Πρόγραμμα κοινωνικής ανταπόδοσης

Η επιτροπή σίτισης σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο αποφάσισαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα σίτισης να υλοποιείται σε συνδυασμό με το πρόγραμμα κοινωνικής ανταπόδοσης.

Συγκεκριμένα:

Με το πρόγραμμα σίτισης ενισχύονται ορισμένοι χωριανοί μας με την παροχή  ποσοτήτων κρεατικών και τυροκομικών προϊόντων. Το κύριο κριτήριο για την χορήγηση αυτής της παροχής είναι η έλλειψη εισοδήματος εξαιτίας της ανεργίας.

Το πρόγραμμα κοινωνικής ανταπόδοσης σκοπεύει στο να ανταποδίδουν οι δικαιούχοι των τροφίμων τη βοήθεια την οποία παίρνουν  προσφέροντας την εργασία τους για κοινωνικούς-κοινωφελείς σκοπούς.

Ειδικότερα οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα καλούνται να διαθέτουν κάποιες ώρες σε δωρεάν εργασία  που θα τους ανατίθεται από το τοπικό συμβούλιο. Αν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει σ’ αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής ανταπόδοσης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει ούτε στο πρόγραμμα σίτισης εκτός και αν ειδικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να εργαστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης για το δεκαπενθήμερο μέχρι 12 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δηλώσουν αν συμφωνούν με τα παραπάνω για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και μετά τη 12η του μήνα.

Κάθε καλόπιστη παρατήρηση για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος  αυτού είναι ευπρόσδεκτη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.