Επιστολή του Συλλόγου

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος της Αθήνας διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν πήρε τη γαλάζια σημαία η παραλία των Βατερών και ζητάει να εξηγηθεί το γιατί. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ                                                                                            

                                                                                               Αθήνα   6/6/2012

 Κύριε Δήμαρχε

Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου

 Με μεγάλη λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η γενέτειρά μας  Βρίσα, με την υπέροχη και ομορφότερη παραλία της Λέσβου, τα  μαγευτικά Βατερά, δεν είναι μέσα στις παραλίες της Λέσβου, στις οποίες απονεμήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες!

 Ως όφειλε ο Σύλλογος μας απέναντι στους Βρισαγώτες και στο γενέθλιο τόπο μας, ερευνήσαμε διεξοδικά το θέμα και θα θέλαμε να μας λύσετε τις δικαιολογημένες απορίες που μας δημιουργήθηκαν από την έρευνά μας, τόσο στο Δήμο Λέσβου όσο και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Το ιστορικό της απώλειας της Γαλάζιας Σημαίας έχει ως εξής

1)        Το λιμεναρχείο υπέδειξε πέντε παραλίες τις «πολυσύχναστες» της Λέσβου (μια απ’ αυτές και τα Βατερά), στις οποίες υποχρεωτικά έπρεπε να υπάρχει ναυαγοσώστης, βάσει των προδιαγραφών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης για τη διεκδίκηση της Γαλάζιας Σημαίας.

2)        Αφού πληρούσε όλες τις άλλες προδιαγραφές η παραλία των Βατερών η Εταιρεία Προστασίας της Φύσης έρχεται με επιστολή της  στις 17-02-2012 και σας ενημερώνει ότι «εκκρεμεί» η τοποθέτηση ναυαγοσώστη για να της  απονεμηθεί η Γαλάζια Σημαία  .

3)        Με απαντητική επιστολή του Δήμου Λέσβου  προς την (ΕΕΠΦ) στις 21-02-2012 διευκρινίζεται ότι «προκηρύχθηκαν 11 θέσεις για ναυαγοσώστες και προσήλθαν μόνο 5 και ως εκ τούτου αδυνατούμε να καλύψουμε όλες τις παραλίες με ναυαγοσώστες…..»

 και από δω και κάτω αρχίζει η «λογική του παραλόγου» για μας και γι αυτό ζητάμε τη   «λογική δικαιολόγηση» τη δική σας.

 α)      Τοποθετείτε τους 5 ναυαγοσώστες σε παραλίες «πολυσύχναστες» μεν, με  βάση την εισήγηση του λιμεναρχείου, οι οποίες όμως δεν είχαν καταθέσει  ούτε καν φάκελο για Γαλάζια Σημαία στην Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης. (ΕΕΠΦ)!

 β)      Η Σκάλα Καλλονής και η Ευρειακή,  όπου  τοποθετήσατε ναυαγοσώστες έχουν καταθέσει φάκελο διεκδίκησης Γαλάζιας Σημαίας   στην Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης;

 γ)      Εάν είχαν καταθέσει φάκελο για Γαλάζια Σημαία, γιατί δεν την πήραν, αφού είχαν και ναυαγοσώστη?.

  Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας για να μάθουμε και              εμείς οι Βρισαγώτες γιατί δεν θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία  στο φόντο του απέραντου γαλάζιου των Βατερών  .                                             

                                                            Για το Δ.Σ

                      Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

                       Β. Ψαριανός                                                           Κ. Σταυρινός

Η σελίδα μας -όπως έχει ήδη δημοσιεύσει- έχει να παρατηρήσει ότι από τους πέντε ναυαγοσώστες που προσλήφθηκαν μόνο οι δυο τοποθετήθηκαν σε πολυσύχναστες παραλίες (Τσαμάκια και Σκάλα Ερεσού) ενώ οι άλλοι τρεις  τοποθετήθηκαν σε παραλίες που δεν είχαν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες απ’ το Λιμεναρχείο (Θερμή, Ευρειακή και Σκάλα Καλλονής)

Στο δημοτικό συμβούλιο, όπως μας είχε ενημερώσει ο Στρατής Καραγεωργίου, δόθηκε η απάντηση ότι κριτήριο για την τοποθέτηση των ναυαγοσωστών ήταν απλά και μόνο η επιθυμία τους. Αν στην προκήρυξη για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών απ’ το Δήμο  είχε προστεθεί ότι αυτοί “θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες” δεν θα δημιουργόταν πρόβλημα ούτε στα Βατερά, ούτε στον Άγιο Ισίδωρο, ούτε στην Πέτρα.

Σύμφωνα με συζητήσεις που άκουσα, φέτος γίνεται προσπάθεια να μη χαρακτηριστούν τα Βατερά ως πολυσύχναστη παραλία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον ναυαγοσώστη. Δηλαδή τώρα που με βάση την περσινή κίνηση- που λογικά πρέπει να είναι το κριτήριο για τον φετινό χαρακτηρισμό- τα Βατερά ήταν σούπερ πολυσύχναστη παραλία με μια προκρούστεια λογική ενδέχεται να αποχαρακτηριστεί από “πολυσύχναστη”. Αυτό θυμίζει την περίπτωση του Δεσπότη που μετονομάτιζε τις πριζόλες σε ψάρια για να αποφύγει τους περιορισμούς της νηστείας!!!

Μια διαφορετική έκδοση του σπαθιού του Μεγαλέξανδρου που έλυσε το δικό του γόρδιο δεσμό!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.