Πληροφορίες για το θέμα του σχολείου

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Κώστα Σταυρινό που παρακολουθεί στενά και επικοινωνεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα του σχολείου του χωριού μας ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Φυσικά η μελέτη δεν έχει αρχίσει και δεν προβλέπεται να αρχίσει άμεσα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει στείλει έγγραφο στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ζητά να πληροφορηθεί αν η Περιφέρεια δέχεται να αναλάβει το κόστος της μελέτης και της κατασκευής του σχολείου. Ο περιφερειάρχης προς τον οποίο τέθηκε το θέμα προφορικά είπε ότι ευχαρίστως η Περιφέρεια να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αν το έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας θα αρχίσει η κατασκευή του (και η μελέτη;) το 2024 με 2025 εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Επομένως υπάρχει ισχυρό κίνητρο να δοθεί αρνητική απάντηση από την Περιφέρεια ώστε η χρηματοδότηση να γίνει απευθείας από το υπουργείο και το έργο να ξεκινήσει άμεσα (εφόσον ενταχθεί).

Καταλαβαίνετε ότι η γραφειοκρατία (μόνο;) δεν βοηθά στο να αποκτήσει το χωριό ένα καινούριο διδακτήριο.

Όλα αυτά βέβαια είναι σε γνώση του Δημάρχου κ. Βέρρου, ο οποίος ως σχετικός τεχνοκράτης ευελπιστούμε να προωθήσει το θέμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Πληροφορίες για το θέμα του σχολείου

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    ΠαλιοΣΥΡΙΖΑ που μας ταλαιπωρείς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.