Μια επισήμανση από τον Γιώργο Ζυγούκη

Θέμα για συζήτηση και …προβληματισμό

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη μου στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου , προβληματίστηκα με μια εικόνα που δεν μου άρεσε καθόλου. Αναφέρομαι σε μια πολύ παλιά βρύση λίγο πιο κάτω απ’ το ναό στα δεξιά του δρόμου που δεν είχα παρατηρήσει ποτέ και αυτό γιατί απ’ τα βάτα και τα δέντρα που έχουν φυτρώσει μπροστά της, έχει χαθεί. Προφανώς, κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της εποχής να ξεδιψάνε τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι. Παρατήρησα ακόμα ότι εκεί υπάρχει ένα πανέμορφο κυπαρίσσι δίπλα απ’ τη βρύση. Δεν θα ήταν λοιπόν όμορφη και αξιόλογη πράξη απ’ τον ιππικό σύλλογο ως ο πιο αλληλένδετος σύλλογος με τη περιοχή να καθάριζαν το χώρο της βρύσης, να επισκεύαζαν τη βρύση (οι πέτρες έχουν ξεκολλήσει όλες και κουνιούνται) και στο φετινό πανηγύρι να ήταν μια απρόσμενη έκπληξη για όλους τους επισκέπτες? 
Υ.Γ Είναι κρίμα η ιστορία να κρύβετε και να χάνεται κάτω απ’ τα βάτα και την εγκατάλειψη των χρόνων.

Image

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Μια επισήμανση από τον Γιώργο Ζυγούκη

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Στα παιδικά μου χρόνια τα κυπαρίσσια ήταν περισσότερα μέσα στο κτήμα της Πηλιάδας Κούσκου, ξαδέρφης της μαμάς μου, γιατρίνας γυναικολόγου στην Αθήνα, και η βρύση εκτός από τους χωριανούς μας και τα ζώα τους επί καθημερινής βάσεως, ξεδιψούσε και εμάς, όλους τους πανηγυριώτες του αγιού Γιωργιού. Εκεί μαζευόμαστε οι μικροί παίζοντας και θαυμάζοντας τους μεγάλους με τα τλάπια και τα όμορφα στεφάνια που έφτιαχναν από τις ροδαφνίδες, τα αγριολούλουδα και τις ασπαρτιές. Μετά κοπήκαν μερικά από τα τεράστια κυπαρίσσια και η βρύση στέρεψε. Μπορεί και από λύπη. Ποιός ξέρει; Μακάρι να ξαναφτιαχτεί για να θυμόμαστε αυτοί που έχουμε ακόμα αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια. Το καλό είναι ότι οι αναμνήσεις ξαναφτιάχνονται και διατηρούνται και στις νέες γενιές αρκεί να υπάρχουν ερεθίσματα. Καλή χρονιά.

  2. Ο/Η Αναγνώστου Αποστολος λέει:

    Φίλε Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο και συμμερίζομαι την άποψη σου αλλά και την παρατήρηση σου! Πρίν από 6 χρόνια φανερώθηκε η βρύση ύστερα από υπόδειξη κάποιων που γνώριζαν και ο τόπος καθαρίστηκε και έγινε προσβάσιμος χάρη στο Γιάννη Δικελλιωτη!Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα ότι υπήρχε αλλά ούτε καί οι παλιότεροι ήξεραν κάτι! Τουλάχιστον αυτό κατάλαβε το τότε ΔΣ του συλλόγου! Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά καί νά την κάνουμε λειτουργική περνώντας την υπερχείλιση της επάνω βρύσης, πράγμα που έμεινε στα σχέδια λόγο του ότι οι κουβέντες δεν φτιάχνουν βρύσες! Όντως είναι κάτι το οποίο θυμίζει χρόνια που τέτοια πράγματα ήταν ζωτικής σημασίας άσχετα από το κάλος που προσέφεραν!Σαν μέλος του συλλόγου σε διαβεβαιώνω ότι στο επόμενο συμβούλιο θα θέσω το θέμα για συζήτηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.