Τα “σύκα” της δημοτικής μας αρχής

Οι γεροντότεροι διηγούνται για έναν χωριανό μας κτηματία ο οποίος έπαιρνε “ταϊφά” για να μαζέψει τις ελιές του. Στα κρυφά έδινε (ως φιλοδώρημα) σε κάθε μαζώχτρα ένα ξερό σύκο. Έτσι η κάθε μια νόμιζε ότι μόνο εκείνη είχε την εύνοια του αφεντικού. Κατά διαστήματα το αφεντικό αναφωνούσε  την παρότρυνση: “Αϊντε εσύ που έφαγες το σύκο!!!” και δώστου η κάθε μια μαζώχτρα να βάζει τα δυνατά της για να ευχαριστήσει το αφεντικό της.

Στη σημερινή εποχή του “Καλλικρατικού” μας Δήμου τα σύκα αναβαπτίστηκαν και έγιναν …λάμπες! Ξέρουμε -και βιώνουμε – όλοι μας το πρόβλημα με την έλλειψη που υπάρχει στους λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού. Εδώ και καιρό ο Δήμος έλεγε να κάνουμε υπομονή γιατί γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια τους. Άλλοι κάνανε υπομονή και άλλοι αγόραζαν απ’ τη τσέπη τους λαμπτήρα για να μη σκοντάψουν τη νύχτα και φάνε του μούτρα τους.

Σήμερα αποκαλύφτηκε ότι το ειδικό ανυψωτικό αυτοκίνητο του Δήμου είχε πάει στο Σταυρό για να αντικαταστήσει τρεις λαμπτήρες ενώ είχε ήδη αντικαταστήσει τριάντα λάμπες στον Πολιχνίτο. Από το γραφείο της Δημοτικής Ενότητας στον Πολιχνίτο δόθηκε η απάντηση -στην εύλογη διαμαρτυρία- ότι οι λάμπες δόθηκαν μόνο για τον Πολιχνίτο. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι δόθηκαν για να μοιραστούν αναλογικά σ’ όλα τα χωριά. Υποσχέθηκαν να δώσουν τέσσερις και στο χωριό μας. Όταν για το χωριό και τα Βατερά οι ανάγκες ξεπερνούν ίσως και τις εκατό!!! Είπαμε γίναμε φτωχοί, το καταλάβαμε . Ας μας μείνει όμως και λίγη αξιοπρέπεια. Είναι ανάγκη να ξεφτιλίζονται τόσο!!!

Απ’ το πέρασμα όμως του ανυψωτικού μηχανήματος απ’ το χωριό μας είχαμε ένα παράπλευρο όφελος. Έκοψαν κάποια ξερά κλαδιά απ’ το γέρο Πλάτανο που κινδύνευαν να πέσουν στο κεφάλι μας και περιποιήθηκαν μια ανοιχτή  πληγή του απ’ την οποία πολλοί απέκτησαν ανεξίτηλους λεκέδες στα ρούχα τους. Ας είναι καλά ο Στρατής (Ζερβός) οδηγός του ανυψωτικού.

Το κακό είναι ότι σε πολύ μεγαλύτερο ύψος υπάρχουν και άλλα ξερά κλαδιά -δεν τα έφτανε το ανυψωτικό- τα οποία κάποια στιγμή θα πέσουν. Τουλάχιστον αν είναι στο χέρι τους να επιλέξουν “κεφάλι” ή “αυτοκίνητο” ας επιλέξουν …αυτοκίνητο!!!

Υ.Γ. Για να μην αδικήσω τους ιθύνοντες της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου. Σήμερα μια εργάτρια καθαριότητας του Δήμου σκούπιζε τον κεντρικό δρόμο. Για να μην γρινιάζετε ότι δεν μας προσέχουν!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Τα “σύκα” της δημοτικής μας αρχής

  1. Ο/Η ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝ ΚΟΥΣΚΟΣ λέει:

    Κύριε Στράτο καλησπέρα,
    Πριν λίγο πληροφορηθηκα ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από την ελληνική εταιρεία προστασία της φύσης(ΕΕΠΦ) η 394 παραλίες και 9 μαρίνες της χώρας μας που θα έχουν για φέτος το καλοκαίρι την ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. Από τις 394 σημαίες ο καλλικρατικός δήμος Μυτιλήνης κέρδισε 7 σημαίες :
    Τσαμάκια -Κανόνι Θερμής – Μόλυβος -Εφταλού-Σκάλα Ερεσού-Κάγια-Νυφίδα.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα ωραία μας ΒΑΤΕΡΑ δεν κέρδισαν τίποτα.Σας ρωτάω λοιπόν κερδίζει η παραλία του Μολύβου γαλάζια σημαία και τα Βατερά ΟΧΙ ?
    Ο δήμος Κέρκυρας πήρε 35 γαλάζιες σημαίες για φέτος, ο δήμος Μυτιλήνης τι έκανε για να διεκδικήσει κάτι αντίστοιχο για το νησί μας??? Σας διαβεβαιώνω ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα (www.econews.gr) αρμόδιος φορέας για το θέμα αυτό είναι ο δήμος και μόνο ο δήμος….

  2. Ο/Η ??? λέει:

    emis Thodora tha paroume ap t 3 to makritero!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.