Ρηθέν υπό του “Κύκλωπος”

Κύκλωπας ήταν το προσωνύμιο του αείμνηστου Δημ. Σιγιώργη (παππού της Ελένης και του Δημήτρη) που έμενε στο Σανταλιώτη. Πνευματώδης  τύπος αναφέρεται πολλές φορές σε συζητήσεις στον Πλάτανο αν και έχουν περάσει δεκαετίες από το θάνατό του.

Σήμερα άκουσα το εξής περιστατικό: Τα χρόνια που είχαν πρωτοθεσπιστεί οι αγροτικές συντάξεις -αρχές της δεκαετίας του 60- είχε έρθει μια υπάλληλος της στατιστικής υπηρεσίας και έπαιρνε συνεντεύξεις στον Πλάτανο από αγρότες που ασχολούνταν με διάφορες καλλιέργειες (καπνά, ελιές, σιτηρά κ.λ.π.). Βλέποντάς την ο “Κύκλωπας” να συζητά και να συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο δίπλα στον Αριστείδη Καλατζή της λέει: “όταν τελειώστε περάστε και από δω σας παρακαλώ” Πράγματι η κοπέλα μόλις τέλειωσε το ερωτηματολόγιο τον πλησίασε και κάθισε στο τραπέζι του. Άκου της λέει ο Κύκλωπας. “Εδώ στο χωριό, όταν συλλάβουν κάποιο ζώο να βόσκει σε ξένα κτήματα το μεταφέρουν εδώ παραδίπλα στο “τουκάτ” (ζωοκρατητήριο) και αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης του να το παραλάβει αυθημερόν τον χρεώνουν 10 δραχμές τη μέρα για το σιτηρέσιο (την τροφή) του ζώου. Εμάς, τους αγρότες συνταξιούχους μας δίνουν 5 δραχμές τη μέρα!!! Σας παρακαλώ ενημερώστε τους κυρίους που σας έστειλαν!!!”  Κόκαλο η υπάλληλος!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.