Διόρθωση δημοσίευσης

Από το γραφείο του αντιδημάρχου Κώστα Κατσαρού πήραμε την παρακάτω διόρθωση πρόσφατου δημοσιεύματος το οποίο είχαμε αναδημοσιεύση. Να σημειώσουμε ότι το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει σχετικό σχόλιο του κ. Τεντόμα.

20190301114818762

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Διόρθωση δημοσίευσης

  1. Ο/Η Μαρίνα Βιντζηλαιου λέει:

    ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
    Η προσπαθεια που εγινε για να κρατηθει η Βρισα στη θεση της,ν αλλαξει ο συντελεστης ωστε ναχουν ολοι κατοικια, να μπορουν ολοι οι μονιμοι κατοικοι να παρουν 100000 ευρω για να χτισουν ενα καινουργιο σπιτι,να μην επικρατησουν ακραιες αποψεις που θα εφερναν στην πορτα μας ιδιωτες επιχειρηματιες αντι να εχουν δουλεια οι μηχανικοι του τοπου και η γρηγορη επιλυση του προβληματος του σχολειου, ηταν αγωνας 1,5 χρονου του τοπικου Συριζα. Αγωνας που χαρακτηριστηκε απο ειλικρινεις προθεσεις,συγκρουσεις, αγωνια για να μπουν τα πραγματα σ ενα δρομο αλλα και αριβισμο απο τη μερια των πολιτικων αντιπαλων του Συριζα.Ηταν,ομως, κι ενα παραδοξο φαινομενο οπου οι υπευθυνοι του εργου ανοικοδομησης, οχι τα υπουργεια Υποδομων και Πολιτισμου σαφεστατα, εδειχναν την μεγιστη ευαισθησια κι εγρηγορση κι οι κατοικοι τη μεγιστη αδρανεια κι αδιαφορια για το ιδιο τους το χωριο. Τα γραφω αυτα μ αφορμη τη χθεσινοβραδινη συζητηση με δυο νεους που εφτιαξαν οικογενεια κι ηρθαν να ζησουν τη ζωη τους εδω και περιμενουν και το πρωτο τους παιδι, ανοικοδομωντας το χτυπημενο απο τον σεισμο σπιτι τους.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Επισημαίνω για μια ακόμα φορά: Αφήστε την κομματική προπαγάνδα έξω από τη σελίδα αυτή. Γράψτε τις προσωπικές σας απόψεις αλλά μην επιχειρείτε είτε να προβάλλετε είτε να κατηγορήσετε κομματικούς σχηματισμούς. Γιατί θα αρχίσουν τα σχόλια υπέρ ή κατά και αυτό, δηλαδή οι κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν έχουν θέση στη σελίδα αυτή. Εξάλλου όλοι έχετε λογαριασμούς στο facebook ή στο twiter. Γράφετε εκεί αυτού του περιεχομένου τις απόψεις σας.
      Κάτι ακόμα. Θεωρώ απαράδεκτο να υβρίζετε τους κατοίκους του χωριού μας. Γιατί είναι μέγιστη ύβριςνα γράφετε ότι κάποιοι “ξένοι” δείχνουν μέγιστη ευαισθησία κι εγρήγορση κι οι κάτοικοι μέγιστη αδράνεια και αδιαφορία για το ίδιο τους το χωριό.
      Και επεξηγώ:
      * οι κάτοικοι του χωριού (σύλλογος γονέων, τοπικό συμβούλιο, σύλλογος της Αθήνας και ιδιώτες) έχουν προβεί σε πολλές ενέργειες για το ξαναχτίσμο του σχολείου το οποίο “σαμποτάρισε” κρατική υπηρεσία με τα λαθεμένα και υπερβολικά στοιχεία που έδωσε στον ιδιωτικό φορέα που προσφέρθηκε να το ανακατασκευάσει.
      * οι κάτοικοι του χωριού (ο ιερέας, ιδιώτες και ο σύλλογος της Αθήνας) ενήργησαν πολύ εντατικά και πολυεπίπεδα για να αντικατασταθεί το περσινό κάλυμα της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο με πολύ απερισκεψία και προψειρότητα είχε εγκρίνει και τοποθετήσει κρατική υπηρεσία και εξαιτίας του οποίου ο ναός έπαθε σημαντικές περαιτέρω βλάβες.
      * οι κάτοικοι του χωριού (το εκκλησιαστικό συμβούλιο και μια ομάδα ιδιωτών) προσπαθούν (φυσικά αν τεχνικά γίνεται)να διασώσουν τον χαρακτηρισμένο από πολλούς ως τοπόσημο του χωριού ναό του αγίου Κωνσταντίνου.
      * οι κάτοικοι του χωριού (ιδιώτες και φορείς) προσπάθησαν να πείσουν ιδιοκτήτες και αρχές για κάποιες ελάχιστες και μικρές παρεμβάσεις που να διευκολύνουν τη ζωή στο νέο χωριό αλλά υπάρχει το μπλόκο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες σύμφωνα βέβαια με τις υφιστάμενες νομικές διατάξεις.
      * με πρωτοβουλία ιδιώτη κατοίκου του χωριού μας δόθηκαν από μεγάλη εταιρεία τα τρια πρώτα κοντέινερ στο ένα απ’ τα οποία φυλάσσονται και τα εκθέματα της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας. Οι αρμόδιοι όμως του Δήμου δεν διαθέτουν χρήματα για να γίνει η μελέτη επισκευής του κτιρίου που τη στεγάζει.
      * Οι κάτοικοι του χωριού νοιάζονται για τις υποδομές του νέου χωριού και δια των φορέων τους (τοπικό συμβούλιο, σύλλογος σεισμοπαθών, σύλλογος της Αθήνας) έψαξαν και βρήκαν την άκρη σχετικά με τη βοήθεια από την Ε.Ε. και απαίτησαν από τους αρμοδίους να δοθεί το 70% στη Βρίσα.
      * Οι κάτοικοι του χωριού νοιάζονται να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους αλλά απ’ τη μια η αρχαιολογία κι απ’ την άλλη το αρχιτεκτονικό συμβούλιο καθυστερούν υπερβολικά.
      *Οι κάτοικοι του χωριού νοιάζονται να χτίσουν τα σπίτια τους, να τρέξουν οι διαδικασίες αλλά το προσωπικό της ΔΑΕΦΚ δεν επαρκεί και υπάρχουν καθυστερήσεις.
      *Κάτοικος του χωριού νοιάστηκε και έφερε καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και μεταπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι έκαναν εξαιρετικές μελέτες για δημόσια κτίρια.

      Σταματώ εδώ γιατί καταλαβαίνω ότι γίνομαι κουραστικός. Αλλά επιτέλους ας σταματήσει η εύκολη καραμέλα να ρίχνουμε τα βάρη στους κατοίκους του χωριού. “οι ξένοι έχουν ευαισθησία και εμείς αδράνεια και αδιαφορία” !!! ‘Οχι αυτό δεν το δέχομαι. Είναι βαριά κατασυκοφάντηση μας.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Να αγιασει το στόμα σου! Επιτέλους πια…

  3. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Ένα μόνο σχόλιο γι’αυτό που έγραψες Stratis για το σχολείο (σαμποτάρισε” κρατική υπηρεσία με τα λαθεμένα και υπερβολικά στοιχεία που έδωσε στον ιδιωτικό φορέα που προσφέρθηκε να το ανακατασκευάσει.).
    Η πραγματικότητα είναι:
    1. Το Κολλέγιο Αθηνών (αν δε κάνω λάθος) δεν προσφέρθηκε να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για το χτίσιμο του σχολείου. Προσφέρθηκε απλά να οργανώσει ΕΡΑΝΟ για τη συγκέντρωση χρημάτων. Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό βέβαια…
    2. Η ΚΤΥΠ (Η υπηρεσία που “σαμποτάρισε”…) έδωσε τον προϋπολογισμό της ανακατασκευής όπως προκύπτει από τα τιμολόγια των δημοπρασιών.Στις δημοπρασίες όμως πάντα γίνονται εκπτώσεις της τάξης 40-50% και παραπάνω. Έτσιη ΚΤΥΠ, βγάζοντας έναν προυπολογισμό πχ 3.000.000 ευρώ γνώριζε ότι στη πράξη αυτό το ποσό θα κατέβει περίπου στο μισό, όμως σε δημόσια έγραφα δεν διατυπώνονται ικασίες αλλά ό,τι προκύπτει απ’ τα “χαρτιά”.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      1.Η έκφραση “το Κολέγιο της Αθήνας” χρησιμοποιείται για συντόμευση. Ο παντοδύναμος Σύλλογος των γονέων και των αποφοίτων του Κολεγίου θα συγκέντρωνε τα χρήματα από εισφορές των μελών του. Το κολέγιο ως ίδρυμα δεν θα έδινε τίποτα. Τα χρήματα θα τα συγκέντρωναν οι γονείς σε συνεννόηση πάντα με τον διευθυντή του Λυκείου του Κολεγίου. Και δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Απλά πρώτη φορά βρήκαν τέτοια αντιμετώπιση.
      2. Η ΚΤΥΠ έδωσε τον προϋπολογισμό για ένα κτίριο 3 φορές μεγαλύτερο από ότι ήταν το σχολείο που κατέρρευσε. Από που πήρε τις πληροφορίες αυτές; Το σχολείο άμεσα έστειλε στο Κολέγιο ένα πρόχειρο (αλλά ακριβές στις μετρήσεις) τοπογραφικό που απεικόνιζε το πραγματικό μέγεθος του διδακτηρίου. Η ΚΤΥΠ γιατί δεν φρόντισε να πάρει σωστές πληροφορίες; Και όταν πια κατάλαβε ότι είχε κάνει την “πατατιά” τί έκανε για να επανορθώσει; Τί έκανε μέχρι σήμερα για την ανακατασκευή του σχολείου; Ας αφήσουμε κατά μέρος τις αστείες δικαιολογίες για πλειστηριασμούς και εκπτώσεις. Ας πάψουμε να δικαιολογούμε όσους κάνουν λάθος τη δουλειά τους. Ας έχουμε το θάρρος και την ελευθερία του λόγου να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα και τα κάκιστα γενόμενα. Τότε ο λόγος μας θα έχει καλύτερη απήχηση.

  4. Ο/Η Μαρίνα Βιντζηλαιου λέει:

    ο προεδρος δεν εξηγησε γιατι ο δημος εχασε το Πρωτοκολλο Κατεδαφισης και μαζι μ αυτο και τα 9000 ευρω επιδοτησης της κατεδαφισης της Αγροτολεσχης. Επισης δεν περιεγραψε οτι εψαχναν μ αγωνια το Πρωτοκολλο Κατεδ. του σχολειου κι ευτυχως ειχε καθυστερησει το Υποδομων και γλυτωσαν κατι χιλιαδες ευρω κατεδαφισης του σχολειου που θα τα εβαζαν απο την τσεπη τους.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το κολέγιο αν ήθελε να βοηθήσει θα το έκανε.
    Δεν ηθελε και δεν προχώρησε

  6. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Τα ΠΑΕΕΚ στέλνονται στους ιδιοκτήτες των “κόκκινων”. Ιδιοκτήτης των τριών δημοτικών κτισμάτων που κρίθηκαν κατεδαφιστέα είναι ο δήμος. Άρα υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις και την όποια απώλεια χρημάτων στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δήμος με τις υπηρεσίες του και όχι το τοπικό Συμβούλιο.
    Το τοπικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν να ενοχλούν τον δήμο κάθε τόσο και να του υπενθυμίζουν τις προθεσμίες. Η κύρια ευθύνη όμως ανήκει στον δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.