H πολύπαθη γωνία…

Πριν μερικά χρόνια η οικογένεια Γραγουδά διάθεσε το χώρο και ο Σύλλογος του χωριού διαμόρφωσε μια όμορφη γωνιά απέναντι από το σημερινό φαρμακείο. Είναι ένα απ’ τα ελάχιστα σημεία στο χωριό όπου μπορεί κάποιος περαστικός να σταθεί για λίγο και να ξεκουραστεί στο παγκάκι κάτω απ’ τη σκιά του δέντρου.

Ο χώρος αυτός ήταν φυσικό να τραβήξει και το ενδιαφέρον των μικρότερων και μεγαλύτερων παιδιών του χωριού, μιας και είναι κεντρικότερος από την παιδική χαρά. Δυστυχώς όμως δεν έτυχε της ανάλογης φροντίδας από τους χρήστες του και ιδιαίτερα απ’ τα μεγάλα παιδιά. Είχαμε αναφέρει και άλλη φορά σχετικά.

Πριν λίγες μέρες ένα πρωινό είδα δυο ηλικιωμένους εθελοντές να έχουν γεμίσει μια μεγάλη σακκούλα σκουπιδιών καθαρίζοντας το χώρο αυτό. Την επόμενη μέρα κρεμόταν ένα σπασμένο μεγάλο κλαδί από την ακακία και το δάπεδο ήταν και πάλι γεμάτο από μικρά κλαδάκια. Σήμερα ο χώρος “φιλοξενούσε” αρκετά μπουκάλια από αναψυκτικά και άλλα υλικά συσκευασίας παρότι υπάρχουν εκεί δυο δοχεία απορριμμάτων. Επιπλέον κάποιοι με σκληρό και αιχμηρό αντικείμενο έχουν επιδράμει στη μαρμάρινη πλάκα στην οποία είναι γραμμένα τα στοιχεία της προσφοράς και της αξιοποίησης του χώρου και έχουν παραποιήσει το όνομα της οικογένειας που παραχώρησε τη χρήση του.

Αυτά σίγουρα προσβάλλουν την τοπική κοινωνία και περισσότερο όσους χρησιμοποιούν το χώρο αυτό. Η εύκολη δικαιολογία “τι να κάνουμε, παιδιά είναι” δεν ισχύει γιατί αφενός υπάρχουν οι επιβλέποντες γονείς και αφετέρου γιατί τα παιδιά από μικρά πρέπει να συνηθίσουν να σέβονται το χώρο στον οποίο ζουν.

Υ.Γ. 1. Η έλλειψη πετρελαίου για τα μηχανήματα του Δήμου, άκουσα πως είναι η αιτία, που δεν φτιάχνεται εδώ και πολλές εβδομάδες το σπασμένο δίκτυο ύδρευσης έξω απ’ την καντίνα. Η ίδια αιτία (έλλειψη καυσίμων) είχε πριν λίγες μέρες ακινητοποιήσει τη “σκουπιδιάρα του Δήμου” Για τον ίδιο λόγο δεν είναι δυνατή η κίνηση του φορτηγού για να απομακρυνθούν απ’ την αυλή του σχολείου τα πευτσίγκανα που μάζεψαν οι εργάτες του Δήμου. Υπήρχαν όμως στα ταμεία του Δήμου 22 χιλιάρικα ευρώ για να εκδοθεί ένα βιβλίο!!!

Υ.Γ.2.  Σήμερα πρόσεξα ότι τα πεσμένα κάγκελα από το γήπεδο beach volley στα Βατερά έχουν μαζευτεί. Πιστεύω από το Δήμο και όχι από τους …περαστικούς! Όσα στέκονται όρθια τα άφησαν στη θέση τους.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο H πολύπαθη γωνία…

  1. Ο/Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ λέει:

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΡΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ..Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

    • Ο/Η WITHOUT NAME λέει:

      ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΜΗΝ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΕΡΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ . ΚΑΙ ΟΥΤΟ ΚΑΘΕΞΗΣ. ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ <> ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ? ΟΠΩΣ ΟΤΙ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ . Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ!!!!!( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΑΝΕΙΚΟ . ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΛΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ? ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ <>

  2. Ο/Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ λέει:

    ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ??? ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΜΟΥ???
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΝΑ ΠΩ?? ,ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ,ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΟΠΩΤΕ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΘΑ ΣΚΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΑΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.