Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr (6)

Kλείνουμε την ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει με τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018.

Για το κολατσιό των παιδιών

Καταχωρήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Δελτίο Τύπου

Η «Αλληλεγγύη για όλους» είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει: να διευκολύνει, να ενισχύσει, να διαδώσει και να προωθήσει την υπόθεση της αλληλεγγύης «από κάτω». Στο πλαίσιο αυτής της επιδίωξης συνεχίζουμε και φέτος να υποστηρίζουμε οικονομικά, την δράση «του κολατσιού» για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου στη Βρίσα.

Βόλτσιου Κατερίνα

Εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης για Όλους» στη Λέσβο

Στο «σανίδι» ακόμα καλύτερα!

Καταχωρήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Εξαιρετική ήταν η χτεσινή παράσταση της θεατρικής Ομάδας της Βιβλιοθήκης Βρίσας στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου. Ήταν μια επανάληψη της παράστασης που είχε δοθεί στο τέλος Ιουνίου στην αυλή του Δημοτικού σχολείου και η οποία μας είχε καταπλήξει. Η παράσταση όμως πάνω σε κανονική σκηνή είχε άλλη χάρη.

Το μέτρο της επιτυχίας της προσπάθειας των παιδιών έδωσε στο τέλος ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου κος Κώστας Καλαθάς ο οποίος είπε ότι όταν σε ένα Πολύκεντρο γεμάτο από παιδιά δεν ακούγεται ούτε «κιχ» κατά τη διάρκεια της παράστασης σημαίνει ότι η παράσταση τα είχε καθηλώσει.

Την παράσταση παρακολούθησαν τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων Βρίσας και Πολιχνίτου και λίγοι ενήλικες.

Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά και στους συντελεστές της παράστασης.

Γιατρός στο χωριό και στα Βατερά

Καταχωρήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου θα έχουμε και πάλι γιατρό.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή (μέχρι τέλους Δεκεμβρίου) ο γιατρός θα βρίσκεται στο κοντέινερ στα Βατερά ενώ κάθε Τετάρτη θα βρίκεται στο ιατρείο στο χωριό.

Τέλος την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου θα είναι στον Σταυρό.

Ενημέρωση που …έπεισε!

Καταχωρήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Πραγματοποιήθηκε χτες η ενημερωτική ομιλία του γιατρού Αριστείδη Δ. Γεωργακή στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης του χωριού μας.

Ο ομιλητής απλός και κατανοητός ανέπτυξε το θέμα του καρκίνου στο παχύ έντερο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψή του.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν μια ευχάριστη Κυριακάτικη έξοδο που συνοδεύτηκε με μια ενημέρωση που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Ο ομιλητής τόνισε στο τέλος ότι «αν έστω και ένας που δεν το είχε κατά νου πειστεί και κάνει κολονοσκόπηση εγώ θα θεωρήσω ότι πέτυχα το σκοπό μου». Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και κατά την αποχώρηση όχι ένας αλλά πολλοί συζητούσαν το ενδεχόμενο αυτό. Επομένως η ενημέρωση πέτυχε!

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τον Αριστείδη που με προθυμία αποδέχτηκε την πρότασή μας για την πραγματοποίηση της ενημέρωσης αυτής.

Η Βιβλιοθήκη πρόσφερε καφέδες αναψυκτικά και βουτήματα.

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη έκταση των Βατερών και οι μεγάλες αποστάσεις δυσκολεύουν κάποια ηλικιωμένα άτομα να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ένα άκρο του οικισμού.

Η Βιβλιοθήκη προτίθεται να συνεχίσει και με άλλες ενημερωτικές ομιλίες για θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Το Δημοτικό σχολείο Βρίσας στο ERASMUS

Καταχωρήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018 από τον/την Stratis

Το σχολείο του χωριού μας φέτος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών διαδικασιών.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα επισκεφθούν τα Κανάρια νησιά στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μονάχα το ταξιδάκι αυτό αλλά και μια σειρά εκπαιδευτικών διαδικασιών. Οι υπεύθυνοι (δάσκαλοι) του προγράμματος έχουν την καλή διάθεση να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τις δραστηριότητες που θα υλοποιούν.
Τελευταία κάλεσαν στο σχολείο την Ιρίνα, μηχανικό περιβάλλοντος, η οποία ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με την ασφαλή κατασκευή κτιρίων. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής αποτύπωσαν σε ένα μικρό έντυπο για την ενημέρωση σε πρώτο πλάνο των γονέων των μαθητών και επειδή υπάρχουν και αλβανοί το έντυπο αυτό είναι δίγλωσσο (στα ελληνικά και στα αλβανικά) για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γονείς να γίνονται κοινωνοί της πορείας του προγράμματος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.