Οι εφτά “Τεντόμες”

Στη χτεσινή συνάντηση εξάρθηκε η προσφορά του τοπικού συμβουλίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του σεισμού αλλά και  διαπιστώθηκε η εκ των πραγμάτων αδυναμία του να τα αντιμετωπίσει όλα.

Προτάθηκε για το λόγο αυτό από το Σύλλογο της Αθήνας να γίνει ένα συντονιστικό όργανο 7 ατόμων για να βοηθά το τοπικό συμβούλιο. Δηλαδή να αποκτήσουμε 7 συντονιστές. Αλήθεια τί και ποιούς θα συντονίζουν αυτοί οι συντονιστές ή για να μην ακούγεται προσωποποιημένο τί θα συντονίζει αυτό το συντονιστικό;

Για να υπάρχει συντονιστικό θα πρέπει να υπάρχουν ομάδες εργασίας τις οποίες να συντονίζει. Σήμερα υπάρχει μια ομάδων εργατών του Δήμου την οποία συντονίζει η συντονίστρια που έχει οριστεί και νομίζω ότι το όλο εγχείρημα λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο τοπικό συμβούλιο αυτό που χρειάζεται είναι ομάδες εθελοντών που θα έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά. Τις ομάδες αυτές θα συντονίζει το τοπικό συμβούλιο το οποίο είναι η υπέρτατη αρχή.

Η δημιουργία ενός 7μελούς οργάνου ενέχει και το κίνδυνο της ασυμφωνίας και των διενέξεων τόσο μεταξύ των μελών του όσο και με το τοπικό συμβούλιο. Οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και ο σχολιασμός στη σελίδα αυτή δείχνουν ότι τόσο οι διαφορές απόψεων και ιδιαίτερα προσεγγίσεων των προβλημάτων όσο και το επίπεδο ανταλλαγής των απόψεων αυτών δεν συνηγορούν στη σύγκλιση.

Όσον αφορά την πρόταση για τη δημιουργία ενός Συλλόγου κατά τη γνώμη μου έχει κάποια πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα έχει νομική υπόσταση και μπορεί να απευθυνθεί θεσμικά σε μέσο ενημέρωσης ή σε δημόσια αρχή ή σε επιχείρηση ή σε πρόσωπο. Έχει εκλεγμένη εκπροσώπηση που επομένως θα έχει μεγαλύτερη ανοχή από τους “δικαστές” του  καφενείου.

Γιατί κακά τα ψέματα για να επιτύχουμε κάτι καλό για το χωριό μας και τους ανθρώπους του θα πρέπει  πρώτα να προσφέρουμε κάτι στο κοινό καλό και ύστερα να κατηγορούμε για τα (αναπόφευκτα) λάθη τους όσους κάτι πολεμούν να προσφέρουν.

Αλλά να μη νομίζουμε ότι δημιουργήσαμε το Σύλλογο και σωθήκαμε. Θέλει δουλειά πολλή, θέλει τρέξιμο, θέλει αντοχή σε δυσκολίες και …επιθέσεις.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

10 απαντήσεις στο Οι εφτά “Τεντόμες”

  1. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Εχετε απολυτο δικιο το τοπικο συμβουλιο εχει αναγκη ακριβως απο ομαδες εθελοντων στις οποιες θα γινει καταμερισμος εργασιων και τρεξιματος ακριβως για να ελαφρυνει το βαρος του συμβουλιου και να μπορεσουν ν αντιμετωπιστουν περισσοτερα προβληματα οχι απο δυο ατομα αλλα απο πολλα και κατα συνεπεια γινεται μεγαλυτερη και η ακτινα δρασης.Αυτες οι ομαδες θα καθοδηγουνται και θα ελεγχονται απο το τοπικο συμβουλιο. Κατι το οποιο επρεπε να ειχε πραξει το συμβουλιο απο τις πρωτες μερες του σεισμου αμεσως μολις περασε το πρωτο σοκ ολων μας

  2. Ο/Η Κατερίνα Σκιά λέει:

    Μπορεί να είναι σωστότερη η δική σου πρόταση. Αλλά γιατί δεν τη διατύπωσες στη διάρκεια της συνάντησης; .

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Για τον απλούστατο λόγο Κατερίνα ότι έχω το δικαίωμα να λέω ότι θέλω, όπου θέλω και όποτε θέλω μετρώντας τα πράγματα ώστε ότι λέγω να μπορεί να κριθεί με νηφαλιότητα και να είναι εποικοδομητικό. Αν κάτι από όσα έγραψα σχετικά είναι λάθος μπορείτε να μου το επισημάνετε. Είμαι φανατικός της άποψης “κανένας δεν είναι αλάνθαστος” συμπεριλαμβανόμενου φυσικά και του εαυτού μου.

  3. Ο/Η Γεώργιος Παπάζογλου λέει:

    Η συνέλευση δεν αποδέχτηκε συντονιστικο ζήτησε δημιουργία συλλόγου σεισμοπαθών πάντως.

  4. Ο/Η Ο "Συντονιστής" λέει:

    ….Κάθε μέρα, ένα μικρό μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει. (Εντελώς φανταστικός χαρακτήρας)
    Ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.
    Το αφεντικό, το λιοντάρι, παραξενεύτηκε που το μυρμήγκι δούλευε χωρίς «συντονισμό», και σκέφτηκε:… «Αν το μυρμήγκι είναι τόσο παραγωγικό χωρίς «συντονισμό», δεν θα ήταν ακόμη πιο παραγωγικό αν είχε κάποιον να τον «συντονίζει»»;
    Έτσι προσέλαβε μια κατσαρίδα, η οποία είχε μεγάλη πείρα σε αυτή τη θέση και μάλιστα έγραφε καταπληκτικές αναφορές.
    Η πρώτη απόφαση που πήρε η κατσαρίδα ήταν η δημιουργία ενός συστήματος «συντονισμού» και ελέγχου της προσέλευσης των εργαζομένων.
    Επίσης χρειαζόταν έναν υπάλληλο για να τη βοηθάει στη συγγραφή και δακτυλογράφηση των αναφορών της.
    Γι’ αυτό προσέλαβε μια αράχνη για να «συντονίζει» τις αναφορές και για να απαντάει στα τηλεφωνήματα.
    Το λιοντάρι ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένο από τις αναφορές της κατσαρίδας, και της ζήτησε να δημιουργήσει γραφήματα που να δείχνουν το ρυθμό και τις τάσεις παραγωγής, ώστε να τις χρησιμοποιήσει στις συναντήσεις του «Συντονιστικού Συμβουλίου».
    Έτσι η κατσαρίδα έπρεπε να αγοράσει έναν νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή laser.
    …Και γι’ αυτό προσέλαβε μια μύγα για να «συντονίζει» το τμήμα της τεχνολογίας.
    Το μυρμήγκι που ήταν τόσο παραγωγικό και ήρεμο, μισούσε τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες συναντήσεις που έτρωγαν τον περισσότερο από τον χρόνο του.
    Το λιοντάρι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να ορίσει κάποιον υπεύθυνο «συντονιστή» στο τμήμα που εργαζόταν το μυρμήγκι.
    Η θέση δόθηκε στον τζίτζικα, η πρώτη απόφαση του οποίου ήταν να αγοράσει καινούργια μοκέτα και καινούργια εργονομική πολυθρόνα για το γραφείο του.
    Ο νέος υπεύθυνος του τμήματος, χρειάζονταν επίσης έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν βοηθό, τον οποίο έφερε από την προηγούμενη θέση του, για να τον βοηθήσει να δημιουργήσει ένα πλάνο εργασίας, στρατηγικού ελέγχου του προϋπολογισμού και βελτιστοποίησης του «συντονισμού» του τμήματος. (masterplan)
    Το τμήμα στο οποίο δούλευε το μυρμήγκι ήταν τώρα ένα θλιμμένο μέρος, όπου κανένας δεν γελούσε πια και όλοι ήταν αναστατωμένοι.
    Τότε ο τζίτζικας έπεισε το αφεντικό, το λιοντάρι, ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να γίνει μια έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον του τμήματος.
    Κάνοντας μια επισκόπηση των αναφορών σχετικά με το τμήμα στο οποίο δούλευε το μυρμήγκι, το λιοντάρι παρατήρησε ότι η παραγωγικότητα είχε πέσει σε σχέση με παλιότερα.
    Έτσι προσέλαβε την κουκουβάγια, μια επιφανή και πεφωτισμένη «συντονίστρια», για να «συντονίσει» τον λογιστικό έλεγχο και να προτείνει λύσεις.
    Η κουκουβάγια πέρασε τρεις μήνες στο τμήμα και κατέληξε με μια πολυσέλιδη αναφορά που κατέληγε στο εξής συμπέρασμα: το τμήμα έχει υπερβολικό αριθμό προσωπικού και υπερβολικά έξοδα.
    Μαντέψτε ποιον απέλυσε πρώτο το λιοντάρι…
    Το μυρμήγκι φυσικά, γιατί σύμφωνα με τις εκθέσεις:… «παρουσίαζε έλλειψη κινήτρων, είχε αρνητική συμπεριφορά και έλλειψη «συντονισμού»».

    Υ.Γ.1 Οι χαρακτήρες του παραμυθιού είναι φανταστικοί και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι απλή σύμπτωση…

    Υ.Γ. 2 Η μόνη ως τώρα πετυχημένη ενέργεια συντονισμού είναι αυτή με τους μηχανικούς που θα αναλάβουν τα “κίτρινα”. Έχουν όλοι συντονιστεί στο 10% επί του τελικού ποσού της αρωγής. Ακόμη υπάρχει έλλειψη συντονισμού στις προκαταβολές που ζητούν… Παρακαλούμε συντονίστε τους!

  5. Ο/Η μια άποψη λέει:

    ”Οι λαγοί δεν γίνονται κοπάδι ”

  6. Ο/Η Γεωργή Κατερινα λέει:

    Για τον οικοδομικό συναιτερισμό ούτε κουβέντα. Γιατί άραγε; Για να μή μας έρθουν πιό φτηνά τα σπίτια μας μήπως; Μα ούτε μία αναφορά μήπως και κάποιοι θέλουν;

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας συντονίσουν λοιπόν να δωθούν κι αλλα 500αρικα και 400αρια σε κάποιους για να τους βοηθήσουμε όλοι μαζί να πάνε διακοπές στην Κρήτη, ίσως και σ αλλα νησιά αν θέλουν, όπως γράφουν κάποιοι απ αυτους που τα πήραν στο Facebook!

  8. Ο/Η χχχχχχχχ λέει:

    ανωνυμε ειδες μια αναρτηση για διακοπες καποιου που επιθυμει να παει σε καποιο νησι και μας εβαλες ολους στο ιδιο τσουβαλι ..οι περισσοτεροι θα πληρωσουν 250ρια και βαλε στα ενοικια με αυτα τα λεφτα αφου το επιδομα ενοικιου ερχετε αργα αργα σαν ταινια του Αγγελοπουλου… ισως το …ευλογημενο και να μην φτασει ποτε τελικα …ποιος ξερει ,

    • Ο/Η χχχχχχχχ λέει:

      Δεν επιθυμει… φευγει σήμερα και το λέει προκλητικά! αν συμφωνείτε να δίνονται χρήματα συνεχώς σε τέτοια άτομα, τα οποία μάλιστα κάθονται προκλητικά στα καφενεία πίνοντας τις μπυρες τους και κοροιδεύουν όλους τους υπόλοιπους λέγοντας “Εμένα τα 500αρικα μου τα φέρνουν στο σπίτι” και χρησιμοποιούν τα λεφτά για να πηγαίνουν τις διακοπές τους, ενώ άλλοι με πολύ περισσότερες ανάγκες δεν έχουν βοηθηθεί, τι να πω! μπράβο λοιπόν σε όλους και καλή συνέχεια! Όπως έγραψε κι ο κ. Νικέλλης, το χωριό είναι μικρό και όλα μαθαίνονται αργά ή γρήγορα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.