Απάντηση σε απορίες

Από τον πρόεδρο του Τ.Σ. πήραμε και δημοσιεύουμε τα παρακάτω κείμενο:

Σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσε επώνυμα (ενέργεια η οποία τον τιμά) ο Γιώργος Μαργαρίτης  και στα οποία μέχρι τώρα δεν δόθηκαν απαντήσεις επειδή απλά δεν τα είχε στείλει στο τοπικό συμβούλιο (το οποίο να σημειώσουμε ότι δεν το εκπροσωπεί κανένας άλλος και οι ιστοσελίδες που υπάρχουν απλά το εξυπηρετούν) σημειώνουμε ερώτημα προς ερώτημα :

  • Βεβαίως και υπάρχει λίστα δικαιούχων η οποία αναπροσαρμόζεται. Τον Ιούνιο στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονταν όσοι διέμεναν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Από τον Ιούλιο περιλήφθηκαν όλοι οι σεισμόπληκτοι χωριανοί μας οι οποίοι τη μέρα του σεισμού διέμεναν στο χωριό μας. Για οποιαδήποτε παράλειψη μας επισημαίνονταν γινόταν διόρθωση-συμπλήρωση της λίστας άμεσα. Μέχρι τώρα έγινε διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας και υλικών καθαριότητας πέντε φορές. Όσοι αρχικά διέμεναν σε ξενοδοχεία πήραν δυο φορές λιγότερα.
  • Βεβαίως και είναι καταγεγραμμένα όλα τα είδη που έχουν εισαχθεί στην αποθήκη εκτός από το ρουχισμό όπου η καταγραφή έγινε «χονδρικά» ανά χορηγό. Η διανομή των ρούχων γίνεται μόνο από την αποθήκη και παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Βέβαια ρούχα και παπούτσια δικαιούνται και οι εργαζόμενοι ή οι εθελοντές στην αποθήκη.
  • Όσον αφορά το τοπικό συμβούλιο επαναλαμβάνουμε ότι είναι καταγεγραμμένα όλα τα είδη και εξηγήθηκε παραπάνω πως και σε ποιους χορηγήθηκαν.
  • Σχετικά με τα χρήματα σημειώνουμε ότι χρήματα για τους σεισμοπαθείς το τοπικό συμβούλιο εισπράττει μόνο για τη σίτιση, τη διαχείριση των οποίων (και τη σχετική  ενημέρωση) έχει αναλάβει η επιτροπή σίτισης.  Επίσης έχουμε εισπράξει 516,70€ από το κουτί που τοποθετήθηκε σε κάποιες απ’ τις εκδηλώσεις και σε κηδείες απ’ τα οποία πληρώνονται μικροέξοδα για δαπάνες που γίνονται όπως κίνηση ιδιωτικών αυτοκινήτων για διανομή των τροφίμων, αγορά υλικών  κ.λ.π. Υπάρχει αναλυτική κατάσταση για όποιον επιθυμεί λεπτομερή ενημέρωση. Να σημειωθεί ότι το τοπικό συμβούλιο ουδέποτε μοίρασε χρήματα σε σεισμοπαθείς. Κάποιοι φορείς από το εξωτερικό θέλησαν να μοιράσουν χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι ίδιοι σε σεισμοπαθείς που είχαν ανάγκη και ζήτησαν από μας να τους δώσουμε λίστα με άτομα που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Η λίστα αυτή είναι στη διάθεση όποιου θέλει να τη δει και περιλαμβάνονται βασικά άνεργοι και πολύτεκνοι. Τότε θα διαπιστώσει και αν τυχόν υπάρχει εύνοια σε ημετέρους.
  • Όλα τα κιβώτια περιείχαν τα ίδια πράγματα: τρόφιμα, χαρτικά, είδη υγιεινής. Σε όλους (δηλαδή και σ’ αυτούς που δεν έπαιρναν κιβώτια βοήθειας) ανεξαιρέτως μοιράστηκαν γάλατα, κρουασάν, καρπούζια και κάρτες από το  LIDL.

Γιώργο (και μέσω εσένα σε όλους τους χωριανούς) το τοπικό συμβούλιο δεν έχει τίποτα να κρύψει. Από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να βοηθήσει τους χωριανούς μας. Λάθη μπορεί να γίνονται αλλά είμαστε εδώ με καλή διάθεση για να τα διορθώνουμε. Αρκεί η καλή διάθεση να υπάρχει από όλους. Αν κάποιος έχει προσωπικό οικονομικό πρόβλημα και δεν το λέει αλλά αρχίζει να κατηγορεί όλα όσα γίνονται ούτε τον εαυτό του βοηθά ούτε την όλη διαδικασία και επομένως τους χωριανούς μας. Απλά δίνει την αφορμή στον κάθε κακοήθη να πει το μακρύ και το κοντό του.  Αυτός που έχει το πρόβλημα δεν το λέει από αξιοπρέπεια. Ας σεβαστεί και την αξιοπρέπεια των άλλων.

Είσαι τυχερός Γιώργο που δεν έλαχε σε σένα η καυτή πατάτα του σεισμού. Αν σου τύχαινε τότε θα έβλεπες πόσα απίδια χωρεί ο σάκος. Όσο δε για το ότι δεν αξιοποιήσαμε την καλή σου διάθεση για βοήθεια δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα. Όταν ήλθες εσύ είχαν ήδη ανακατευτεί εθελοντικά κάποια άτομα και είχαν προσληφθεί και δέκα εργαζόμενοι. Απλά δεν χρειαστήκαμε κάτι άλλο.

Για το τοπικό συμβούλιο

Στρατής Παράκοιλας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Απάντηση σε απορίες

  1. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Στρατή Καλημέρα
    Πρώτα απ όλα που είδες στα ερωτήματα να κατηγορώ κάποιον! Ίσα ίσα που γράφω ότι γίνονται για να σταματήσουν τα σχόλια, τα οποια δεν θα υπήρχαν, αν ολα αυτα που ρώτησα ήταν διαθέσιμα από τον πρώτο καιρό (και δε μιλάω για τις πρώτες δύο βδομάδες που είναι φυσικό να μην υπάρχει οργανωση) σε οποιονδήποτε το επιθυμούσε, γιατί κι εσύ φαντάζομαι μαθαίνεις όλα όσα ακούγονται και σίγουρα δεν είναι όλα κακοήθειες και συκοφαντίες, για να γραφονται ανωνυμα σχολια και να ακουνται ολα οσα ακουγονται καποια απ αυτα θα εχουν βαση και θα πρεπε απ τον πρωτο καιρο να εχετε φροντισετε να σταματησουν. Το ότι υπάρχουν τα στοιχεία κι έχουν καταγραφεί όλα τα υλικά είναι θετικό γιατί όποιος θέλει μπορεί να έρθει να ελέγξει φορτωτικες και υλικά που ήρθαν, οπως και ποιοι τα πήραν, όπως αναφέρει κι ο κ. Τσάτσος σε σχόλιο του, ωστε να είναι όλα νομότυπα. Ωφειλω όμως να σου πω ότι αν τίθενται τόσο σοβαρά ερωτήματα, η απάντηση έπρεπε να είναι άμεση κι όχι μετά από 18 ώρες. Επιπλέον δεν μιλούσα για το τοπικό Συμβούλιο αποκλειστικά αλλα για όλους τους φορείς, που εχω την εντύπωση ότι συνεργάζονται, εκτός αν σ αυτή την κατάσταση ο καθένας λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να ενημερώνει τους άλλους.
    Όσον αφορά ότι δεν χρειαζόμουν κάπου, να σου θυμίσω ότι ήρθα την Κυριακή 18 Ιουνίου, την ημέρα που έγινε η συνάντηση με το Γαληνο στου Προκοπίου, και ψάχνατε απεγνωσμένα ανθρώπους να βοηθήσουν κι από εκείνη τη μερα προσφερθηκα. Επιπλέον 3-4 μέρες μετά καθόμασταν μαζί για καφέ, παρουσία άλλων τριών, αν δεν τους θυμάσαι εγώ τους θυμάμαι, κι έψαχνες να βρεις άτομο, με γέλια είπες θα βάλουμε το Γιώργο… Και σου το ξαναπα είμαι διαθέσιμος σ ότι θες! Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρειαζόμουν σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, που κι εσύ ο ίδιος έλεγες ότι δεν μπορείς να τα διαχειριστεις μόνος σου!
    Να ξέρεις ότι δεν θα συνεχίσω το διάλογο από εδώ, το τηλέφωνο μου το ξέρεις και μπορούμε να τα πούμε.

  2. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Και κάτι τελευταίο, αν και το γραφω και στο κειμενο, τα ερωτήματα αυτά τα είχε κάνει στους υπεύθυνους της αποθήκης ήδη από τα τέλη Ιουλίου και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση η μητέρα μου. Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι δημόσια σ όποιον θέλει κι όχι να χρειάζεται να τα ζητήσει!

  3. Ο/Η Ζαχαρουλα παλιολογου λέει:

    Μπράβο Στον. Πρόεδρο μάς Στρατη παρακειλα ενα μεγάλο ευχαριστώ απο εμαινα και απο μερικους συγχωριανούς σμας που δεν μπορούν να σταλούν μυνήματα με εκτιμήσει Ζαχαρούλα παλαιολογου γιατ τον τοσο αγωνα που εχει κανει για εμάς βέβαια ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη κα που πρέπει να βοηθάμε και εμείς στο δύσκολο έργο που εχει αναλάβει συγχαρητήρια και ενα μεγάλο μπράβο τουζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.