Μίγμα χαράς και συγκίνησης!

Γιορτινή η μέρα για το χωριό μας! Κανένας δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στη χαρά ενός ολόκληρου χωριού. Ούτε αυτός ο ίδιος ο καιρός που τις προηγούμενες μέρες  ήταν όλο κατσουφιασμένη συννεφιά και κρύο. Σήμερα ο ήλιος που έλαμπε και η θερμοκρασία για κοντομάνικα έστησαν το σκηνικό μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά και η παράδοση του νέου σχολείου από το υπουργείο στον Δήμο Λέσβου.

Ήταν όλοι εκεί: τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, ο Δήμαρχος με τη συνοδεία του αντιδήμαρχου Καρασάββα και του Προέδρου της σχολικής επιτροπής του Δήμου Παν. Κατσαβέλλη. Ο περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης, οι εκπρόσωποι του υπουργείου κα Φλώρου και κ. Παύλου, που είναι οι κύριοι …υπαίτιοι της ταχύτατης ολοκλήρωσης του έργου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής μας κα Ζωγράφου και κ. Αλεξίου. Φυσικά παρών, ο “πανταχού παρών και τα πάντα εκτελών” στο χωριό μας μετά το σεισμό αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός. Εκεί και ο Βασίλης Τεντόμας. Τέλος παρόντα και τα τρία μέλη του τοπικού μας συμβουλίου Στρατής Παράκοιλας, Απόστολος Αποστολής και Θανάσης Παράκοιλας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πάρα πολλοί χωριανοί που δεν είχαν άμεση σχέση με το σχολείο. Ανάμεσά τους τα παιδιά που αποφοίτηταν από το σχολείο τα αμέσως προηγούμενα χρόνια και τώρα είναι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εξασφάλισαν ειδική άδεια απ’ τα σχολεία τους να παραβρεθούν στη χαρά του σχολείου, της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που τους ενώνουν με το σχολείο τους και κατ’ επέκταση με το χωριό τους.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησαν  ταυτόχρονα οι επικεφαλής των δυο σχολείων (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου).

Να σημειώσουμε και την παρουσία των δημοσιογράφων Τζινέλλη Μυρσίνης από την ΕΡΤ και Μπαλάσκα Στρατή από το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο ιερέας μας π. Ξεν. Σάμιος με τη συνοδεία των βοηθών ψαλτών Πέτρου Πετρά και Άρη Πουρσανίδη.

Το μικρόφωνο πήραν για την κύρια ομιλία η Διευθύντρια του σχολείου μας Μυρσίνη Νικέλλη και για ολιγόλεπτους χαιρετισμούς ο ιερέας και οι Στρατής Παράκοιλας, Δήμαρχος, Παύλου, Φλώρου και Τεντόμας καθώς και ο περσινός δάσκαλος του σχολείου Θέμις.

Στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους που είχαν προσφέρει το αρτοποιείο του Σπύρου Τριανταφύλου, το παντοπωλείο του Στάθη Κολιόπουλου και ο Σύλλογος γονέων.

Στην ομιλία της η Διευθύντρια ευχαρίστησε εκτός των άλλων και όσους πρόσφεραν δώρα και βοήθεια προς τα παιδιά και συγκεκριμένα:το Σύλλογο γονέων (και όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά του”πακέτο Βρίσα”), τους περσινούς δασκάλους Θέμι και Ελευθερία, την Μαριάνθη Κανέλλου, την Ολλανδή Ameke, τους “Βέλγους Βρισαγώτες” Φίλιππα και Κριστέλ, την Μαρία Κεραμιδά, το ίδρυμα Εριφύλης Αρχοντοπούλου και την φαρμακευτική εταιρεία Angelini.

Επίσης ευχαρίστησε και τους δωρητές δυο ξεχωριστών δώρων: την Μαρία Γεωργέλλη για την προσφορά μιας γλάστρας με ένα πανέμορφο λουλούδι το οποίο είχε φυτεύσει παίρνοντας ένα κλωνάρι από γλάστρα που στόλιζε τα παράθυρα του σχολείου πριν το σεισμό και τους Γιάννη και Ελένη Κουγκούλιου που πρόσφεραν ένα “χειροποίητο”εικόνισμα για το γραφείο του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και λίγες φωτο από τον Ανδροκλή με την παράδοση των κλειδιών, την ομιλία της Μυρσίνης, τα δώρα του Θλεμη και της Ελευθερίας και μια γενική άποψη.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.