Παράπονα και σχόλια

Το κακό έχει παραγίνει.

Εξαιτίας του σεισμού στο χωριό μας αναπτύσσονται διάφορες παροχές σε είδος και σε χρήμα. Κατά την υλοποίηση αυτών των παροχών γίνονται και λάθη. Τα λάθη μπορεί να είναι από κακή εκτίμηση ή από σκοπιμότητα. Ανεξάρτητα από την αιτία είναι θετικό τα λάθη να επισημαίνονται γιατί μόνο έτσι μπορεί η όλη διαδικασία της ανθρωπιστικής βοήθειας να γίνει καλύτερη.

Η ανωνυμία όμως στην επισήμανση των λαθών πολύ εύκολα μετατρέπεται σε συκοφαντία όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες αυτές. Αυτός που επισημαίνει τα λάθη οφείλει να το κάνει επώνυμα. Όταν κάποιος λέει ότι αδικείται θα πρέπει να το πει επώνυμα για να κρίνει και ο κόσμος αν έχει δίκιο ή άδικο. Όποιος κρίνει ανώνυμα φοβάται την επώνυμη κριτική όχι γιατί θα πάθει κάτι από αυτούς που κρίνει αλλά γιατί μπορεί να γελιοποιηθεί από αυτά που λέει.

Αρκετά έχουν πει οι ανώνυμοι κριτές για τα θέματα αυτά. Η σελίδα μας δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάποια άτομα να παριστάνουν τον τιμητή των πάντων κρυμμένα στην ανωνυμία τους. Δεν έχουμε πρόθεση να καλύψουμε τίποτα και κανένα. Αλλά η μικροπρέπεια και η αναξιοπρέπεια έχουν και όρια. Βάλτε το όνομά σας και καταδικάστε όποιον και ότι θέλετε ελεύθερα.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Παράπονα και σχόλια

  1. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

    Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ

    Τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό φυσικό ήταν να υπάρξει πανικός , ανασφάλεια , φόβος και γενικά αποσυντονισμός από τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας . Άντε μία εβδομάδα, άντε δύο .
    Από κει και πέρα έπρεπε να οργανωθούμε σε σωστές βάσεις.
    Δεν ξέρω τι έγινε ή δεν έγινε με τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφθασε στο χωριό μας . Οι άνθρωποι αυτοί που πρόσφεραν την βοήθειά τους εθελοντικά , βάλλονται από μία μερίδα συγχωριανών μας, δικαίως ή αδίκως.
    Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται στο θέμα (τοπικό συμβούλιο , εθελοντική ομάδα κλπ).Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα σχόλια , είτε δίκαια ή κακόβουλα ή και συκοφαντικά, είτε και τα σειργιά του καφενέ, εάν:
    Α. Είχε οριστεί υπεύθυνος αποθηκάριος που έργο του θα ήταν
    1.η παραλαβή τής όποιας μορφής βοήθειας
    2 η αναλυτικότατη καταγραφή των υλικών π.χ. σήμερα ……… παρέλαβα από το ……. φορτηγό της ΕΦΑΜ 20 κιβώτια τα οποία περιέχουν 20 ζευγάρια παπούτσια , 30 ζευγάρια σεντόνια κλπ …. 2 παλέτες με φιάλες χλωρίνης (συνολικά 60 κομμάτια των 2 λίτρων) ……….και πάει λέγοντας, σχετικό παραστατικό η αριθμ. …………φορτωτικής .
    Σε περίπτωση δωρεάς από ιδιώτη , αυτοπροσώπως ,να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής
    3. Τακτοποίηση αυτών κατ΄είδος
    4. Αποστολή των καταστάσεων αυτών στην παρακάτω ομάδα
    Β. Είχε οριστεί 3/μελής επιτροπή διαχείρισης των παραπάνω ειδών.
    Έργο της επιτροπής θα ήταν η σύνταξη καταστάσεων διανομής της βοήθειας.
    Βασικά εργαλεία για την σωστή λειτουργία της, η ύπαρξη καταστάσεων με τα νοικοκυριά του χωριού και που μένει το καθένα.
    Οι καταστάσεις διανομής θα επιστρέφονται στο διαχειριστή αποθηκάριο για διανομή των ειδών και οι λαμβάνοντες τη βοήθεια θα υπογράφουν για την παραλαβή .
    Με τον τρόπο αυτόν
    α) ο αποθηκάριος δεν θα φέρει καμιά ευθύνη για το ποιος πήρε και πόσα.
    β) η επιτροπή διαχείρισης θα φέρει την ευθύνη σύνταξης των καταστάσεων διανομής και όχι για τον τρόπο διανομής των ειδών.
    Τα κριτήρια με τα οποία θα μοιραζόταν τα είδη θα καθοριζόταν από το Τοπικό Συμβούλιο , από πληροφορίες για την κατάσταση της κάθε οικογένειας και από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να συμβάλει στη σωστότερη και δικαιότερη κατανομή τους. Άλλωστε τίποτα δεν είναι σταθερό και οριστικό . Όλα αλλάζουν και όλα βελτιώνονται στην πορεία .
    Γ .Τρόπος υλοποίησης .
    Εθελοντές ,προσωπικό που έκτακτα έχει προσλάβει ο Δήμος
    Δ. Στον αποθηκευτικό χώρο ,και όχι μόνο ,να αναρτώνται καταστάσεις με τα προς διανομή υλικά
    Ένας καλός μπούσουλας είναι η επιτροπή σίτισης .

    Για όσους χαρακτηρίσουν τα παραπάνω “ σαχλαμάρες ” , μη ξεχνάτε ότι ήμουν ένας “ καλός ” γραφειοκράτης 35 χρόνια και ξέρω να φυλάσσομαι από κακοτοπιές και σχόλια .Είχα δε δηλώσει επανειλημμένα ,εκεί που έπρεπε , ότι ήμουν διαθέσιμος να βοηθήσω οπουδήποτε .
    Εάν δεν έχουν γίνει τα παραπάνω, ας γίνουν τώρα .Δεν είναι αργά. Υλική βοήθεια θα εξακολουθήσει να έρχεται . Έτσι θα αποφεύγονται τα σχόλια και ακόμα οι τυχόν ποινικές ευθύνες

  2. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα εκτός από αυτό το σημείο “Τα κριτήρια με τα οποία θα μοιραζόταν τα είδη θα καθοριζόταν από το Τοπικό Συμβούλιο , από πληροφορίες για την κατάσταση της κάθε οικογένειας” κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια ακριβώς οικονομική κατάσταση βρίσκεται η κάθε οικογένεια! Τις περισσοτερες φορές τα φαινόμενα απατούν!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ασχολείστε συνεχώς με το αν κάποιος σχολιάζει ανώνυμα ή επώνυμα, αποπροσανατολίζοντας τους αναγνώστες της σελίδας σας, αντί να σας προβληματίζει ότι υπάρχουν χωριανοί που έχουν αυτά τα παράπονα και πως όλα αυτά υφίστανται και συζητούνται. Εννοείται πως κάποιος με αξιοπρέπεια θα σχολιάσει ανώνυμα , αφού γίνονται διακρίσεις, γιατί θέλει να επισημάνει τα λάθη και όχι να γίνει δημόσια ζητιάνος των όσων δικαιούται, περνώντας από Λαικό δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.