Απορίες αναγνώστη μας

Απορίες

«Έχουν περάσει δυο μήνες από τη μέρα του σεισμού και η ζωή όλων έχει αλλάξει δραματικά. Πάρα πολύς κόσμος έχει προσφέρει χρήματα και υλικά. Για να σταματήσει να υπάρχει η καχυποψία σε όλους, μήπως θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν κάποια στοιχεία;

  1. Υπάρχει λίστα με τους δικαιούχους κι έχει συμπληρωθεί με άτομα που έχουν ξεχαστεί;
  2. Από τη στιγμή που κάποιοι εθελοντές έχουν προσληφθεί από το δήμο, έχει γίνει πλήρη καταγραφή όλων των τροφίμων, ειδών ρουχισμού και καθαριότητας που έχουν συγκεντρωθεί;
  3. Υπάρχει ενημέρωση απ’ όλους τους φορείς που συγκεντρώνουν διάφορα είδη (τοπικό συμβούλιο, δήμος, σύλλογος Αθήνας, ΜΚΟ, ιερέας) για όλα όσα έχουν συγκεντρώσει;
  4. Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί τι έχουν γίνει, σε ποιους δόθηκαν και με ποια κριτήρια; Και αναφέρομαι σε όλους τους φορείς (επίσημους και ανεπίσημους).
  5. Υπάρχει λίστα με το τι έχει δοθεί σε κάθε οικογένεια;
  6. Έχει γίνει ισότιμα η διανομή σε όλους, αφού όλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα;

Ίσως εάν διευκρινιστούν αυτά τα ερωτήματα κι άλλα που ίσως έχει κάποιος άλλος να σταματήσει η καχυποψία όλων.»

Οι ερωτήσεις – απορίες αυτές, (που δεν νομίζω ότι προσβάλλουν ή ότι θίγουν κανέναν, αντιθέτως νομίζω θα συμβάλλουν στο να σταματήσουν όλα τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται, από τη στιγμή που θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και θα είναι ανοιχτοί όσοι διαχειρίζονται την όλη κατάσταση στον έλεγχο όποιου το επιθυμεί και νομίζει ότι αδικείται) στάλθηκαν από τη μητέρα μου Παναγιώτα Μαργαρίτη (15/08/17) για να δημοσιοποιηθούν στην ομάδα Όλοι μαζί για τη Βρίσα. Όπως φαίνεται δεν ζητάει ονόματα και διευθύνσεις, ούτε να βγουν να τα φωνάζουν με τη ντουντούκα δημόσια (της το είπαν κι αυτό όταν πήγε να ρωτήσει στην αποθήκη), αλλά με ένα ναι ή με ένα όχι όσοι διαχειρίζονται τα πράγματα να απαντήσουν αν υπάρχουν οι λίστες αυτές και που είναι διαθέσιμες. Οι διαχειριστές της ομάδας αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν τις ερωτήσεις, με το πρόσχημα ότι έχουν απαντηθεί (πού άραγε έχουν απαντηθεί; Και δεν αναφέρομαι στην επιτροπή σίτισης, η οποία είτε συμφωνεί κάποιος με τα άτομα που δίνεται η βοήθεια είτε όχι, είναι η μοναδική επιτροπή που κάνει τα αυτονόητα: από ποιους πήραμε χρήματα και πόσα, σε ποιους δίνεται βοήθεια, πόσα χρήματα πληρώσαμε στους προμηθευτές, υπόλοιπο που έχουμε) και ότι τα στοιχεία υπάρχουν στην αποθήκη και να ρωτήσει τους εκλεγμένους. Πρώτα απ’ όλα δεν το έστειλε στην ομάδα για να το απαντήσουν οι διαχειριστές, αλλά οι αρμόδιοι. Δεύτερον επειδή είχε πάει στην αποθήκη για να τα ρωτήσει όλα αυτά και δεν πήρε καμιά απάντηση και μετά κυκλοφόρησαν ότι πήγε να ζητιανέψει!!! Η μητέρα μου είναι περήφανος και αξιοπρεπής άνθρωπος και ότι έχει φτιάξει το έκανε με τα δυο της χέρια, χωρίς τη βοήθεια κανενός!

Στις 26/08 επανήλθε στο θέμα με αφορμή κάποια σχόλια σε μία δημοσίευση. Αυτό που εισέπραξε ήταν η ειρωνεία να σταματήσει να είναι καχύποπτη και να πάει να βοηθήσει να ξεφορτώσουν το φορτηγό που έστειλε ο  Felipe, από άτομο μάλιστα που ισχυρίστηκε ότι δεν την γνωρίζει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω συστάσεις για τη μητέρα μου και την οικογένεια μου (αν και μετά το σεισμό μάλλον δημιουργήθηκε κι αυτή η ανάγκη να ξανασυστηνόμαστε μεταξύ μας, αφού ήταν το δεύτερο πρόσωπο που είπε ότι δεν την γνωρίζει) και για το τι έχει προσφέρει ο καθένας από μας στο χωριό. Η οικογένειά μας είναι οικογένεια της προσφοράς και όχι της ζητιανιάς και επειδή δεν επιθυμεί την προβολή της δεν σημαίνει ότι δεν έχει προσφέρει σε όλους τους συγχωριανούς μας, που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας!!! Όσοι μένουν στο χωριό και όχι μόνο μας γνωρίζουν!  Οι υπόλοιποι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συστηθούμε!

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο λοιπόν όλος αυτός ο πόλεμος, προκειμένου να αποτραπεί η δημοσίευση των ερωτημάτων αυτών. Από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα στοιχεία, ας μας πουν οι εκλεγμένοι που υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, ώστε όποιος επιθυμεί να τα ελέγξει. Τι προσπαθούν να κάνουν; Να φοβίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να σταματήσει να μιλάει και να ρωτάει; Μάλλον δεν θα το καταφέρουν! Κάποια στιγμή όλα αυτά τα σχόλια και τα παράπονα που ακούγονται από πολλούς θα βγουν μαζεμένα και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η διαχείρισή τους.

Ευχαριστώ

Γιώργος Μαργαρίτης

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Απορίες αναγνώστη μας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    σωστα τα παραπανω αλλα ολλοι ξερουμε

    οτι στην αναμπουμπουλα ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.

    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Κ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ??????/
    ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ …….ΜΑΣΑ

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

  2. Ο/Η Χριστίνα Κ. λέει:

    Άκρα του τάφου σιωπή στα ερωτήματα….!!!!!!Τζάμπα περιμένεις απαντήσεις!!!Επισήμων και ανεπισήμων!!!!Ντροπή,σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο κάποιων άλλων-και δη συγχωριανών του και κοιτάνε να βγάλουν τον χειμώνα τους σε βάρος άλλων!!!Αυτό που επικρατεί στην “αποθήκη” είναι αίσχος!!!Μόνο για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς δεν δημιουργήθηκε!!!!Όσον αφορά την κυρία Παναγιώτα…..κι επειδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στο χωριό,την θυμάμαι πάντα με ένα χαμόγελο και έναν καλό λόγο…….Όποιος δεν την γνωρίζει….Καλά θα κάνει να συστηθεί ο ίδιος γιατί προφανώς δεν είναι από το χωριό!!!!

  3. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Σβηνετε οποια σχολια δεν σας αρεσουν…αν ειναι ετσι σβηστε ολα τα ανωνυμα σχολια απο το blog σας…οχι επιλεκτικα…

  4. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    1. Εγώ έκανα τη δημοσίευση επωνυμα
    2. Που βλέπεις την κριτικη; απορίες για το αν υπάρχουν τα στοιχεία εκφράζονται και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων.
    3. Το να υπάρχει διαφάνεια δεν ξερω γιατί κάποιος μπορεί να το θεωρήσει λάθος.
    4. Από τις 17 Ιουνίου που ήρθα στο χωριό, μίλησα και με τον πρόεδρο και με τον κ. Νικελλη και τους είπα ότι ήμουν ήμουν διαθέσιμος για 2,5 μήνες να βοηθήσω οπουδήποτε. Μάλλον δεν χρειάστηκα.
    5. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω σε άλλο ανώνυμο σχόλιο.
    6. Τέλος η ανάρτηση δεν έγινε για να διαπληκτιστω με κανέναν από τους συγχωριανούς μου, επώνυμους ή ανώνυμους, αλλά για να λυθούν κάποιες απορίες που τελικά μάλλον τις έχουν πολλοί!

  5. Ο/Η Αγγελικη Κ. λέει:

    Εχω μια προταση που μπορει να σας βολεψει ολους…να κλεισει η αποθηκη …Να μην δινουν τιποτε και σε κανεναν μηπως και κλείσετε τα στοματα σας! Προτεινετε το! Δεν ειστε ανθρωποι εσεις; Να ψοφήσει η κατσίκα του γειτονα!

  6. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Ο ανωνυμος που εγραψε για τα παπουτσια αν ειχε το θαρρος να μας πει το ονομα του θα του ελεγα εγω ποι τα φοραναι να περασει ομως να του το πω προσωπικα φυσικα αν με γνωριζει!Παναγιωτα Μαργαριτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.