Για την επιδότηση ενοικίου

Ή τί παθαίνει κάποιος όταν παρά τη ζέστη δεν λέει να βγάλει το “σακάκι του”

Στις 30 Μαΐου κάναμε μια καλοπροαίρετη επισήμανση σχετικά με την επιδότηση ενοικίου. Είχαμε γράψει:

Λίγες μέρες υπολείπονται μέχρι τη 12η Ιουνίου, τη θλιβερή επέτειο, οπότε λήγει και η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης.

Πολλά έχουν ακουστεί για παράταση αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει υπογραφεί.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει σχετική όχληση στα συναρμόδια υπουργεία ώστε να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Αλλιώς θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση- ανεξάρτητα απ’ την κυβέρνηση που θα προκύψει- διότι ώσπου να σχηματιστεί, να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να λειτουργήσει θα μας βρει ο Αύγουστος και βάλε,

Το πρόβλημα φυσικά είναι για όσους νοικιάζουν και θα πρέπει να αναγκαστούν να πληρώσουν 2-3 ενοίκια από την τσέπη τους που μπορεί να είναι …άδεια!

Μας απάντησαν:

Ας μην αρχίζει τώρα κινδυνολογία για το θέμα αυτό.

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και πριν τις εκλογές.

Ένας “Βατεριανός” έγραψε:

Δεν ειναι τιποτα σιγουρο για την επιδοτηση ενοικιου.ποσο μαλλον που θα γινουν εκλογες..τιποτα δεν ειναι δεδομενο.

Του απάντησαν με την πρόκληση: Βάζεις στοίχημα; (Δεν ξέρω αν έβαλαν τελικά!)

Και σε άλλη στιγμή συμπλήρωσαν: Για να μιλώ με τέτοια βεβαιότητα σημαίνει ότι η διαδικασία για έκδοση της σχετικής ΚΥΑ έχει ήδη δρομολογηθει. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν τους τσάμπα μάγκες και να υπερηφανευτούν ότι κατάφεραν να ανοίξουν ανοιχτές θύρες ας το κάνουν.

Σήμερα διαβάσαμε “ΣΤΟ ΝΗΣΙ” σε κείμενο που υπογράφει ο Στρατής Μπαλάσκας: Η παραπάνω επιδότηση (ενοικίου) ισχύει για δύο χρόνια από την έγκριση της σχετικής ΚΥΑ (30-8-2019). Έχει προωθηθεί ήδη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για παράταση της παραπάνω προθεσμία, η οποία λόγω προκήρυξης βουλευτικών εκλογών παραπέμπεται για υπογραφή στη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7.7.2019.

Να σημειώσουμε ότι η ΚΥΑ που ισχύει σήμερα προβλέπει 2 χρόνια για κάθε δικαιούχο δηλαδή όσοι πήγαν σε ενοίκιο ή συγκατοίκηση από τις 12 Ιουν 2017 έχουν ήδη εξαντλήσει τη διετία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Για την επιδότηση ενοικίου

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    1. Για να μην καλλιεργείται πανικός, τα δύο χρόνια δεν ξεκινούν σώνει και καλά από 12.6.2017 αλλά από τότε που ο καθένας δήλωσε ότι νοίκιασε ή φιλοξενήθηκε. Δηλαδή με την ισχύουσα ΚΥΑ όλοι καλύπτονται για οκτώ (8) τρίμηνα.
    2. Λίαν συντόμως θα έχω καλά νέα και μάλλον θα κερδίσω το στοίχημα, για το οποίο έγινε λόγος από αυτό το site προσφάτως…

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Βασίλη δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις. Εφόσον στο άρθρο που σχολιάζεις αναφέρεται νοηματικά ακριβώς αυτό που κι εσύ γράφεις (ότι στις 12 Ιουνίου έληξε η επιδότηση για όσους δήλωσαν ενοίκιο ή συγκατοίκηση από την πρώτη μέρα του σεισμού) γιατί αποδίδεις καλλιέργεια πανικού. Το άρθρο αυτό γράφτηκε διότι σε μια καλοπροαίρετη επισήμανση να γίνει μια όχληση ώστε να υπογραφεί η παράταση έγκαιρα εσύ είδες πάλι κινδυνολογία και διάθεση να ανοίξουμε ανοιχτές θύρες!!! Δυο ερωτήματα λοιπόν: τους πολίτες τους θέλετε να κάθονται στον καναπέ και να μη νοιάζονται για τίποτα και να έχουν κλειστό το στόμα; Αν πουν με ευγένεια κάτι γίνονται “εχθροί” σας και πρέπει να κατατροπωθούν; Και δεύτερο: αν η εντύπωση που είχα (και που έχει προφανώς και ο κ. Μπαλάσκας) ότι στην προεκλογική περίοδο δεν λαμβάνονται αποφάσεις με οικονομικό περιεχόμενο είναι λάθος και επομένως μπορεί να υπογραφεί η ΚΥΑ και τώρα μήπως θα έδειχνε αξιοπρέπεια μια απάντηση του τύπου “μην ανησυχείτε διότι η ΚΥΑ μπορεί να υπογραφεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου”. Βέβαια δεν θα σου υποδείξω εγώ (ούτε το δικαιούμαι ούτε το θέλω) το πως θα εκφράζεσαι αλλά να μη ξεχνάμε τα περί “δράσης και αντίδρασης”

      • Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

        Στρατή, και να έληγε η προθεσμία 12.6.2019 το επόμενο τρίμηνο (Εκτός διετίας) υποβάλλεται μετά την 12.9.2019. Πού βλέπεις το επείγον της υπόθεσης.
        Και επειδή σε πολλές περιπτώσεις έχω αποδείξει ότι ενεργώ πολύ πριν διανοηθείτε όλοι εσείς, του πληκτρολογίου (και του καναπέ) και όχι του ουσιαστικού αγώνα, ότι υπάρχει πρόβλημα, περιμένετε…

        • Ο/Η Stratis λέει:

          Να είσαι καλά Βασίλη. Δεν απαντώ και να είσαι σίγουρος ότι ο λόγος δεν είναι κάποια μορφής αδυναμία αλλά ο αυτοσεβασμός.

  2. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Κύριε Τεντόμα εμείς δεν έχουμε θέσεις ούτε είμαστε κομματικοί και σαν μοναδικό όπλο μας έχουμε το πληκτρολόγιο για να επαινούμε ή να στηλιτεύουμε τα καλώς ή κακώς κείμενα και με αυτό τον τρόπο να φτάνουν στα αυτιά των εχόντων και κατεχόντων την δύναμη και εξουσία. Πάντως δεν «διανούμαστε» σε καμία περίπτωση να προσβάλουμε κανέναν μιλώντας για ουσιαστικό ή μη αγώνα. Ειδικά όταν πρόκειται για τον Στρατή ο οποίος προσφέρει τόσα στους χωριανούς μας μέσω του πληκτρολογίου και της σελίδας του ως να μη όφειλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.