Τί γίνεται με το αγροτικό ιατρείο των Βατερών

Πριν από καιρό η κοινή γνώμη του χωριού μας είχε απασχοληθεί με το πρόβλημα που δημιουργούταν σχετικά με το αγροτικό ιατρείο των Βατερών, του οποίου το ενοίκιο αρνούταν να πληρώσει ο Δήμος.

Τότε πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε σχετικά με τη μίσθωση διάφορων ακινήτων για τις ανάγκες του Δήμου η περίπτωση του ιατρείου των Βατερών είχε εξαιρεθεί της συζήτησης και αυτό απ’ τους αυτοδιοικητικούς είχε χαρακτηρισθεί ως σωστό βήμα. Τι απέγινε από κει και μετά;

Για να έχουμε γιατρό στα Βατερά πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ο χώρος και μετά να διατεθεί γιατρός. Μήπως δεν λύνεται το πρόβλημα του χωρού για να λυθεί αυτόματα (αρνητικά) και το δεύτερο;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Τί γίνεται με το αγροτικό ιατρείο των Βατερών

  1. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Δυστυχώς Στρατή δεν λύθηκε ακόμα, από την Δημοτική Αρχή του κυρίου Βουνάτσου ,το θέμα με το μίσθωμα του ιατρείου.

    Όσο αφορά για τις λακκούβες ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Φλώρος μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει συνεργείο για να κλίσει και τις υπόλοιπες την άλλη εβδομάδα. Ελπίζω με θαυμαστικά και όχι με ερωτηματικά!!!!!

  2. Ο/Η Stratis λέει:

    Όπως έμαθα,από πρόσωπο που είναι σε θέση να ξέρει, ο Δήμος ύστερα από πολλές δυσκολίες (νομικής φύσης) θα καταφέρει να πληρώσει το ενοίκιο του ιατρείου μέχρι 31-12-2011 (2011 και όχι 2012). Από κει και μετά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Δήμος αποκλείεται να μπορέσει να πληρώσει ενοίκιο για ιατρείο στα Βατερά.
    Αυτό είναι αρμοδιότητα του Νοσοκομείου και ως εκ τούτου προς τα κει θα πρέπει να στραφούν οι ενέργειες όσων έχουν αρμοδιότητα και ενδιαφέρονται για το θέμα. Αν τυχόν κάποιος αρμόδιος πιστεύει ότι μπορεί να λυθεί το θέμα μέσω του Δήμου ας ενεργήσει και προς τα κει τα δέοντα. Ο χρόνος πιέζει.

  3. Ο/Η ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝ ΚΟΥΣΚΟΣ λέει:

    Καλησπέρα,

    Νομίζω πως για το θέμα του αγροτικού ιατρίου των Βατερών πρέπει να γίνουμε δυστυχώς πιο ρεαλιστές και να την γενικότερη πολιτική των περικοπών που επικρατεί σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Προσωπικά αποκλείω
    το ενδεχόμενο ο δήμος να καλύψει τα ενοίκια για το 2012 αλλά και ενημέρωση που έχω απο τον τοπικό τύπο τα οικονομικά του νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, όπως π.χ πρόσφατα στην εφημερίδα Εμπρός αναφέρθηκε η έλλειψη γαζών για οικονομικούς λόγους. Γι’αυτό προτείνω η συστηματική και καθημερινή λειτουργία του αγροτικού ιατρίου Βρύσας ισώς να είναι μια πιο εφικτή λύση αφού υπάρχει ο χώρος στέγασης και δεν θα υπάρχει δικαιολογία στην πιθανόν άρνησης παροχής αγροτικού γιατρού.

  4. Ο/Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ λέει:

    Ενα λεπτό…..να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Εδώ το ιατρείο στη Βρισα δεν λειτουργεί κανονικά θέλετε και στα Βατερα…..Η <> έχει δει το ιατρείο σαν καφενείο οπότε θέλει έρχεται….!!!!!!!

  5. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Στρατή έχεις δίκιο.
    Αν ο Δήμος δεν μισθώσει τον χώρο στα Βατερά για το ιατρείο, έστω και με άλλον τίτλο στο μισθωτήριο, υπάρχει πρόβλημα.
    Το Νοσοκομείο αρνιότανε να κάνει κάτι τέτοιο. Σήμερα μάλιστα, με την οικονομική κρίση, το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα να προμηθευτεί τα βασικά υλικά που απαιτούνται για τη λειτουργία του, υπάρχει πρόβλημα να πληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών, δεν υπάρχουν Αγροτικοί γιατροί και γίνονται συζητήσεις για να καταργηθούν Κέντρα Υγείας. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο ως αδύνατο να πληρώσει για ένα ιατρείο στα Βατερά.
    Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που επέμενε (παρόλο τις αντιδράσεις) και συμφώνησαν μαζί μου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Δήμος να βρει τρόπο να κρατήσει ανοιχτό το ιατρείο.
    Αν κάποιος μπορεί να βρει άλλον τρόπο ας μπει μπροστά, και να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να υπάρχει ιατρείο με αγροτικό γιατρό στα Βατερά.

  6. Ο/Η Stratis λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα ότι στη σημερινή κατάσταση το ιατρείο των Βατερών φαντάζει ως πολυτέλεια. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα λειτουργήσει. Πιστεύω όμως ότι οι αρμόδιοι και οι φορείς και η τοπική κοινωνία πρέπει να διεκδικούμε ακόμα και το “ανέφικτο” ώστε αφενός να έχουμε ένα ακόμα “πάτημα” στο να μη δημιουργηθούν προβλήματα και για το ιατρείο του χωριού και αφετέρου αν δεν καταργηθεί η θέση του 2ου γιατρού στο ιατρείο Βρίσας (που το καλοκαίρι θα είναι-θεωρητικά- στα Βατερά και το χειμώνα στο κέντρο Υγείας) θα βοηθηθεί η λειτουργία του Κ.Υ. του οποίου τις υπηρεσίες θέλουμε όλοι.

  7. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Κύριοι
    Αναφορικά με την κάλυψη κάποιων δαπανών διατήρησης των ελάχιστων δομών που διαθέτει η περιοχή μας όπως σχολείο, ιατρείο , καθαρισμός κλπ προτείνω τα εξής. Εμείς όλοι μας (και οι κακοί και οι καλοί) έχουμε στην περιοχή μας πάνω από 50.000 τμ οικιών και εγκαταστάσεων για τις οποίες πληρώνονται δημοτικά τέλη.
    Συνεπώς ο Δήμος εκτός του ότι τα Βατερά είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραθεριστικός τόπος του νησιού πρέπει να δεχθεί ότι τις ελάχιστες ως άνω αναφερόμενες δομές δε μας τις παρέχει αλλά μας τις χρωστάει. Και εννοώ απλά ότι τα δημοτικά τέλη που εισπράτει αν διοχετευτούν για την κάλυψη των ως άνω υπηρεσιών θα έχει και απόθεμα χρημάτων. Αυτό το φαινόμενο είναι καλό να το έχουμε υπόψη μας γιατί αναγκαστικά σε λίγο με την καθιέρωση των ΣΔΙΤ ( σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα) θα είναι η μόνη διέξοδος.
    Από την μεριά μου σαν πολίτης θεωρώ ότι όλα τα ως άνω αναφερόμενα είναι εξίσου σημαντικά αλλά ιδιαίτερα το ιατρείο πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει και να λειτουργήσει με τον όποιο τρόπο αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Δεν είναι δυνατόν ένας τόπος να θέλει να αναφέρεται ως τουριστικός αν δεν διαθέτει ένα ιατρείο Α΄ Βοηθειών. Και αλλοίμονο στον διασυρμό που θα υποστεί η περιοχή μας αν κάποιος πχ τον τσιμπήσει μία τσούχτρα και επειδή είναι αλλεργικός δεν προλάβει να πάει στο κέντρο υγείας ( τώρα άμα γράφω και κάτι άστοχο μην φάω κανένα τύπου Γκαίτε σχόλιο).
    Προτείνω οι διοικητικοί φορείς της περιοχής μας να πάρουν από μόνοι τους απόφαση- πρόταση προς τους παραπάνω διοικητικούς φορείς και παράλληλα να ζητήσουν την συνδρομή όλων των συλλόγων μας που είναι και δυνατοί και έχουν μέλη με συνδρομητική διάθεση για την κάλυψη της δαπάνης του ιατρείου.
    Εμείς από την πλευρά μας και παλαιότερα έχουμε καταθέσει μία πρόταση που από ότι θυμάμαι ο Μάκης Κατσιγίνης αλλά και άλλοι την είχαν καλωσορίσει.

    • Ο/Η ΜΥΡΣΙΝΗ λέει:

      ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ..ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.