αναπλάσεις σε χωριά και οικισμούς του νησιού μας για την τουριστική τους ανάπτυξη. Διερωτόμασταν μάλιστα αν θα υπάρξει κάτι και για το χωριό μας.

Σήμερα μάθαμε από έγκυρη πηγή (μη πολιτικό πρόσωπο) ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις για το χωριό και τα Βατερά αλλά και για άλλους οικισμούς της περιοχής μας. Συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί τεχνικά δελτία για πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου του χωριού, πεζοδρομίων στα Βατερά καθώς και τοιχείου αντιστήριξης απ’ τη μεριά της θάλασσας. Πεζοδρόμια έχουν προταθεί και για τη Νυφίδα ενώ για τα άλλα τα χωριά, και του Σταυρού περιλαμβανόμενου, έχει προταθεί πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου τους. Τώρα βέβαια τι απ’ όλα αυτά θα χωρέσουν στην τελική πρόταση για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ θα δούμε. Μπάρμπας στη κορώνη υπάρχει;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μελέτη για την πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου έχει συνταχθεί από την εποχή της δημαρχίας Γιαννέλλη και στα τόσα χρόνια που μεσολάβησαν, με προγράμματα ΘΗΣΕΑΣ και χρήμα, δεν έγινε ούτε ένα μέτρο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Και η Βρίσα υποψήφια για πλακοστρώσεις

  1. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Ο βιολογικός καθαρισμός Πολιχνίτου – Βρίσας – Βατερών, σήμερα έχει επιτέλους ενταχθεί. Μετά από προσπάθειες πολλών ανθρώπων και Δημοτικών Αρχών.

    Συνήθως όταν μία περιοχή έχει ενταχθεί για να γίνει βιολογικός, δεν μπορεί να ενταχθεί και σε πρόγραμμα για πεζοδρομήσεις ή πλακοστρώσεις δρόμων. Αυτά προβλέπονται ή εντάσσονται ως συμπληρωματικές μελέτες, στη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν τα συστήματα αποχέτευσης με διαχωρισμό όμβριων – λυμάτων και μετά να γίνει διαμόρφωση της επιφάνειας του δρόμου.

    Η λογική είναι ότι αφού θα σκαφτούν όλοι οι δρόμοι και τα σπίτια θα πρέπει να ενωθούν με το βιολογικό (κάθετες τομές στο δρόμο), αν γίνει κάποιο τέτοιο έργο πριν τα έργα του βιολογικού καθαρισμού θα είναι σπατάλη χρήματος.

    Σημαντική επένδυση που θα αλλάξει και την εμφάνιση των δρόμων του χωριού μας, είναι σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός και εκεί πρέπει να στρέψουμε τη προσοχή μας.

    Τώρα αν είναι δυνατόν να γίνει και κάτι στο πρόγραμμα που τρέχει σήμερα, χωρίς να καταστραφεί από τα έργα του βιολογικού καθαρισμού, καλό είναι να ενταχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.