Η χρονιά που φεύγει μέσα από το vatera.gr

Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των πιο ευχάριστων ειδήσεων για το χωριό μας ανά μήνα, από αυτές που δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας, τη χρονιά που φεύγει με τους τέσσερις τελευταίους μήνες της.

Δροσιστική…

Δημοσιεύθηκε την 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Stratis

Δροσιστική η χτεσινοβραδινή βροχή αλλά …λίγη! Σίγουρα μια ανάσα για τις ελιές που -αν μη τι άλλο- ξεπλύθηκαν από την καλοκαιρινή σκόνη.

Τα μόλις 7 χιλιοστά που συγκεντρώθηκαν στο βροχόμετρο δεν κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις φωλιές των σαλιγκαριών.Περιμένουμε για κάτι καλύτερο ή μάλλον περισσότερο!

28η Οκτωβρίου: 3η χρονιά στα Βατερά!

Δημοσιεύθηκε την 28 Οκτωβρίου 2019 από Stratis

Για τρίτη χρονιά η δοξολογία και η “παρέλαση” των παιδιών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στα Βατερά.

Το στεφάνι του Νηπιαγωγείου Η σημαία του Δημοτικού. Σημαιοφόρος ο Ραφαήλ Καγκάρας και παραστάτες Σπυριδούλα Μπατζάκη, Ελένη Νταούτη, Κωνσταντίνος Νταούτης, Δημήτρης Τσεκρέζη και Άκης Σαββαδέλλης

Στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων , στο “Ηρώον” έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατατέθηκαν στεφάνια και απαγγέλθηκαν ποιήματα από παιδιά των σχολείων.

Πριν να αρχίσει το τρισάγιο ακούστηκαν επετειακά εμβατήρια από την φορητή μεγαφωνική συσκευή που πρόσφατα, όπως έχουμε ξαναγράψει, πρόσφεραν στο σχολείο ο Ιππικός Σύλλογος και ο Δημ. Μαργαρίτης. Στην κονσόλα ο Γιάννης Μυρμίγκος. Πρώτη φορά ακούστηκαν εμβατήρια στο χώρο αυτό από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί συγκροτημένα η μπάντα του χωριού. Επίσης για πρώτη φορά ακούστηκαν τα ποιήματα των παιδιών καθώς τα προηγούμενα χρόνια των περισσοτέρων παιδιών η φωνή μετά βίας ακούγονταν μόνο από τους διπλανούς τους.

Στο τέλος ο Σύλλογος γονέων πρόσφερε κεράσματα στα παιδιά.

Και του χρόνου με υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Kωνσταντίνου Κώστα στο EMPROSNET

Δημοσιεύθηκε την 18 Νοεμβρίου 2019 από Stratis

Του Κωνσταντίνου Κώστα

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στο έγκριτο emprosnet ένα άρθρο με συντάκτη τον Λευτέρη Μαργαρίτη και τίτλο: Ιερό των Μέσσων, ο «ομφαλός» της λεσβιακής γης. Αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο αρχαιολογικός χώρος, στα Μέσα της αγροτικής περιφέρειας του χωριού της Αγίας Παρασκευής, αποτέλεσε, ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ., κέντρο παλλεσβιακής θρησκευτικής λατρείας, ότι από τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ ιδρύθηκε από τις πέντε πόλεις-κράτη του νησιού της Λέσβου (Μυτιλήνη, Πύρρα, Άντισσα, Ερεσό και Μήθυμνα ) το Κοινόν των Λεσβίων και αναφέρεται στην ταύτιση του Μέσσου με το τέμενος στο οποίο κατέφυγε ο ποιητής και πολιτικός Αλκαίος, στο τέλος του 7ου π.Χ. αι., όπως έτσι ανακοινώθηκε από τον Γάλλο καθηγητή της επιγραφικής L. Robert τo 1960, υποστηρίζοντας ότι ο ναός στα Μέσα της Λέσβου, που χρονολογείται από το τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αι., και περιέγραψε ο Ρ. Κολντεβάι το 1890, στο σπουδαίο αμετάφραστο δυστυχώς βιβλίο του, ανήκε στο περίφημο τέμενος.

Στηρίχτηκε -ο L. Robert- σε δύο συνθήκες που είχαν συναφθεί το 2ο π.Χ. αι. «εν τω ίρω τω …. (για τη συνέχεια πατήστε εδώ)

Η 98 ΑΔΤΕ στα σχολεία μας

Δημοσιεύθηκε την 20 Δεκεμβρίου 2019 από Stratis

Και φέτος ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ δεν ξέχασε τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου του χωριού μας. Έτσι σήμερα   20 Δεκ ο Στρατηγός Δκτης 98 ΑΔΤΕ, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, επισκέφτηκε τα παιδιά της σεισμόπληκτης Βρίσας στο σχολείο τους, όπου διοργανώθηκε από την 98 ΑΔΤΕ μια μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Δόθηκαν συμβολικά δώρα και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψάλλουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη ΜΣΕΘ/98 ΑΔΤΕ και να διασκεδάσουν με τον Άγιο Βασίλη και διασκεδαστές.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.