Ποιος θα απολογηθεί;

Η ωραιότερη παραλία του νησιού μας, μια απ’ τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, με τα διαυγή ολοκάθαρα νερά φέτος δεν θα έχει τη γαλάζια σημαία!!! Χτες ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες και όπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης μας Θοδωρής Παν. Κούσκος τα Βατερά έμειναν απέξω. Οι παραλίες που πήραν τη γαλάζια σημαία στο νησί μας είναι Τσαμάκια -Κανόνι Θερμής – Μόλυβος -Εφταλού-Σκάλα Ερεσού-Κάγια-Νυφίδα.

Καμιά απ’ αυτές δεν έχει προικιστεί απ’ τη φύση όσο τα Βατερά. Οι άνθρωποι όμως έβαλαν και πάλι το βρώμικο χέρι τους. Κάποιοι φταίνε για την εξέλιξη αυτή. θα απολογηθεί κανείς; Θα ζητήσει κανείς συγνώμη απ’ τους χωριανούς μας που επενδύουν στα Βατερά και ιδιαίτερα απ’ όσους έχουν ενοικιαζόμενα; Η ιστοσελίδα μας αυτή από τότε που είδε την πολιτεία ορισμένων αυτοδιοικητικών αρχόντων (μόνο η αρχοντιά τους λείπει) που έχουν πραγματική εξουσία στα χέρια τους διαμαρτύρεται για την άνιση μεταχείριση του χωριού μας σε σημείο που να έχει παραξηγηθεί. Τι κάνουν αυτοί που θίγονται περισσότερο απ’ την απόφαση αυτή; Δημόσιες σχέσεις!!! Μπράβο σε όλους μας!!!

Εμείς πάντως, αν είμαστε υγιείς θα απολαύσουμε την παραλία μας και χωρίς σημαία!!! Θα έρθουν μήπως και οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες να κάνουν το μπάνιο τους; Κάποιοι όμως ούτε ζωγραφιστά δεν θέλουν να βλέπουν τα Βατερά!!! Ας πάν στο Μόλυβο και την Κάγια. Δεν είναι ανίκανοι. Είναι μικρόψυχοι και επικίνδυνοι.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

13 απαντήσεις στο Ποιος θα απολογηθεί;

  1. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    http://lesvosnews.net/2012/05/23/54-105/

    Κατα τα αλλα ας ελθουν να γυρεψουν το περιβοητο 2% απο τους επαγγελματιες των Βατερων….που αγωνιζονται να σταθουν ορθιοι σε αυτον τον ορυμαγδο φορολογιας , σχεδον μηδεν υπηρεσιες απο τον Δημο και μηδεν εσοδα….

  2. Ο/Η str λέει:

    Καλα ρε παιδια ηρεμα δεν ηρθε το τελος της γης.Μια σημαια χαθηκε η οποιοα δεν προσφερε και τα μεγιστα.Γαλαζια σημαια εχει και η πλαζ στα τσαμακια στη μυτιληνη.
    Τα βατερα εχουν κυριως κοσμο τα σαββατοκυριακα απο μυτιληνη κυριως αλλα και απο ολο το ανατολικο τμημα του νησιου.Αυτοι δεν ερχονται για την σημαια.Δεν υπαρχει λογος πανικου.

  3. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΥΠΟΔΟΜΗ(πύργος, τηλεβόας σωσίβιο φαρμακείο, κυαλιακ.α… πάνω απο ολα ναυαγοσώστης).ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΩΣ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΝΥΦΙΔΑ.ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΣΤΙΣ ΜΗ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ .(.ΠΡΟΚΥΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ(τρεις νομίζω)ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΙ ΜΗ ΠΟΛΥΣΗΧΝΑΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (παρα την κριση)ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΝΕΟΣ ΤΗΛΕΒΟΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΑΦΤΗΚΕ Ο ΠΥΡΓΟΣ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ , ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ 2 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ.ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ …ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΙΑ

  4. Ο/Η ενας βρισαγωτης λέει:

    θα ηθελα να πληροφορησω τον κ.Ζαφειριου,σχετικα με τους περσινους ναυαγωσωστες οτι ακομα και οι παραλιες της Λεσβου που ειχανε περυσι ναυαγοσωστες,ο δημος δεν τους πληρωνε εγκαιρα και βγηκε στο τοπικο καναλι της Λεσβου ενας ναυαγοσωστης και ειπε οτι μεχρι το τελος καλοκαιριου δεν ειχε μια στην τσεπη και ολο τον εξοπλισμο τον ειχε πληρωσει απο την τσεπη του.ετσι ποιος να ξανακανει αιτηση φετος για ναυαγοσωστης?λεφτα για αλλα δευτερευοντα πραγματα εχει ο δημος και τα σκορπαει..να δωσει μεγαλυτερο ενδιαφερον για τις αλλες ομορφες γωνιεσ της Λεσβου..τιποτα!κατα τα αλλα κανουμε εκδηλωσεις γιατι θα ανοιξει η πλαζ στα τσαμακια,με 2 ευρω εισιτηριο.να χαρω τη φιεστα απο τον συγχωριανο μας τον Αριστειδη Ταξειδη!!θα βγει και φωτογραφια με το δημαρχο αγκαλια??

    • Ο/Η ??? λέει:

      Κατά τά άλλα ο κ Αριστείδης είναι καί Βρισαγώτης….. Το μόνο πού ξέρει είναι να τα τρώει μαζί με το λαμόγιο τον Βουνάτσο καί το καλοκαίρι όταν έρχεται στά Βατερά να βλέπει κανά κωλαρακί και κανά βυζάκι!!!! Ντροπή του και ντροπή μας που βγάζουμαι τέτοια΄άτομα να μάς κυβερνούν!!!

  5. Ο/Η ??? λέει:

    Ακόμη βλέπω ότι υπάρχει άτομο πού προσπαθεί να τούς δικαιολογήσει..Δε τρώμε κουτόχορτο όμως

  6. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Κύριοι
    Να προσέξουμε αφού χάσαμε την περιβόητη γαλάζια σημαία μην εξαφανιστεί και η γαλανόλευκη από τα Βατερά . Προτείνω όλοι μας το καλοκαίρι να αναρτήσουμε από μία γαλάζια σημαία στα σπίτια μας σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.
    Πέρυσι λοιπόν κάναμε μπάνιο και ξαφνικά βλέπουμε τον Αντιδήμαρχο ( ΜΟΝΟ ΤΟΥ ) να ψάχνει μέσα στο κουτί στον πύργο και να συνδιαλέγεται με κάποιους μάλλον ελεγκτές. Μήπως αυτή την δουλειά θα έπρεπε να την αναλάβει κάποιος άλλος ???? Γιατί μπαίνουμε στην διαδικασία να απαιτούμε από φορείς που μπορεί και να ξέχασαν να ενεργήσουν ή για κάποιους άλλους λόγους προέβαλαν και ίσως όχι εμφανώς συμφέροντα μίας άλλης παραλίας ?
    Μην ψάχνουμε όμως και πολύ. Προφανώς μία απλή ίσως αμέλεια μαζί με την προβολή κάποιων άλλων συμφερόντων να έφερε το αποτέλεσμα.
    Για τα ανώνυμα σχόλια που απευθύνονται σε επώνυμους λειτουργούς εγώ παίρνω το θάρρος ( αν και έχω χαρακτηριστεί με άσχημα σχόλια για τα γραφόμενά μου, και είμαι και πρώτος που για σχόλιό μου έγινε διαγραφή σχολίου) να παρακαλέσω αν φυσικά έχω καταλάβει την ελευθερία σχολιασμού μέσο της ιστοσελίδας.
    Όταν το σχόλιο είναι επώνυμο κάποιος θα καταλάβει, κάποιος άλλος θα δυσαρεστηθεί και όλα καλά. Όταν το σχόλιο είναι ανώνυμο δεν θα κερδίσει κανένας μας από την δημοσίευσης μιας βρισιάς. Ο σκοπός μας νομίζω μέσο των σχολίων μας πρέπει να είναι να υποκινήσουμε τους λειτουργούς να ασχοληθούν με την δουλειά τους και τα αιτήματά μας σωστά δίκαια και ορθολογικά και όχι να κάποιοι να οφεληθούν με το να μας απομονώσουν περισσότερο . Πρέπει να αλλάζουμε μπαλιές και όχι να διαφημίσουμε άθελά μας ότι τρωγόμαστε ( κάποιοι το κάνουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα).
    Το θέμα είναι απλό. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν ήξερα ότι θα άνοιγε ο δρόμος προς την φωκιο……………….. να αγοράζαμε και κανένα οικοπεδάκι !!!!!!! Όπως και είμαι σίγουρος ότι αν ξέραμε τα περί ναυαγοσώστη θα λέγαμε του γνωστού Σταμάτη ( καντίνα) να δηλώσει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα όπως αν δεν κάνω λάθος έχει κάνει και παλαιότερα.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Θόδωρε με συγχωρείς πολύ αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν διαγράφτηκε κανένα δικό σου σχόλιο. Θα ήθελα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μου πεις ποιο σχόλιο σου διαγράφτηκε. Τα διαγραμμένα σχόλια υπάρχουν στον υπολογιστή μου και είναι στη διάθεσή του οποιουδήποτε που αμφισβητεί τα λεγόμενα μου.
      Μέχρι τώρα έχουν διαγραφεί (εκτός απ’ αυτά που το ζήτησε ο ίδιος ο σχολιαστής) δύο. Για το ένα έκανα ειδική αναφορά και ήταν ανώνυμο . Το άλλο επρόκειτο για κάποιο επίσης ανώνυμου σχολιαστή που κάνοντας χιούμορ έθιγε επώνυμους σχολιαστές.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Βλέπω μέσα από τα σχόλια ότι υιοθετούνται απόψεις και προβάλλονται σαν γεγονότα πράγματα που ποτέ δεν έλαβαν χώρα.Ας είναι……
    Τουφεκιές στο αέρα από αναρμόδιους , άσχετους πολυπράγμονες ,αλλά και ανίδεους της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
    Θα το πω καθαρά.Η δημοτική αρχή του τόπου μας έχει την μεγάλη ευθύνη για της Γαλάζιες Σημαίες. Άμοιροι ευθυνών όμως δεν είναι και το Τοπικό Συμβούλιο.Στους 3 τοπικούς συμβούλους επανειλημμένα είχε επισημανθεί το θέμα με πρώτη κρούση πριν δέκα μήνες.Δυστυχώς όμως οι φίλοι μας τοπικοί σύμβουλοι προκρίνουν την παρουσία τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις,στον παραγοντισμό και το πλασάρισμα των πολιτικών τους προϊσταμένων στο κομματικό καθήκον,και όχι στην ουσιαστική αυτοδιοίκηση που απαιτεί την συμμετοχή του πολίτη.
    Απαξίωσαν τις συλλογικές διαδικασίες και θα ”σας ενοχλήσουν” πάλι τον Ιούνιο του
    2014 που θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Έως τότε καληνύχτα σε όλους μας

  8. Ο/Η Θοδωρής Γ Κουσκος λέει:

    Με συγχωρείτε για την πιθανή συντακτική μου ασάφεια. Δεν αναφέρθηκα σε διαγραφή δικού μου σχολείου αλλά σε διαγραφή πιθανού σχολίου κάποιου άλλου αναγνώστη που αναφέρονταν σε δική μου αναφορά.

  9. Ο/Η Θοδωρής Γ Κουσκος λέει:

    Χωρίς να θεωρηθεί αμφισβήτηση σας ( παραπάνω γράφω ………για σχόλιο μου έγινε διαγραφή σχολίου ……..δηλαδή κάποιου άλλου αναγνώστη σας ) , παρακαλώ αυτά τα δύο σχόλια αν σχετίζονται με θέματα που έχω και εγώ αναφερθεί να μου τα κονοποιείσετε

  10. Ο/Η ??? λέει:

    το σχόλιο φίλε Θοδωρή θα στό πω εγώ πού πρόλαβα καί το διάβασα πρίν διαγραφεί. Ηταν για το πατέρα σού καί τη τουαλέτα πού πάει ,καί ήταν στο κακό χωριό τα λίγα σπίτια

  11. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Δάσκαλε

    Αρχικά θα μου επιτρέψετε να σας αποκαλώ έτσι.
    Δίνω ιδιαίτερη σημασία στον όρο.
    Δάσκαλο αποκαλώ τον πατέρα μου τον θείο μου Παναγιώτη Κούσκο και τον Σάββα Κωστομοίρη. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν την ασάφεια όπως έχετε υποσχεθεί δάσκαλε να μου στείλετε τα email.
    Χαίρομαι που επιβεβαιώσαμε λοιπόν και για το σχόλιο περί σημαίας καταλήξαμε σε παρόμοιο συμπέρασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.