Μια απάντηση που …μπάζει!

Η κίνηση στο AVAAZ έφερε την παρακάτω απάντηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, την οποία δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε:

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στο έργο: «Βελτίωση τμημάτων επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου / Τμήμα Α’ – Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου» και στην εξασφάλιση των σχετικών πόρων από την Περιφέρεια Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1.   Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κινείται αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Έτσι, σε έναν τομέα της αρμοδιότητάς της όπως είναι η συντήρηση- κατασκευή οδικού δικτύου, ενήργησε για τον δρόμο Παπάδου- Πλωμαρίου / Τμήμα Α’ – Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο για την ασφαλή πρόσβαση στον οικισμό του Πλωμαρίου.

2.   Διευκρινίζεται με σαφήνεια ότι η Περιφέρεια δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των σεισμοπλήκτων ούτε για την άρση επικινδυνότητας των κτισμάτων. Τις ανάγκες αυτές έχει ευθύνη και αρμοδιότητα να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, δηλαδή το Υπουργείο Υποδομών.

Η απόπειρα σύνδεσης των δύο διαφορετικών αυτών θεμάτων είναι άτοπη.

Η Περιφέρεια σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες των ανθρώπων όπου υπάρχουν ή όταν προκύπτουν.

Η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για ανάγκες και προβλήματα για τα οποία δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα, συνεπώς αδυνατεί θεσμικά να ενεργήσει, δείχνει ή κακή πληροφόρηση ή αθεμελίωτη επιδίωξη κριτικής.

Σημείωση σελίδας: Καταρχήν να σημειώσουμε  ότι το κείμενο στο AVAAZ   έχει σίγουρα αδυναμίες.   Η απάντηση όμως της Περιφέρειας είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Το μεγάλο ηθικό πρόβλημα της ενέργειας της Περιφέρειας είναι ότι εκμεταλλεύτηκε την τεράστια καταστροφή της Βρίσας για κάτι άσχετο όχι μόνο με τη Βρίσα αλλά και με το σεισμό γενικότερα.  Και μόνο το ότι η μελέτη για το έργο που έκανε ήταν έτοιμη δείχνει ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από το σεισμό γιατί τότε θα χρειάζονταν τουλάχιστον τροποποίηση. Αλλά και “οι χάνοι” του Περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής δεν προβληματίστηκαν καθόλου. Τόσο πολλά έχουν και τα μοιράζουν έτσι χαλαρά;Ή μήπως κάποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν και αυτοί και έδεσε η δικιά τους σκοπιμότητα με αυτή της Π.Β.Αιγαίου;

Όσον αφορά το ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για τη στέγαση και την άρση της επικινδυνότητας των κτιρίων να συμφωνήσουμε (αφού δεν ξέρουμε κάτι διαφορετικό). Να ρωτήσουμε όμως: Η Περιφέρεια δεν γνώριζε τα τεράστια προβλήματα σχετικά με τα παραπάνω που δημιουργήθηκαν; Ποια ενέργεια έκανε, όχι ως τυπική αρμοδιότητά της που προβλέπεται από κάποια νομοθετική διάταξη, αλλά  ως αιρετή αρχή που νοιάζεται για τον παράγοντα άνθρωπο. Έστειλε κάποιο έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών; Έβγαλε κάποια δημόσια ανακοίνωση στήριξης των σεισμοπαθών και επισήμανσης των αδυναμιών του κράτους;   Η Περιφέρεια διαβάσαμε σε συνεργασία με το Δήμο θα φτιάξουν το γήπεδο του Πολιχνίτου (επιτέλους!). Μήπως μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και για τα προβλήματα του σεισμού; Ή μήπως αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας; Και αφού η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για αυτά τα προβλήματα γιατί έφερε (και πολύ καλά έκανε αν και πολύ λίγα και πάρα πολύ καθυστερημένα) κοντέινερ; Μήπως άμα θέλεις και νοιάζεσαι μπορείς να αποκτήσεις αρμοδιότητα;

Όσον αφορά δε το οδικό δίκτυο,  επειδή λέχθηκε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει έργο με έτοιμη μελέτη, μήπως θα πρέπει η Περιφέρεια να αισθάνεται άσχημα που τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το δρόμο Σταυρός – Αμπελικό; Όλο ότι τελειώνει μας λένε και το τέλος δεν βλέπουμε. Θα περάσουν δυο χρόνια ακόμα και θα πούμε άραγε ” και αυτοί μας καρόιδεψαν; Τίποτα ουσιαστικό δεν έκαναν για τηνπεριοχή μας!” Κρίμα!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

15 απαντήσεις στο Μια απάντηση που …μπάζει!

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

    Γενικά οι σκοπιμότητες είναι που καταστρέφουν ό,τι καλό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.Το κακό είναι ό,τι οι φωνές διαμαρτυρίας είναι λίγες. Μήπως τελικά οι σκοπιμότητες βολεύουν πολλούς;

    • Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

      Τα μουλάρια πρέπει να πάνε στο Πλωμάρι με οποιοδήποτε θυσία.Αυτα έχουν αξία,οχι οι παρακρατικοί Βρισαγωτες , αυτοί να ψάξουν να βρούν αλλού Πολιτεία άμα γίνει το θαύμα και ξυπνήσουν ΑΠΌΤΟΜΑ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποια μουλαρια και πια γουρουνια βρε ανθρωποι???? Δεν ντρεπομαστε πια λιγο?????
    Περι σκοπιμοτητων ο ενας περι αδιαφανειων ο αλλος.
    Το θεμα ειναι πως εμεις ειμαστε τουριστες σε αυτο τον τοπο και ας καταγομαστε απο αυτον.
    Διακοπουλες καφεδακια ουζακια κτλ κτλ.
    Ουσιαστικα απο εμας τους τουριστες, ουδεις νοιαζεται για τον συγχωριανο του που εμεινε χωρις σπιτι, πραγματικα ομως εννοω.
    Αυτοι που συντρεχουν τους ανθρωπους αυτους ειναι οι νεοι του χωριου των τοπικων συλλογων (εθελοντικων) που βοηθανε με ανιδιοτελεια τον χωριανο τους. Ξερουν ποιος εχει το προβλημα και προσπαθουν να το λυσουν, ακομα και με ενα χαμογελο με ενα αστειο που αυτοι γνωριζουν πως θα το πουν γιατι γνωριζουν ο ενας τον αλλο σαν καλπικη δεκαρα.
    Εμεις αντι για αυτο εκτοξευουμε βολες ο ενας στον αλλο λες και αυτο θα λυσει το προβλημα.
    Δυστυχως ενα εχω καταλαβει ολα αυτα τα χρονια πως η φαγωμαρα και οι πολιτικες επιδιωξεις ενα αποτελεσμα εχουν …να μην παει μπροστα αυτο το μερος.
    Ολοι εχουν εξοχικες κατοικιες στα βατερα η τελος παντων αρκετοι απο εμας, φιλοξενησαμε εναν ανθρωπο ετσι χωρις να καρπωθουμε απο το επιδομα ενοικιου???Δωσαμε οσοι μπορουσαμε κατι απο το περισευμα μας???? Οχι..
    Μονο παχια λογια και καμωματα…..
    Αυτη ειναι η αληθεια αγαπητοι… οι ανθρωποι αυτοι θα περασουν ενα απο τους πιο δυσκολους χειμωνες τους και εμεις αντι να τους βοηθησουμε πραγματικα παιζουμε στην πλατη τους.
    Σκοπιμοτητες πολιτικες ποιος ειναι τι?? ποιος θα προσφερει περισσοτερα??? Μοιραστηκαν επιταγες…. αυτος πηρε και αλλο ζευγαρι παπουτσια…..πηρε περισσοτερα τροφιμα γιατι?????? Πηγαμε να βοηθησουμε τα παιδια στην αποθηκη του χωριου οχι…..
    Ξενοι ανθρωποι εφεραν απο τον τοπο τους και με δικα τους εξοδα ρουχα παπλωματα και πολλα αλλα.. τους βοηθησαμε??? οχι….
    Ολοι εμεις τα ουζακια μας τα καφεδακια μας τις βολτιτσες μας…..και την Κυριακη Εκκλησια.
    Φταιει ο συλλογος λενε καποιοι….που δεν μοιραζει τα χρηματα… ο Προεδρος που δεν τρεχει αρκετα …τιποτα απο αυτα κατα την γνωμη μου δεν ισχυει.
    Ειναι εξαλλου εκλεγμενοι αρα για τον μεν προεδρο του χωριου οι ανθρωποι του χωριου θα κρινουν αν ειναι ικανος η οχι παντως σιγουρα οχι εμεις (εννοω τους τουριστες).
    Για τον δε προεδρο του συλλογου στην Αθηνα στους χωρους και στα πανυγηρια ολα καλα απο ολους εμας. Στα δυσκολα δεν μοιραζει τα χρηματα ….
    Πολιτικες σκοπιμοτητες για μενα ο κυριος λογος ολων αυτων.
    Μηπως τελικως οι σκοπιμοτητες βολευουν τους πολυ λιγους????????
    Μ.Β

    Ειμαστε

    • Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

      Κύριε Μ.Β. Την λέξη σκοπιμότητες την χρησιμοποίησε ο κ. Νικέλλης στο άρθρο του πιο πάνω και την επανέλαβα εγώ. Διαβάστε το για να καταλάβεται τι εννοούμε. Όσο για τουρίστες δεν καταλαβαίνω γιατί ο όρος είναι υποτιμητικός. Μένω εδώ πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι στην Αθήνα και η οικονομική βοήθεια στον τόπο μου σαν καταναλώτρια αλλά και σαν προσφορά σε χρήμα για βοήθεια στις δραστηριότητες των εθελοντών νέων του χωριού μας είναι αρκετή κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μου. Και τα χρήματα που έρχονται σαν δωρεές στο χωριό από τους τουρίςτες προέρχονται. Άλλωστε μην ξεχνάς ό,τι ολόκληρη η οικονομία της Ελλάδας στους τουρίστες στηρίζεται. Γι’ αυτό ας μην τους υποτιμάμε.

  3. Ο/Η Μ.Β. λέει:

    Ποια μουλάρια και πια γουρούνια βρε άνθρωποι???? Δεν ντρεπόμαστε πια λίγο?????
    Περί σκοπιμοτήτων ο ένας περί αδιαφανειών ο άλλος.
    Το θέμα είναι πως εμείς είμαστε τουρίστες σε αυτό τον τόπο και ας καταγόμαστε από αυτόν.
    Διακοπουλες καφεδάκια ουζάκια κτλ κτλ.
    Ουσιαστικά από εμάς τους τουρίστες, ουδείς νοιάζεται για τον συγχωριανό του που έμεινε χωρίς σπίτι.
    Αυτοί που συντρέχουν τους ανθρώπους αυτούς είναι οι νέοι του χωριού των τοπικών συλλογών (εθελοντικών) που βοηθανε με ανιδιοτέλεια τον χωριανό τους. Ξέρουν ποιος έχει το πρόβλημα και προσπαθούν να το λύσουν, ακόμα και με ένα χαμόγελο, με ένα αστείο που αυτοί γνωρίζουν πως θα το πουν, γιατί γνωρίζουν ο ένας τον άλλο σαν κάλπικη δεκάρα.
    Εμείς αντί για αυτό εκτοξεύουμε βολές ο ένας στον άλλο λες και αυτό θα λύσει το πρόβλημα.
    Δυστυχώς ένα έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρονιά πως η φαγωμάρα και οι πολιτικές επιδιώξεις ένα αποτέλεσμα έχουν …να μην πάει μπροστά αυτό το μέρος.
    Όλοι έχουν εξοχικές κατοικίες στα Βατερα η τέλος πάντων αρκετοί από εμάς. Φιλοξενήσαμε έναν άνθρωπο έτσι χωρίς να καρπωθούμε από το επίδομα ενοικίου???Δώσαμε όσοι μπορούσαμε κάτι από το περίσσευμα μας???? Όχι..
    Μόνο παχιά λόγια και καμώματα…..
    Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητοί… οι άνθρωποι αυτοί θα περάσουν ένα από τους πιο δύσκολους χειμώνες τους και εμείς αντί να τους βοηθήσουμε πραγματικά παίζουμε στην πλάτη τους.
    Τρωγόμαστε μεταξύ μας για τις παροχές…Ποιος θα προβληθει περισσότερο… Μοιραστήκαν επιταγές…. αυτός πήρε και άλλο ζευγάρι παπούτσια…..πήρε περισσότερα τρόφιμα γιατί?????? Πήγαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά στην αποθήκη του χωριού όχι…..
    Ξένοι άνθρωποι έφεραν από τον τόπο τους και με δικά τους έξοδα ρούχα παπλώματα και πολλά άλλα.. τους βοηθήσαμε??? όχι….
    Όλοι εμείς τα ουζάκια μας, τα καφεδάκια μας, τις βολτιτσες μας…..και την Κυριακή Εκκλησία.
    Φταίει ο σύλλογος λένε κάποιοι….που δεν μοιράζει τα χρήματα… ο Πρόεδρος που δεν τρέχει αρκετά …τίποτα από αυτά κατά την γνώμη μου δεν ισχύει.
    Είναι εξάλλου εκλεγμένοι άρα για τον μεν πρόεδρο του χωριού οι άνθρωποι του χωριού θα κρίνουν αν είναι ικανός η όχι. Πάντως σίγουρα όχι εμείς (εννοώ τους τουρίστες).
    Για τον δε πρόεδρο του συλλόγου στην Αθήνα στους χορούς και στα πανηγύρια όλα καλά από όλους εμάς. Στα δύσκολα δεν μοιράζει τα χρήματα ….
    Πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπική προβολή για μένα ο κύριοι λόγοι όλων αυτών.
    Μήπως τελικώς οι σκοπιμότητες βολεύουν τους πολύ λίγους????????
    Μ.Β

    • Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

      Παρεπιπτόντως εγώ ψηφίζω εδώ.

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      Μάλλον δεν είσαι ενήμερος για το τι κάνει ο σύλλογος των Αθηνών. Να συμμετέχεις και αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις, να διαβάζεις.- Οι χοροί δε δεν γίνονται για να ρίχνει ο καθένας γυροβολιές.Είναι πολιτιστική εκδήλωση.
      Πολλοί Βρισαγώτες δεν ζουν στο χωριό, αλλά δεν είναι ούτε ονομάζονται τουρίστες. Είναι η ψυχή του χωριού και έτσι αισθανόμαστε.

      • Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

        Εσύ πού είσαι η ψυχή τού χωριού γλύψε τά λαμωγια πού σε δουλεύουν εδώ και τέσσερις μήνες και τό χωριό να είναι χαλάσματα.Ουτε τίς άδειες κατεδάφισης δεν έχουν εκδηλώσει τών επικίνδυνων κτισμάτων.Τι χωριό θέλει να γίνει ; Φάντασμα ή ερειπίων.

  4. Ο/Η Του βρισαγωτελ λέει:

    Ευγε ανώνυμε για την αλήθεια που κραυγαζεις!εγώ ζουσα,ζω και θα ζω στο χωριό μας και θα επιμένω Βρισαγωτικα μέχρι το κόκκαλο όπως και πολλοί άλλοι νέοι του χωριού μας κάτω των 40 ετών που ζουν εδώ αλλά θεωρείται πως δεν υπάρχουν εσείς οι απόδημοι βρισογεννεις!το χωριο το φτιάχνουν οι άνθρωποι και το χαλάνε τα ανθρωπακια,όχι οι σεισμοί και οι πλημμύρες!

  5. Ο/Η Του βρισαγωτελ λέει:

    Χωριό γίνεται φίλε μου με όσους χρειάζονται και όχι με όσους πρέπει!έστω κι αν ο κούκος είναι βρισαγωτης!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο .
    Ο δε επώνυμος μιλάει χωρίς να έχει έρθει στο χωριό ούτε καν σαν τουρίστας .

  7. Ο/Η Μουσά Λαμπρινή λέει:

    θα πρότεινα αντί να τσακώνεστε για μια ακόμη φορά μεταξύ σας να σκεφτείτε τι θέλετε να γίνει με τα χρήματα και όποια μορφής βοήθεια προς το χωριό. εσείς που ζείτε εκεί πως φαντάζεστε το χωριό?, πώς θέλετε να είναι?, έχετε κάποιο όραμα η απλά μετράτε κεφάλια μονίμων και τουριστών. Μιλήστε με τους ανθρώπους που τρέχουν τα πράγματα, συγκεντρωθείτε, κουβεντιάστε και κάτι θα βγει. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ – ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΥΣ…..

    • Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

      Δεν τσακώνομαι με κανέναν ας με βρίζουν, αυτοί καθημερινά χάνουν, εγώ θα ρίχνω βόμβες γιατί είστε αφελείς με τον να γλύφετε τον υπουργό χωριό δεν γίνεται ,ρίξτε και καμμιά απειλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.