Η υπόθεση της χρηματοδότησης του σχολείου

Χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια για να συγκεντρωθούν στην ΚΤΥΠ τα απαραίτητα έγγραφα (μεταξύ αυτών και η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας) για να είναι εφικτή η έναρξη της μελέτης του σχολείου.

Στη συνέχεια υπήρξε εμπλοκή στο θέμα της χρηματοδότησης τόσο της μελέτης όσο και της ανέγερσης του σχολείου. Η προ ημερών ανάρτηση του Δημάρχου για το θέμα δείχνει ότι έχουν μπει τα πράγματα σε έναν δρόμο αλλά ακόμα όχι οριστικό. Οριστικό θα γίνει αν ενταχθεί το έργο (έστω) στο ΕΣΠΑ του Β. Αιγαίου.

Από τη σελίδα μας παρουσιάζαμε άμεσα όλες τις πληροφορίες τις σχετικές το πρόβλημα, τις οποίες τότε κάποιοι αμφισβητούσαν αλλά -αν ξέρουμε να διαβάζουμε και πίσω από τις γραμμές- η ανάρτηση του Δημάρχου τις επιβεβαιώνει.

Αν έχετε ελεύθερο χρόνο μπορείτε να δείτε στους επόμενους συνδέσμους την εξέλιξη του θέματος -μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία νέα που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες- , όπως παρουσιάστηκε μέσα απ’ σελίδα μας.

https://vatera.gr/platanos/?p=30106

https://vatera.gr/platanos/?p=30130

https://vatera.gr/platanos/?p=30150

https://vatera.gr/platanos/?p=30178

https://vatera.gr/platanos/?p=30224

https://vatera.gr/platanos/?p=30305

Σημείωση: Μόλις δημοσιεύτηκε το άρθρο αυτό είδα στα mail μου να μου έχουν στείλει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με την οποία ομόφωνα εγκρίνουν να ζητήσει η ΚΤΥΠ να ενταχθεί η ανέγερση του σχολείου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η αλήθεια είναι ότι με την απόφαση αυτή ανοίγεται ένας δρόμος -πολύ κακοτράχαλος όμως- για την υπόθεση του σχολείου μας και δεν ακυρώνεται προς το παρόν τουλάχιστον. Δεν είναι όμως για πανηγυρισμούς. Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνεται η υποχρέωση από το Δήμο να συντηρεί και να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Δεν ξέρουμε αν χρειάζονταν τυπικά αυτή η απόφαση αλλά ουσιαστικά είναι χωρίς νόημα αφού όλα τα σχολεία αποτελούν δημοτική περιουσία και χρηματοδοτούνται από τις σχολικές επιτροπές του κάθε Δήμου.

Πριν την παράθεση της απόφασης να σημειώσουμε και την προσωπική γνώμη του αποστολέα της ότι:

“σχολείο δεν πρόκειται να γίνει στην Βρίσα . Σήμερα το 25% των σχολικών αιθουσών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πόλη της Μυτιλήνης στεγάζονται σε conteiner. Αυτό και μόνο αρκεί”

ΔΗΜΟΤ.-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΒΡΙΣΑΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Η υπόθεση της χρηματοδότησης του σχολείου

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Η ΚΤΥΠ είναι ένας οργανισμός με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
    Με τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ είχα έλθει σε μεγάλη κόντρα λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στα σεισμόπληκτα σχολεία της Λέσβου με αποτέλεσμα να μη μου σηκώνει το τηλέφωνο.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΗΤΌ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΟΠΟΡΙΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΤΥΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.