Βομβαρδίζουν οι “ανεγκέφαλοι”

Καλοκαιριάτικα, τώρα που περιμένουν οι επαγγελματίες των Βατερών και του Αγίου Φωκά κάποιους τουρίστες σε μια δύσκολη όπως φαίνεται χρονιά, βρήκαν οι ειδικοί των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν ασκήσεις με πυρά βαρέων όπλων στην περιοχή του Αγίου Φωκά.

Απορίες δημιουργούνται σε όλους και χωρίς σημαντικό λόγο αναπτύσουν τα ερεθίσματα για άγριο βρισίδι. Δεν μπορούσε να γίνει η άσκηση δυο μήνες πριν ή τρεις μήνες μετά; Δεν μπορούσε οι βολές να γίνουν λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά για να μη κοψοχολιάζουν ντόπιοι και ξένοι;

Αυτό θα πει σεβασμός στον Πολίτη!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

43 απαντήσεις στο Βομβαρδίζουν οι “ανεγκέφαλοι”

  1. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Εχουμε καταντησει τελειως ξεφραγο αμπελι , μα τελειως… Οι Επαγγελματικοι Συλλογοι Βατερων & Περιοχης οταν ( επιτελους ) ομονοησαν ( καποια χρονια τωρα αυτη η υποθεση) καταφεραν να διωξουν τον Παρμενιωνα που κοψοχολιαζε τον κοσμο ( τουριστες και ντοπιους) καθε 4 χρονια. Το στρατηγειο των Σωματειων ηταν η Τεκιλα οταν την ειχαμε….μεχρι μαυρες σημαιες στη διασταυρωση με τις ταμπελες ειχαμε βαλει, καναλια ειχαμε φερει κλπ κλπ μεχρι που καταφεραμε το ακατορθωτο και οι βολες φυγανε να γινονται στα Παρακοιλιωτικα….μεχρι που επι θητειας Συκα σιγα σιγα επεστρεψαν απο την πισω πορτα με την ανοχη του Συκα…αρχισαν να βαρανε απο την Κορωνα προς τα Παρακοιλιωτικα..Οι Επαγγελματικοι Συλλογοι επενεβησαν παλι….οχι οτι εδωσε κανενας σημασια γιατι οπως ειπαμε ο Δημαρχος τους ειχε κλεισει το ματι…..Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει ενα ολοκληρο χωριο να περιμενει απο τους Συλλογους…Ειναι υποχρεωση των αιρετων να επεμβαινουν στους φορεις για τετοια πραγματα που πληγωνουν ανεπανορθωτα την περιοχη μας…Την μια η Γαλαζια Σημαια, την αλλη βολες, τι αλλο πια…ελεος….

  2. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ”ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ”ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ!!!Κ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ!

    • Ο/Η Αλιευς λέει:

      Ατυχής ο χαρακτηρισμός ΑΛΛΑ και ο χρόνος της Άσκησης ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ.
      Η Υπηρεσίες που ΘΑ προσφέρουν οι ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ αφού πέρα από το καθήκον που έχουν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ (όπως όλοι μας μικροί και μεγάλοι) ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ από ΑΥΤΟΥΣ που ζητούν Αλλαγή τόπου και χρόνου των ασκήσεων.

    • Ο/Η PARIS PROKOPIOU λέει:

      ΦΥΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    .

  4. Ο/Η Το τρίτο μάτι λέει:

    Πάντως, πιο πολλούς επισκέπτες διώχνουν απ τα Βατερά οι κακές υπηρεσίες και η αρπακτικότητα των δήθεν ‘επαγγελματιών’ της περιοχής παρά οι βολές αυτών που έχουν αναλάβει να υπερασπιστούν την πατρίδα μας απο τους Τούρκους.

  5. Ο/Η Stratis λέει:

    Καταρχήν ο χαρακτηρισμός μπήκε σε εισαγωγικά για να τροποιοήσει την κυριολεξία της έκφρασης.
    Φίλε Γιώργο ίσως να είσαι ένας απ’ αυτούς που συμμετείχαν στις ασκήσεις και θα τρέξεις αν χρειαστεί, ίσως να είσαι απλός πολίτης που θα τρέξεις αν χρειαστεί. Σίγουρα πάντως δεν είσαι αυτός που σχεδίασε την άσκηση. Τον τόπο και το χρόνο της. Οι βολές έγιναν και στην περιοχή του Αγίου Φωκά. Δεν έγιναν μόνο στις Πλάκες. Αν αυτοί που σχεδιάσαν την άσκηση θεωρούν ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να γίνει τέτοια εποχή και σ’ αυτό το μέρος ας μας εξηγήσουν το γιατί.

    Τέλος ένα κακό δεν εξορκίζεται με ένα άλλο κακό. Δηλαδή η -αληθινή- επίκληση του γεγονότος ότι κάποιοι επιχειρηματίες δεν είναι σωστοί και διώχνουν κόσμο απ’ τα Βατερά δεν αποτελεί δικαιολογία για το ότι ο Στρατός διώχνει και αυτός (λιγότερο) κόσμο απ’ τα Βατερά.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ!ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Κ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ!ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ!”ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ”ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ευχαριστώ που υπάρχουν “ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ”σε ετημότητα για την υπεράσπιση των παιδιών μας και της πατρίδοσ μας!ευχαριστώ τα παλικάρια των ενόπλων δυνάμεων που κοιμώμαστε ύσηχοι στα σπίτια μας!

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  8. Ο/Η Kapsaleas λέει:

    Οι βολές γινόταν σε Κορώνη και Άγιο Φωκά, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ και μάλιστα ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ!!! Περί τις 14:30 Μια μπουκιά ψωμί, να φάει κάποιος ρε παιδί μου, ένα ποτήρι νερό, χωρίς να πνιγεί. Για μεσημεριανό ύπνο δεν σου λέω όλοι θα τον ευχαριστήθηκαν. Τι είναι αυτό, εξυπνάδα; Και επειδή τυγχάνω Πυροβολικάριος, ποτέ δεν θυμάμαι να κάναμε Ιούνιο μήνα βολές Πυροβολικού, και μάλιστα τέτοιες ώρες. Φαντάρος ήμουν ακόμη όταν κάναμε την τελευταία (ευτυχώς) βολή στο πεδίο των Βατερών Μάιο Μήνα, και τον Σεπτέμβριο σχεδιάζανε το νέο πεδίο βολής Μαγνάδου, από άγιο Φωκά και Κορώνη, τι σχέση μπορεί να έχει ο Συκάς δεν μπορώ να καταλάβω αλλά για να το λέει ο Κυρία Μπαλκίζα κάτι θα ξέρει παραπάνω.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κ ΕΤΣΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΟΣ Κ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ!ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Κ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΜΕΝΟΙ1ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΕ ΟΙ ΑΝΕΓΛΕΦΑΛΟΙ!ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    .-

  11. Ο/Η Το τρίτο μάτι λέει:

    Μα ποιοί τουρίστες ενοχλούνται απ τα μπουμπουνητά του πυροβολικού Ιούνιο μήνα ; Αυτοί που δεν υπάρχουν; 
    Εδώ στα Βατερά έχουμε καταφέρει να έχουμε επισκέπτες μετά του Προφήτη Ηλία και για λόγους άσχετους με το πυροβολικό και τις ασκήσεις του.
    Και αφού είναι τόσο ευαίσθητοι μερικοί στους θορύβους μπορούν να  κάνουν και ένα γράμμα στο Θεό, να του ζητήσουν να σταματήσει τα μπουμπουνητά πριν την καταιγίδα, γιατί ταράζει τον μεσημεριανό τους ύπνο.
    Αλλά και οι άλλοι που κυλιούνται στους καφενέδες ολη μέρα ουζοπίνοντας, να κάνουν επιστολή στο Υπουργείο ζητώντας εξηγήσεις αφού με τα μπάμ μπορεί να στραβοκαταπιούν …

    Α ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται …

  12. Ο/Η ανεγκέφαλος λέει:

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ” ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ,ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Κ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΧΡΙΑΣΤΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ “ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΝΕΓΕΦΑΛΟΙ”ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!ΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΟΤΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ “ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΙΔΙΕΤΕΡΑ!ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΤΥΧΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΟΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΑΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ Κ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Κ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ “ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ”!

  13. Ο/Η Το γελαστό παιδί λέει:

    Είναι μόδα. Φοριέται τελευταία πολύ. 
    Να καταφερόμαστε εναντίον των σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού. Με οποιαδήποτε αφορμή. Υπαρκτή ή ανύπαρκτη. 
    Αφού πριονίσαμε το κλαδί της Ελληνικής οικονομίας και το ρίξαμε στην άβυσσο, στραφήκαμε τώρα προς την ασφάλεια της χώρας και αρχίσαμε το πριόνισμα.
    Μήπως έχει έρθει η ώρα να μάθουμε στα παιδιά μας πως να υποκλίνονται σωστά όπου βλέπουν φέσι; 
    Και να στέκονται προσοχή όπου βλέπουν Τούρκικη σημαία;

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟ!ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Κ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ Κ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ!

  15. Ο/Η αγνώριστος λέει:

    Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας δάσκαλε?γιατί εξετίας και του στρατού τρώμε ένα κομμάτι ψωμί εδώ στο νησί.ο χαρακτηρισμός που κάνατε με κάνει να ντρέπομαι!Ας είναι καλά τα παλικάρια που μας φυλάν απ τον εχθρό!ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

  16. Ο/Η admin λέει:

    Κατ’ αρχήν, τι νόημα έχει να κάνει κάποιος 10 σχόλια, με διαφορετικό όνομα, μέσα σε 2 ώρες με το ίδιο περιεχόμενο; Για να φανεί ότι έχουν πολλοί την ίδια γνώμη;

    Όσον αφορά την ουσία, προφανώς ο χαρακτηρισμός δεν αναφέρεται σ’ αυτούς που πήραν μέρος στην άσκηση, οπότε δεν έχουν και λόγο να ενοχλούνται. Αυτοί κάνουν το καθήκον τους όπως απαιτεί η δουλειά τους και όπως θα το κάνουμε όλοι αν χρειαστεί (κάτι που ελπίζω να μη συμβεί!). Ούτε νομίζω ότι κατηγόρησε κανείς τα σώματα ασφαλείας. Τις αποφάσεις για το πότε και το πού θα γίνει μια άσκηση όμως, δεν το αποφασίζει ο στρατός γενικά αλλά κάποιος υπεύθυνος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όλους τους παράγοντες που επηρρεάζουν την απόφαση αυτή αλλά δεν είναι κακό να πει κάποιος για ποιους λόγους, κατά τη γνώμη του πάντα, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση. Αν κάποιος γνωρίζει γιατί έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε τώρα και εδώ αυτή η άσκηση, ας μας ενημερώσει. Κατά τα άλλα το ότι ο στρατός μας είναι απαραίτητος και ζωτικής σημασίας για την χώρα μας το ξέρουμε και το υποστηρίζουμε όλοι αλλά δεν έχει κάποια σχέση με το θέμα μας.

    Όσο για το αν υπάρχουν άλλοι λόγοι σημαντικότεροι για την κατάσταση των Βατερών, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν ένας (λιγότερο σημαντικός) λόγος μπορεί να εκλείψει, δεν πρέπει να το προσπαθήσουμε.

    Ανέστης

  17. Ο/Η Stratis ΙΙ λέει:

    Ρε παιδιά be cool

    Στο σχόλιο περί ανεγκέφαλων είναι σίγουρο ότι ο γράφων δεν εννοούσε εσάς που τυχόν φυλάτε το τόπο μας ή είστε στρατιωτικοί που βγάλατε το συμπέρασμα ότι θέλει η σελίδα να σας μειώσει το ηθικό ή ότι άλλο.
    Αυτόν τον άνθρωπο που έστησε αυτή την σελίδα πρέπει να τον βοηθήσουμε στο έργο του είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσουν πολλές φορές τα σχόλια του . Κάποιος σαν τον κ. Νικέλλη που γράφει και εκφράζει τις απόψεις του μας ενημερώνει και μας δίνει δυνατότητα να εκφραστούμε νομίζω ότι δεν πρέπει να του φορτώνουμε τόσο αρνητικά στοιχεία.
    Και εμένα πολλές φορές μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν από ένα blog που κάνει συνήθως αντιπολίτευση να φταίνε σχεδόν πάντα όλοι όσοι διοικούν και είναι μετά το τοπικό συμβούλιο, αλλά εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η ενημέρωση έχει σχεδόν πάντα δύο πλευρές.
    Πρόσθετα λοιπόν επιτρέψτε μου να θέσω ότι το σχόλιο δεν αφορούσε τούρκο – προσεγγιστική τοποθέτηση.
    Μην τρελαθούμε κιόλας.
    Παρακαλώ λοιπόν ας δούμε όλοι την θετική πλευρά γιατί πάντα υπάρχει.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    panta tha yparxoyn dyo opsis toy nomismatos ,alla h gnwmh toy kathenos efoson leme oti exoyme dhmokratia na ekfrazetai eleythera xwris na thigi k na prosbalei!opws eseis ekfrastikate me to anegefaloys poy eipate ypothhkan k alles gnwmes eite mas aresoyn eite oxi!den einai kako oyte ua balete orio stavsxoliavpoy tyxon ginonte!se merikoys arese o xarakthrismos se aloys oxi1ti na kanoyme twra?

  19. Ο/Η Stratis λέει:

    Αν και -χωρίς να το γνωρίζω- έδωσε μια απάντηση στα όσα υπερβολικά γράφονται προσπαθώντας να δημιουργήσουν θόρυβο και να ξεστρατίσουν το θέμα ο Ανέστης, επειδή πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων γράφω (και αν χρειαστεί δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω και συγνώμη) θα μου επιτρέψτε μια αναλυτική απάντηση.
    Καταρχή ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσω συγνώμη για ότι έγραψα για τις βολές και εξηγώ το γιατί.
    Για να θυμηθούμε ‘εγραφα “…βρήκαν οι ειδικοί των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν ασκήσεις με πυρά βαρέων όπλων στην περιοχή του Αγίου Φωκά.
    Απορίες δημιουργούνται σε όλους και χωρίς σημαντικό λόγο αναπτύσουν τα ερεθίσματα για άγριο βρισίδι. Δεν μπορούσε να γίνει η άσκηση δυο μήνες πριν ή τρεις μήνες μετά; Δεν μπορούσε οι βολές να γίνουν λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά για να μη κοψοχολιάζουν ντόπιοι και ξένοι;”
    Αναφερόμουν ολοκάθαρα στους “ειδικούς” δηλαδή σ’ αυτούς που σχεδιάζουν τις ασκήσεις και ΟΧΙ σ’ αυτούς που τις εκτελούν. Επομένως αυτός ή αυτοί που θίχτηκαν (δεν πιστεύω να σχολιάζουν στη σελίδα μας οι επιτελείς που σχεδίασαν την άσκηση) κακώς έβαλαν τον εαυτό τους στο στόχο. Προσωπικά τιμώ τον κάθε άνθρωπο όποιο επάγγελμα και αν κάνει και αυτό δίδασκα χρόνια ολόκληρα στους μαθητές μου. Επομένως είναι αδιανόητο να ήθελα να προσβάλλω τους στρατιωτικούς συλλήβδην.
    Αλλά και το “ανεγκέφαλοι” που έγραψα μέσα στα εισαγωγικά δεν προσβάλλει τους ειδικούς. Ανεγκέφαλος είναι αυτός που δεν έχει μυαλό. Και επειδή μυαλό έχουν όλοι οι άνθρωποι ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά για να δείξει κάποιον που ενεργεί ως να μην είχε μυαλό, δηλαδή παράλογα. Τα εισαγωγικά που πρόσθεσα εχουν την έννοια ότι ο όρος δεν χρησιμοποιήθηκε όπως συνήθως χρησιμοποιείται αλλά για να καταδείξει μια συγκεκριμένη απόφαση που λήφτηκε (κατά την άποψή μου και όχι μόνο) χωρίς λογική, δηλαδή χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες της προς όλες τις πλευρές. Δηλαδή όχι μόνο για το όφελος(;) των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των κατοίκων της περιοχής και της τοπικής οικονομίας. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα με τις ασκήσεις γιατί σταμάτησε να γίνεται εδώ ο Παρμενίωνας; Και αναρωτήθηκα απλά σχετικά με το χρόνο και τον τόπο των ασκήσεων. Που βλέπετε εσείς την προσβολή ή την επίθεση (σύμφωνα με σχολιογράφο) στις ένοπλες δυνάμεις; Όσο για το “αν χρειαστεί να τρέξουμε και τα λοιπά” σημειώνω μόνο ότι ο Θεός να δώσει να μη χρειαστεί αλλά αν χρειαστεί θα τρέξουμε όλοι. Ειδικά εδώ στο νησί λέγοντας “όλοι” εννοώ “όλοι”.
    Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τι νόημα έχει να γράφονται σχόλια -άλλα με μικρά γράμματα, άλλα με κεφαλαία και άλλα με λατινικούς χαρακτήρες για να διαφέρουν- με όνομα “Γιώργος”, “Ανώνυμος” (6 φορές), “.” (τρεις φορές), “αγνώριστος”, “ένας απ’ τους ανεγκέφαλους”, “ανεγκέφαλος” απ’ τον ίδιο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ή το ίδιο πρόσωπο έγραψε όλα τα σχόλια (;) ή ότι στο στρατόπεδο -είτε αυθόρμητα είτε κατόπιν “παροτρύνσεως” -έγραψαν πολλοί. Αλλά σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση -που προσωπικά τη θεωρώ απίθανη- γιατί δεν γράφτηκε ένα κείμενο διαμαρτυρίας με αποκάτω φαρδιά πλατιά τα ονόματα όσων διαμαρτύρονται. Αν νομίζετε ότι σας έθιξε κάποιος με όνομα, εσείς ψελλίζετε ανώνυμα;
    Υ.Γ. Με την ευκαιρία απαντώ σε δυο παρατηρήσεις που έγιναν και η μια άμεσα η δε άλλη έμμεσα με αφορούν.
    1. Γιατί κάνοντας αντιπολίτευση αφήνω απέξω το τοπικό συμβούλιο. Πρώτον δεν κάνω καμιά αντιπολίτευση. Δεν έχω λόγους για να κάνω αντιπολίτευση. Προβάλλω -ανάμεσα στα άλλα- και προβλήματα του τόπου μας τα οποία στις περισσότερες φορές κανένας άλλος δεν θίγει. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό προκαλεί αντιδράσεις (κάποιος έγραψε ότι προκαλούν και γέλιο και ειρωνείες). Δεν μου καίγεται καρφί. Πρόβλημά τους. Διεκδικώ για τον τόπο μου -χωρίς να έχω κανένα προσωπικό όφελος, ίσως το αντίθετο μάλιστα- και κρίνω πράξεις ή παραλείψεις της εξουσίας και όχι πρόσωπα. Και έχω ελεύθερο το βήμα για τον αντίλογο.
    Τώρα γιατί αφήνω απέξω το τοπικό συμβούλιο. Πράγματι το αφήνω. Μια υπενθύμιση όμως: Απέξω άφηνα και το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο. Όχι μόνο το τωρινό. Και ο λόγος είναι απλός και τον έχω ξαναγράψει. Γραμμή της σελίδας μας αυτής είναι η διεκδίκησή μας προς τη πέρα απ’ το χωριό μας εξουσία. Το να μαλώνουμε μεταξύ μας δεν βοηθάει το χωριό. Τις πράξεις και τις παραλείψεις, τα σωστά και τα λάθη του τοπικού συμβουλίου τα βλέπει ο καθένας και έχει την προσωπική του άποψη. Μέσα απ’ τη σελίδα αυτή ο επιμερισμός ευθυνών στα μέλη της τοπικής κοινωνίας είναι ανώφελο και δεν βοηθάει το χωριό. Εγώ οραματίζομαι ένα χωριό ενωμένο σα μια γροθιά να διεκεδικεί απ’ τους παραπάνω. Αεροβατώ; Ίσως!
    2. Δεν ακούστηκε ούτε ένα ευχαριστώ για όσους βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος του Μουσείου. Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι αλλά η σελίδα μας που επειδή ανέδειξε το πρόβλημα είχε και την υποχρέωση ευχαριστιών προς όσους βοήθησαν θέλησε να το κάνει. Διαμηνύθηκε όμως απ’ τον διαχειριστή των χρημάτων ότι ένας απ’ τους δωρητές εγγράφως είχε ζητήσει να μην αναφερθεί το όνομά του. Μου δηλώθηκε επίσης ότι θα συννενοούνταν και με τους υπόλοιπους και μέσα απ’ τη σελίδα μας θα δίναμε τον αναλυτικό απολογισμό (μαζί με το ευχαριστώ) όλων των εθελοντικών δράσεων. Βλέπετε ότι ο …διαχειριστής αργεί! Βιάσου!

  20. Ο/Η path finder λέει:

    Ο ιχνηλάτης γράφει

    Διακρίνεται ένας εκνευρισμός ?????

    Κε Νικέλλη

    Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν του ένας άνθρωπος του δικού σας επιπέδου να γράφει ότι δήθεν από τα γραφόμενα κάποιων βγήκε το συμπέρασμα περί αντιπολίτευσης κλπ.
    Εκτός του δικού σας συμπεράσματος υπάρχει και ο υπόλοιπος κόσμος που θεωρεί ότι καθήκον της τοπικής αυτοδιοίκησης να μας ενημερώνει για τα τοπικά προβλήματα , να παίρνει θέση και να προτείνει λύσεις. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα.
    Για το μουσείο μην προσπαθείτε να θέσετε υψηλούς τόνους περί βιασύνης κλπ. Αυτός που ζήτησε να είναι ανώνυμος και απορώ πως γνωρίζετε και περί του γραπτού αιτήματός του ??? αμέσως έκανε το καθήκον του όταν του ζητήθηκε αλλά επειδή για κόμη μία φορά θα έτρωγε κανονιές διαφόρων κυρίων/κυρίων προτίμησε την ανωνυμία. Αν ήθελε την προβολή θα έπαιρνε τον άλλο δρόμο.
    Μέχρι και τώρα για το θέμα του μουσείου και για τον χειρισμό που κάνατε εγώ δεν κατάλαβα αρνητικά σχόλια, και δεν καταλαβαίνω γιατί αιτιολογείτε σαν απολογούμενος τον τρόπο που ενήργησε η σελίδα σας. Για τον κο Κωστάκη όμως ο οποίος βέβαια είπε την άποψή του σε ανώτερο σχόλιό του για μένα υπάρχει θέμα για το μη ευχαριστώ του.
    Όπως όμως έχετε πει πολλές φορές όταν κάποιος δεν συμφωνεί με τα σχόλια επώνυμα ή ανώνυμα απλά να αδιαφορεί. Κάντε και εσείς λοιπόν το ίδιο.
    Στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει και όταν είναι και θετικό ο path finder βρήκε τον δρόμο του.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ path finder
      Μου καταλογίζετε θέσεις και απόψεις που ποτέ δεν εξέφρασα. Μερικές φορές προσπαθώντας κάποιος να είναι συνοπτικός στις διατυπώσεις του δεν γίνεται απόλυτα κατανοητός. Έτσι φαίνεται παρερμηνεύτηκαν αυτά που έγραψα. Γράφετε: “…να γράφει ότι δήθεν από τα γραφόμενα κάποιων βγήκε το συμπέρασμα περί αντιπολίτευσης κλπ.”
      Αλήθεια που έγραψα εγώ ότι απ’ τα γραφόμενα κάποιων βγήκε το συμπέρασμα περί αντιπολίτευσης; Εγώ έγραψα απλά ότι δεν θεωρώ ότι με τα άρθρα μου κάνω αντιπολίτευση. Απλά διεκδικώ για το χωριό μου.
      Η αντιπολίτευση σημαίνει να είσαι αντίθετος με κάποιους, που έχουν εξουσία, για κάποιους λόγους σκοπιμότητας (ξέρεις τώρα τι κάνουν οι πολιτικοί και εγώ τέτοιος δεν είμαι). Και για μένα σκοπιμότητα άλλη εκτός απ’ την ανάδειξη και την προώθηση προβλημάτων του τόπου μας δεν υπάρχει.

      Γράφετε επίσης: “Εκτός του δικού σας συμπεράσματος υπάρχει και ο υπόλοιπος κόσμος που θεωρεί ότι καθήκον της τοπικής αυτοδιοίκησης να μας ενημερώνει για τα τοπικά προβλήματα , να παίρνει θέση και να προτείνει λύσεις. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα.”
      Από που πάλι συμπεράνατε ότι εγώ έχω διαφορετική άποψη απ’ τον υπόλοιπο κόσμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ μάλιστα θα προσθέσω και “να διεκδικεί λύσεις”. Έγραψα εγώ κάτι αντίθετο; Απλά απάντησα γιατί αφήνω στο “απυρόβλητο” το τοπικό μας συμβούλιο. Είναι η άποψη μου που για πολλούς μπορεί να είναι λάθος.
      Τέλος σχετικά με το Μουσείο. Ίσως να περιέπλεξε τα πράγματα η τελευταία λέξη του σχολίου μου “Βιάσου!”
      Η προτροπή αυτή απευθύνονταν στον διαχειριστή των χρημάτων ο οποίος αργεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Και αφού με τη σύμφωνη γνώμη του η σελίδα μας έγραψε ότι θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα στοιχεία πρέπει να είναι (η σελίδα) συνεπής. Αυτός που έδωσε ανώνυμα χρήματα για το Μουσείο (και είναι διπλά άξιος συγχαρητηρίων) είναι πολύ εύκολο να καταλάβει το πως έμαθα για την γραπτή έκφραση της επιθυμίας του για ανωνυμία.
      Τέλος όσον αφορά την προτροπή σας να αδιαφορώ για σχόλια με τα οποία διαφωνώ (όπως και εγώ πιστεύω) θα πρέπει να έχετε διαπιστώσει ότι το εφαρμόζω απαρέγκλιτα. Εξαίρεση γίνεται μόνο όταν διαπιστώσω ότι έχει γίνει παρανόηση κάποιων πραγμάτων που έχουν γραφτεί, οπότε αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια αμοιβαίας συνεννόησης.
      Το να προσπαθείς να εξηγήσεις μια θέση σου ή μια ενέργειά σου με κανένα τρόπο δεν είναι …απολογία. Όσον αφορά τον “εκνευρισμό” δεν ξέρω αν τα γραφόφενά μου έδειχναν κάτι τέτοιο αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια φυσιολογική και σε πολλές περιπτώσεις απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση ενός υγιούς οργανισμού!

  21. Ο/Η Ένστολος λέει:

    Κύριε Νικέλλη!
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!
    Α. Όσον αφορά τη φράση «ανεγκέφαλοι» προσέξτε διότι φανερώνετε ένα κόμπλεξ. Ένα κόμπλεξ που κανείς δεν θα πει ότι είναι το κόμπλεξ του καθηγητού απέναντι στον στρατιωτικό, δεδομένου ότι με το καθηγητηλήκι έχετε τελειώσει για πάντα. Πολλοί όμως θα πουν ότι είναι το κόμπλεξ του πατέρα που βλέπει τα παιδιά του σε σχέση με τους στρατιωτικούς (ανεγκέφαλους για εσάς) της αντίστοιχης ηλικίας.
    Β. Όσον αφορά γενικότερα την αρθρογράφηση σας εδώ.
    Προσέξτε, γιατί είναι κρίμα μια εικόνα που χτίζεται μια ολόκληρη ζωή να χαλάει από διάφορες επιπόλαιες αρθρογραφήσεις. Είδα να έχετε υποστεί εδώ, το κράξιμο που δεν είδατε μια ολόκληρη ζωή. Λακωνικότητα!!!! (Συμβουλεύω…).
    Γ. Επειδή είναι ευρέως γνωστό ότι η σύνταξη το πρώτο που σκοτώνει είναι ο νούς και η σκέψη… προσπαθήστε. Ξέρω είναι δύσκολο ειδικά όταν ζεις σε ένα χωριό 800ιων κατοίκων γεμάτο νεολαίους. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ!!
    Υ.Γ. Επειδή δεν χυδαιολογώ και δεν παρανομώ πουθενά, αλλά εκφράζω απόψεις (σωστές ή ενδεχομένως για κάποιους λάθος) είμαι σίγουρος ότι το σχόλιο μου δεν θα διαγραφεί.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Λυπάμαι για την έπαρσή σας. Λυπάμαι για την ανικανότητά σας να κατανοήσετε ένα κείμενο γραμμένο σε απλά ελληνικά. Λυπάμαι για την κουκούλα που φορέσατε. Λυπάμαι για την κατάντια σας.
      Όσον αφορά για τις συμβουλές σας ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Η ποιότητα και το μεγαλείο της σκέψης σας όπως αναδύονται στην πρώτη παράγραφο σε συνδυασμό με την ανωνυμία σας τις αχρηστεύουν.
      Όπως σωστά πιστεύατε το σχόλιο σας δεν διαγράφτηκε ούτε θα διαγραφεί οτιδήποτε άλλο του αυτού επιπέδου γράψετε. Απλά δεν θα απαντηθεί.
      Να είσαι καλά “ένστολε” και να τιμάς με κάθε τρόπο τα γαλόνια σου.

  22. Ο/Η Στρατιωτικός λέει:

    Επειδή στο κάθε άρθρο που κοινοποιείται ζητάτε να γίνονται κ σχόλια,να είστε έτοιμος κ να δέχεστε ο’τι σχόλια κάνουν οι αναγνώστες είτε αρέσουν είτε όχι!Έχουμε ελευθερία λόγου και άποψης!Δεν έχουμε όμως το δικαίωμα στην λεκτική βία και στη προσβολή ανθρώπων που εκτελούν το καθήκον τους!
    Όποιος σας έκανε σχόλια και είπε” ότι θεωρεί εκείνος σωστό”το κάνατε κ εσείς στα παραπάνω….
    Δεν έχει σημασια πόσα σχόλια γίνοντε απ ‘το ίδιο άτομο και αν γίνοντε απ το ίδιο αλλά γιατί γίνοντε…
    Η έκφραση “ανεγκέφαλοι”καλώς ή κακώς δεν άρεσε σε κάποιους όπως δεν άρεσε κ σε μένα τον ίδιο!Όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας πριν προβούμε σε κάποιο σχόλιο!Αυτο φυσικά το λέω και για μένα αλλα και για όσους κριτικάρουν τους υπόλοιπους με φράσεις κ εκφράσεις που ενοχλούν και προσβάλουν ένα μικρό ή μεγάλο σύνολο ανθρώπων!
    Τέλος ,επειδή κουράστηκα τόσα χρόνια να υποτίμουν την προσφορά κ την ασφάλεια που παρέχουμε στο έθνος μας ας σκεφτούμε όλοι μας πως θα ήταν το έθνος μας χωρίς το στρατό…Δεν νομίζω να υπήρχαμε καν στο χάρτη!

  23. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    Eπειδή διαβάζω τά σχόλια πού γίνονται σέ αυτή τή σελίδα καί γνωρίζω τόν χαρακτήρα τού δασκάλου,πιστέυω ότι η φράση <>δέ είχε σκοπό νά προσβάλει κανένα στρατιωτικό.Πιστέυω καί αυτό κατάλαβα ότι είναι γιά τά ανώτερα στρατιωτικά καί πολιτικά πρόσωπα πού σχεδίασαν αυτή τήν άσκηση σέ λάθος περιοχή καί όχι σέ λάθος χρόνο.Γιατί δέ κάναν τήν άσκηση στή Ερεσσό?,στο Μόλυβο? ,στό Πλωμάρι?? .Γιατί η περιοχή μάς νά ναι αποδέκτης κάθε λάθος ενέργειας??

  24. Ο/Η Στρατιωτικός λέει:

    Φίλε ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΚΗ και έτσι να είναι αν έκαναν παράπονα στον Στρατηγό ή στον Υπουργό για τον τόπο διεξαγωγής της εκάστοτε άσκησης,θα τους έλεγαν ανεγκέφαλους?Πόσο σκέψη θέλει οτι η έκφραση “ανεγκεφαλος”ενοχλεί και προσβάλει είτε βαθμοφόρους αλλά και μη βαθμοφόρους?Πόσες χιλιάδες λέξεις έχει η γλώσσα μας?Ας χρεισιμοποιούσε άλλη έκφραση άλλη λέξη!
    Δεν αλλάζει το νόημα τα εισαγωγικά….
    Δεν μπορεί ο καθένας να μειώνει κανέναν!η παιδεία μου αυτό μου έχει διδάξει στα τόσα χρόνια της καριέρας μου και ζωή μου!Αυτό διδάσκω και στα παιδιά μου!!Είτε ο άλλος είναι “γιατρός είτε βοσκός”ειτε αξιωματικός είτε υπαξ/κος”είτε καθηγητής είτε σοβατζής!Όλοι έχουμε αξία και δεν είναι σωστό να εκφραζούμε απόψεις που θα έθυγαν και εμάς τους ίδοιους αν είχαν υποθεί απο τρίτους!

  25. Ο/Η path finder λέει:

    Μία άποψη που έμαθα από έναν ειδικό
    Αναφορικά με το θέμα των στρατιωτικών βολών επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τα όσα έμαθα από ένα ειδικό.
    Τα πεδία βολής έχουν οριστεί κατόπιν συσκέψεων διακρατικών που έχουν οριστικοποιηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και βάση αυτής της διαδικασίας εκτελούνται στρατιωτικά γυμνάσια σε περιοχές που έχουν στρατιωτικό ενδιαφέρον. Προγραμματίζονται αρκετό καιρό πριν την έναρξή τους για να δεσμευτούν περιοχές να προστατευτούν από ατυχήματα διαύλους πλοίων κλπ.
    Δυστυχώς για εμάς επειδή απέναντί μας είναι οι τούρκοι δεν μπορούμε να στείλουμε τα γυμνάσια στην Ερεσό γιατί εκεί έχει μόνο τον κίνδυνο των άνδρο- κοριτσιών.
    Για τους στρατιωτικούς εκπροσώπους μας έχουμε και εμείς να πούμε ένα ευχαριστώ για το έργο της προστασίας της περιουσίας μας, το ότι αν θυμάμαι κάποιες φορές βγήκαν και καθάρισαν την παραλία μας από σκουπίδια πετρέλαια, εντόπισαν παραβιάσεις, πυρκαγιές κλπ και βασικά ένα διαχρονικό ευχαριστώ για το ότι όλα αυτά τα χρόνια συντηρούν σε κάποιο ποσοστό με την παρουσία τους τον τόπο μας με τα χρήματα που ξοδεύονται από τους διαβιούντες στρατιωτικούς στην ντόπια και γενικότερα στην αγορά του νησιού μας.
    Πρέπει όμως και εσείς οι στρατιωτικοί της περιοχής μας ( χωρίς σε καμία περίπτωση να υποστηρίξω την τοποθέτηση του κου Νικέλλη με τον οποίο κάποιες φορές έχουμε αντιπαρατεθεί) να σταματήσετε να δίνετε τόσο μεγάλη έμφαση σε μία λέξη.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε συνέχεια σε μία προσφώνηση που αφορά αυτούς που ίσως για κάποιους από εμάς σχεδίασαν ένα λάθος γυμνάσιο και σε καμία περίπτωση κανέναν από εσάς που υλοποιήσατε μία εντολή.

    Ακούστε και μία γνώμη τρίτου. Πάμε παρακάτω και πάμε μαζί !!!!!!!!!!!!!!!

  26. Ο/Η filipos λέει:

    giati oxi sto ploumari?? eki ti kindinos iparxi? malon mas kanoun oti theloun kai ta xaftoume

  27. Ο/Η Kapsaleas λέει:

    Από την πλευρά μου… και ελπίζω να είναι το τελευταίο σχόλιο….

    Ο τίτλος του άρθρου ήταν (για μένα πάντα), ο πιο πετυχημένος που μπορούσε να γίνει, και δεν φανερώνει κανένα κόμπλεξ από την πλευρά του. Αντίθετα το κόμπλεξ φανερώνεται στα 30 και βάλε σχόλια, που δέχτηκε. Αλίμονο αν κάποιος δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει στον ιστοχώρο που αρθρογραφεί και να αποτυπώσει αλλά και να μεταδώσει στους «Αθηναίους» Βρισαγώτες με λίγες λέξεις τα νέα του χωριού αλλά και την διάθεση που επικρατούσε κείνη τη μέρα. Και οι διαθέσεις που επικρατούσαν από τους κατοίκους, ήταν ακριβώς αυτές, για να μην πω και κάτι χειρότερα που άκουσα από πραγματικούς ανεγκέφαλους.
    Για τους ένστολους, που ανακοινώνουν ότι ιδροκοπούν, σκονίζονται και παρεξηγηθήκανε, έχω να πω, αν είναι κληρωτοί, κουράγιο θητεία είναι θα περάσει, για τους υπόλοιπους, δεν σας έβαλε κανείς με το ζόρι, αυτή είναι η δουλειά σας, και φαντάζομαι ότι αγαπάτε αυτό που κάνετε, ούτε σχεδιάσατε εσείς τη βολή, εσείς διαταγές εκτελείτε, δεν τα έβαλε κανείς με σας, γνωρίζουμε ότι προσφέρετε έργο ακατάπαυστα και ιδίως τώρα με την κρίση τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

    Αυτό που τονίζει ο δάσκαλος είναι:
    «Καλοκαιριάτικα, τώρα που περιμένουν οι επαγγελματίες των Βατερών και του Αγίου Φωκά κάποιους τουρίστες σε μια δύσκολη όπως φαίνεται χρονιά, βρήκαν οι ειδικοί των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν ασκήσεις με πυρά βαρέων όπλων στην περιοχή του Αγίου Φωκά.»

    Αλήθεια έχει διανοηθεί κανείς τη αντίδραση έχει ένας τουρίστα όταν βλέπει απλά έστω και ένα στρατιωτικό τζιπάκι; Παραξενεύεται και νιώθει ανασφαλής γιατί δεν έχει συνηθίσει να βλέπει στρατιώτες να κυκλοφορούν τόσο συχνά στη χώρα του. Φανταστείτε λοιπόν την άποψη των λιγοστών τουριστών όταν γινόταν οι βολές πυροβολικού….

    Αυτά, πάμε παρακάτω όπως λέει και ο path finder

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.