Να αλλάξουμε κατεύθυνση

Αν έχετε διαβάσει το σχόλιο του Μάκη Κατσιγίνη στο κείμενο του Στρατή Καραγεωργίου για το ιατρείο των Βατερών νομίζω ότι θα έχετε και εσείς προβληματιστεί. Όπως μου εξήγησε και προφορικά στο καφενείο ο Μάκης δεν πρέπει να περιμένουμε να πληρώσει ο Δήμος το ενοίκιο του ιατρείου στα Βατερά γιατί σύμφωνα με τον Καλλικράτη αυτό είναι παράνομο, θα κοπεί απ’ το ελεγκτικό συμβούλιο και θα πληρώσει τη δαπάνη απ’ την τσέπη του ο υπάλληλος που τυχόν θα υπογράψει τη δαπάνη.

Θεωρώ πολύ σημαντική για όλους μας την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα που αφορούν το χωριό μας μέσα απ’ τη σελίδα μας αυτή. Είναι χρήσιμο οι αιρετοί να μας γνωστοποιούν θέματα που αφορούν το χωριό μας αλλά και όποιος ξέρει καλά κάτι να το δημοσιοποιεί για να κινητοποιούνται οι φορείς του χωριού μας προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ύστερα απ’ τα παραπάνω νομίζω ότι οι φορείς και το χωριό μας ολόκληρο ( με το τοπικό συμβούλιο) θα πρέπει να στραφούμε προς το κατά νόμο υπεύθυνο για την ενοικίαση, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα έχουμε το ισχυρό  επιχείρημα ότι το νοσοκομείο δεν πληρώνει ενοίκιο για το ιατρείο του χωριού (ύστερα απ’ την προσφορά των αδελφών Νικέλλη) και επομένως μπορεί να διαθέσει το μικρό ποσό για τα Βατερά.

Υ.Γ. Μπορεί να μας στεναχωρεί ο Καλλικράτης με το εμπόδιο που βάζει στο να λυθεί το πρόβλημά μας αλλά άμα είναι  να ελέγχονται οι δαπάνες των δήμων, όπου γινόταν το μεγάλο πάρτυ τα προηγούμενα χρόνια, και να νοικοκυρευτεί η κατάσταση, χαλάλι του!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

12 απαντήσεις στο Να αλλάξουμε κατεύθυνση

  1. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Αυτά που αναφέρει ο φίλος και συμμαθητής Μάκις Κατσιγίνης, για τη μίσθωση του ιατρείο στα Βατερά είναι σωστά. Άλλωστε ως οικονομικός υπάλληλος του Δήμου, γνωρίζει καλύτερα από τον οποιοδήποτε, τι μπορεί να πληρώσει ο Δήμος και τι όχι.

    Είναι διαφορετικός όμως ο ρόλος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και διαφορετικός των αιρετών και των συλλόγων. Για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω σας αναφέρω ξανά, αυτό που ζητάνε οι σύλλογοι του χωριού μας και στο οποίο συμφωνώ μαζί τους:

    ΣΥΛΛΟΓΟΙ: «Προκειμένου λοιπόν να μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία του το Αγροτικό Ιατρείο στα Βατερά, παρακαλούμε τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου όπως εξεύρει τρόπο να συνεχιστεί η κάλυψη του ενοικίου στο υπάρχον Ιατρείο εις τρόπον ώστε να μην στερηθούν τις πολύτιμες Ιατρικές Υπηρεσίες οι κάτοικοι και οι χιλιάδες των παραθεριστών και τουριστών κατά τους θερινούς μήνες.»

    Με απλά λόγια να βρει η Δημοτική Αρχή του κυρίου Βουνάτσου, τον τρόπο να υπάρχει ιατρείο στα Βατερά και όχι να ακυρώσει κάθε προσπάθεια χωρίς να ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα.

    Αυτή είναι η αρμοδιότητα και η υποχρέωση, μιας σοβαρής Δημοτικής Αρχής και όχι η απλή γραφειοκρατική διαχείριση των καταστάσεων. Δεν ζητάει κανένας να συνεχιστεί η σπατάλη και να μην ελέγχονται οι δαπάνες. Αλλά η λογική πονάει δόντι βγάζω δόντι πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας.

    Υ.Γ. Τρόποι υπάρχουν, αρκεί η Δημοτική Αρχή να ενδιαφερθεί επιτέλους για το χωριό μας.

  2. Ο/Η ΜΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΑΤΣΙΓΙΝΗΣ λέει:

    Ο Στρατής γνωστοποίησε το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί με το ιατρείο των Βατερών,την λύση όμως την περιμένει απο την Δημοτική Αρχή του νησιού μας,του οποίου όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.Καλό είναι λοιπόν να απευθυνθούμε σ’αυτόν που έχει την αρμοδιότητα ,και ποιό συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.Τώρα το πως θα μπορούσε να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή.
    Προτείνω Στρατή σε συνεργασία με τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους που έλκουν την καταγωγή απο την περιοχή μας,να απευθυνθείτε εγγράφως στον Δήμαρχο και στόν Πρόεδρο του Νοσοκομείου για το θέμα που μας απασχολεί.
    Αυτός είναι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου Στρατή ,να προτείνει , να κάνει ενέργειες επι του πρακτέου,να ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία με πράξεις και όχι να πετά απλώς το μπαλάκι σε χέρια αναρμόδιου ………..και επι του προκειμένου:
    του Δημάρχου.

  3. Ο/Η θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Κύριοι
    Μέσα από την επίσκεψή μου στην ιστοσελίδα σας και έχοντας μία υποκειμενική αξιολόγηση των θεμάτων που αναλύεται και ανταποκρινόμενος και εγώ στην υποχρέωση που νιώθω να υποστηρίξω την διατήρηση κάποιων ελάχιστων δομών που σε άλλες τουριστικές περιοχές θεωρείται αυτονόητη η διατήρησή τους , όπως το ιατρείο των βατερών σας προτείνω να λάβετε εκ μέρους μας την εξής έγκριση από τους αρμοδίους.
    Αν το πρόβλημα λειτουργίας του ιατρείου έγκειται στην μη κάλυψη του ενοικίου προτιθέμεθα εμείς μέσο της εταιρίας μας να καλύψουμε αυτό το ποσό αρχικά για την επόμενη τριετία.
    Ίσως κάποια στιγμή ( επιτρέψτε την συγνώμη μου αν κάνω λάθος και ήδη υπάρχει κάτι αντίστοιχο ήδη σε λειτουργία ) θα πρέπει κάποιος από τους υπάρχοντες φορείς να αξιολογήσει και την πιθανότητα να δημιουργηθεί μία Μη Κερδοσκοπική εταιρία η οποία είτε μέσω συνδρομών-χορηγιών ( από επαγγελματίες , ιδιώτες κλπ) να μπει στην διαδικασία να καλύπτει κάποια κόστη που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει.
    Γνωρίζω και συνεργάζομαι με αντίστοιχους φορείς που το έργο τους ήδη είναι ιδιαίτερα αξιόλογο σε αντίστοιχους τουριστικούς προορισμούς.

  4. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Μάκη κάπου υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ μας, ίσως επειδή βλέπουμε διαφορετικά κάποια πράγματα. Μάλλον επειδή από τότε που δημιουργήθηκε το ιατρείο στα Βατερά, πήρα ενεργά μέρος, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Πολιχνίτου, στη δημιουργία του.

    Στη προσπάθεια που έγινε από τον αείμνηστο Σιγιώργη Δημήτρη (Βαγιάρα) να βρεθεί ο χώρος και να εγκριθεί από την τότε Περιφέρεια η μίσθωση του ιατρείου.
    Στη προσφορά του γιατρού Μαυρουδή Νίκου που κανόνισε τη θέση του δεύτερου αγροτικού γιατρού για τα Βατερά τους θερινούς μήνες και ήρθε να ζητήσει από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολιχνίτου να βρει, να μισθώσει και να επισκευάσει χώρο για να εγκατασταθεί το ιατρείο.
    Το Νοσοκομείο τότε ήταν αρνητικό στο να πληρώσει τη μίσθωση του ιατρείου.

    Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα και υπάρχει σήμερα το ιατρείο στα Βατερά

    Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου το έτος 2011 με Αντιδήμαρχο οικονομικών τον κύριο Πατέστο Απόστολο έδωσε ομόφωνα παράταση μίσθωσης του ιατρείου Βατερών. Τότε είχε προηγηθεί μία συζήτηση μεταξύ εμένα του Αντιδήμαρχου Κατράνη Νίκου και του Αντιδήμαρχου οικονομικών Πατέστου Απόστολου. Έτσι μέχρι σήμερα υπάρχει ιατρείο στα Βατερά.

    Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι όπως ερχόταν το θέμα, αν γινόταν συζήτηση το αποτέλεσμα το γνώριζα από πριν. Η απόφαση θα ήταν να σταματήσει η μίσθωση του ιατρείου και να χαθεί η θέση του αγροτικού γιατρού.
    Έπρεπε λοιπόν να αντιδράσουμε μακριά από λογιστικές πρακτικές της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και αυτό κάναμε. Ο Νίκος Μαυρουδής έπαιρνε τηλέφωνα και ήρθε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος για να υποστηρίξει αυτό που δημιούργησε.

    Πετύχαμε έτσι, όλοι μαζί, το σταμάτημα της αρνητικής απόφασης για το χωριό μας και πείσαμε τη Δημοτική Αρχή να ψάξει τρόπο για να υπάρχει ιατρείο στα Βατερά.

    Το στενό λογιστικό πρόβλημα που αναφέρεις, ως οικονομικός υπάλληλος του Δήμου, το γνωρίζω πολύ καλά και υπήρχε από τον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου. Αν μέναμε εκεί και περιμέναμε μέσω επιστολών και συγκεντρώσεων και ότι άλλο λες δεν θα υπήρχε σήμερα ιατρείο στα Βατερά.

    «Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας στην αντιμετώπιση των καταστάσεων.»

    Αυτό που ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή του κυρίου Βουνάτσου δεν ήταν να βάλει τους συναδέλφου σου να παρανομήσουν, ούτε κάποιος συνάδελφος σου να πληρώσει ο ίδιος το μίσθωμα. Μη φοβάσαι!!!!

    Ζητήσαμε η Δημοτική Αρχή να βρει «ΤΡΟΠΟ» για να υπάρχει ιατρείο στα Βατερά και ευτυχώς εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο το κατάλαβαν. Αποφάσισαν, πριν την έναρξη του συμβουλίου, την αναβολή της συζήτησης για να βρεθεί «ΤΡΟΠΟΣ» να έχουν ιατρείο τα Βατερά. Μέσα στους τρόπους είναι και αυτός που προτείνεις, να αναλάβει το Νοσοκομείο τα έξοδα, όπως άλλωστε οφείλει και προβλέπει η νομοθεσία. Αλήθεια υπάρχει άλλος ισχυρότερος φορέας στο νησί μας από τον Δήμο Λέσβου, που μπορεί να ζητήσει από τον διοικητή του Νοσοκομείου να πληρώσει το μίσθωμα??? Αυτό δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις μίας σοβαρής Δημοτικής Αρχής???

  5. Χαίρομαι που έγινε επιτέλους κατανοητή η κατεύθυνση που πρέπει να επιλεγεί για την λύση του ιατρείου των Βατερών.
    Γιατί ομολογουμένως είναι πρόοδος από την αρχική θέση του σημειώματος της 20/2/2012 του Στρατή Καραγεωργίου που ανέφερε:”Αν περάσει η θέση της Δημοτικής Αρχής του κ. Βουνάτσου” και ”ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακίρης Ιωάννης θεωρεί ότι η δαπάνη μίσθωσης του ιατρείου στα Βατερά δεν είναι νόμιμη” περάσαμε μέσα απο τον όποιο διάλογο και την ανοιχτή παρέμβαση στο ” Μέσα στούς τρόπους είναι και αυτός που προτείνεις , να αναλάβει το Νοσοκομείο τα έξοδα,όπως άλλωστε οφείλει και προβλέπει η νομοθεσία” που αναφέρετε στο παραπάνω σχόλιο.
    Έχουμε σαφή αλλαγή στάσης απέναντι στην Δημοτική Αρχή ,όσο και απέναντι στο Νοσοκομείο.
    Τώρα σε ότι αφορά το ”Ζητάμε απο την Δημοτική Αρχή να βρεί ΤΡΟΠΟ για να υπάρχει ιατρείο στα Βατερά” περίτρανα αποδείχθηκε οτι ο ”ΤΡΟΠΟΣ” είναι ένας και είναι ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. Προυποθέτει την εμπλοκή του Νοσοκομείου και το θέμα πιστεύω αν υπάρχει καλή διάθεση εκ μέρους της διοίκησης του , θα πάρει το δρόμο του.
    Πάντως η πρόταση που κατατέθηκε απο τον συγχωριανό μας Θ.Γ.Κούσκο για την κάλυψη αν χρειαστεί του ενοικίου για μια τριετία , είναι συγκινητική ,και πιστεύω ότι θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως ή να είναι έτοιμη να κατατεθεί εγγράφως στην διοίκηση του Νοσοκομείου , σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
    Ο συντονισμός μας λοιπόν απο δώ και πέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

  6. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Φίλε Μάκη τελικά είσαι καλός «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!!!», καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις μόνο, κόβεις και παρουσιάζεις από ένα κείμενο μία πρόταση που σε βολεύει και ξεχνάς εσκεμμένα όλα τα υπόλοιπα που γράφονται εδώ μέσα.

    1. Το πρώτο κείμενο που έδωσα ήταν για ενημέρωση και θεωρούσα και θεωρώ ακόμη, ότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος ακολουθώντας τις συμβουλές των οικονομικών υπαλλήλων του να κλίσει το ιατρείο, χωρίς να ψάξει τρόπο για να το κρατήσει ανοιχτό και όλα αυτά για μία ασήμαντη δαπάνη. Έπρεπε λοιπόν να κινητοποιηθούν οι φορείς του τόπου μας για να μην έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αν συζητιόταν γνωρίζαμε ότι η απόφαση θα ήταν το κλείσιμο του ιατρείου. Τη στιγμή εκείνη αυτό μας ενδιέφερε. Τη λύση που προτείνεις τη γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν την έχουμε πετύχει. (Αυτό ακόμα δεν το κατάλαβες???)

    2. Η υπόδειξη σου, να συγκεντρώσω υπογραφές Δημοτικών συμβούλων, που κατάγονται από την περιοχή μας και να στείλω επιστολή στον Διοικητή του Νοσοκομείου είναι εύκολη, αλλά τελείως πολιτικάντικη. Υπογραφές έχουμε μαζέψει μαζί με τον Κώστα Ταξείδη ,όταν όμως αυτό είχε νόημα, για το θέμα του Γεωπάρκου και είχαμε έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι υπογραφές εδώ, δεν έσωζαν την κατάσταση, είχε φροντίσει για αυτό η οικονομική υπηρεσία του Δήμου που συμμετέχεις. Έπρεπε λοιπόν, να σταματήσουμε την απόφαση με πολιτική πίεση και να υποχρεώσουμε τη Δημοτική Αρχή να βρει λύση για το θέμα, όπως και έγινε. (Αυτό δεν το κατάλαβες???)

    3. Σου ανέφερα ότι ο πρώην Δήμος Πολιχνίτου αν και είχε το ίδιο λογιστικό πρόβλημα κατάφερε και μίσθωσε το ιατρείο. Ευτυχώς δεν άκουσε γνώμες όπως τη δικιά σου. Η τότε Περιφέρεια, με πιέσεις κάποιον έγκρινε τη δαπάνη. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει το ιατρείο. (Αυτό δεν το κατάλαβες????)

    4. Σου ανέφερα ότι το Νοσοκομείο αρνείται να πληρώσει το μίσθωμα. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που λες, κάποιοι τα έχουν ψάξει αρκετά χρόνια πριν ασχοληθείς με το θέμα. (Αυτό δεν το κατάλαβες????)

    5. Σου ανέφερα ότι ο Αποστόλης Πατέστος, ο Νίκος Κατράνης και εγώ αντιμετωπίσαμε το ίδιο θέμα πριν ένα χρόνο περίπου και το μόνο που καταφέραμε τότε ήταν να δώσουμε παράταση ζωής στο ιατρείο για κάποιους μήνες. (Αυτό δεν το κατάλαβες????)

    6. Σου ανέφερα ότι υπάρχουν τρόποι να παραμείνει το ιατρείο στα Βατερά. ΕΝΑΣ από αυτούς είναι το Νοσοκομείο να αναλάβει τη μίσθωση. Δυστυχών μέχρι και πριν λίγο καιρό αρνιόταν. ΕΝΑΣ από αυτούς, ίσος υπάρχουν και άλλοι. (Αυτό δεν το κατάλαβες????)

    Φίλε Μάκη ασχολείσαι με τη πολιτική, είσαι ενταγμένος σε πολιτικό χώρο και μάλιστα υποψήφιος με αυτόν σε Νομαρχιακές εκλογές, άσχετα αν δεν εκλέχτηκες.
    Γνωρίζεις καλά λοιπόν πως λειτουργούν οι «πολιτικοί» που τους ενδιαφέρουν μόνο «οι πολιτικοί πόντοι». Βρίσκουν ένα θέμα που ποτέ δεν έχουν ασχοληθεί και φυσικά γνωρίζουν μία μόνο επιφανειακή πλευρά του, για παράδειγμα την λογιστική. Βρίσκουν σε αυτό τον εύκολο δρόμο και αρχίζουν να βγάζουν ανακοινώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει το τι έγινε αλλά το πώς θα πάρουν «πολιτικούς πόντους».
    Ψάξε γύρω σου θα τους βρεις!!!!!

    Υ.Γ. Κλείνω το θέμα εδώ αρκετά κράτησε.

  7. Στρατή στο κείμενο απάντηση σου το μόνο καινούργιο που διακρίνω είναι υπέρμετρη εμπάθεια και κομπασμό.Δέν θα σε ακολουθήσω, άλλωστε δεν διακατέχομαι απο κανένα απο τα παραπάνω ,απλά και συνοπτικά θα σου απαντήσω και στα έξι(6) ζητήματα που κατά την άποψή σου ,όπως λές δέν κατάλαβα.
    1.Λες οτι θεωρούσες και θεωρείς απαράδεκτο ο Δήμος ακολουθώντας τις συμβουλές οικονομικών υπαλλήλων -σαν εμένα δηλαδή-να κλείσει το ιατρείο.
    Δηλαδή Στράτο έχεις την άποψη ότι ο αιρετός μπορεί να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και ο υπάλληλος απλά να εκτελεί απ’ ότι κατάλαβα.Αν νομίζεις κάτι τέτοιο ,τότε κακώς ασχολείσε με τα κοινά.Ο αιρετός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την γραπτή εισήγηση της υπηρεσίας και να της ζητάει ευθύνες όταν εισηγείται λανθασμένα. Πολύ κακώς Στράτο θεωρείς ότι ο υπάλληλος είναι έρμαιο στις διαθέσεις του αιρετού.Έρμαιο στα χέρια του αιρετού είναι συνήθως ο μη διαβασμένος υπάλληλος ,και ευτυχώς για όλους μας στις νευραλγικές θέσεις του Δήμου Λέσβου τέτοιοι δεν υπάρχουν.Πάντως εγώ σαν υπάλληλος και οι συνάδελφοι μου σου αναγνωρίζουμε το αναφθαίρετο δικαίωμα να παίρνεις όποιες πολιτικές αποφάσεις θέλεις αγνοώντας τις συνέπειες.Εξάλλου τα 14 εκατομμύρια χρέος των πρώην 13 Δήμων αποδεικνύουν περίτρανα τι θέλω να πω.
    2.Και εδώ Στράτο εξακολουθείς να τα βάζεις μετην οικονομική υπηρεσία του Δήμου,αν και είναι εμφανές απο το πρώτο σου σημείωμα(20/2/2012) ότι στόχος σου είναι η Δημοτική Αρχή,αφού αναφέρεις ότι η θέση της είναι να κλείσει το ιατρείο.Και εδώ αφήνεις το γάιδαρο που είναι το Νοσοκομείο και χτυπάς το σαμάρι,ίσως γιατί τα μεταλλικά του αντικείμενα (βλέπε σκαρβέλια) κάνουν περισσότερο θόρυβο και θεωρείς οτι θετικά αντιπολιτεύεσε.Ας είναι….
    3.Αναφέρεις οτι αν και ο πρώην Δήμος Πολιχνίτου είχε το ίδιο πρόβλημα κατάφερε και μίσθωσε το ιατρείο.Ναι Στρατή ,πράγματι μίσθωσε το κτήριο.Δεν αναρωτήθηκες όμως ποτέ αν το ΠΛΗΡΩΣΕ ή κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ακόμη παράνομη δαπάνη η οποία και θα κριθεί στα δικαστήρια με υπέρμετρο κόστους για το Δήμο,δηλαδή όλους μας.Δεν ξέρω τι εισηγήθηκε τότε η υπηρεσία Στρατή,αλλά και μόνο τα τεράστια χρέη που άφησε πίσω της η Δημοτική Αρχή Πολιχνίτου,καθώς και το γεγονός οτι δεν πλήρωσε το ενοίκιο του κτιρίου ,με κάνει να φαντάζομαι.
    4.Αναφέρεις οτι το Νοσοκομείο αρνείται να πληρώσει το μίσθωμα.Δέν το αναφέρεις βέβαια απο το πρώτο σου σημείωμα ,αφού άλλος είναι σε κείνο ο στόχος σου,αλλά το αναφέρεις στην πορεία της κουβέντας.
    Εδώ σας θέλω όμως Στρατή εσάς τους αιρετούς….Να γίνετε μιά γροθιά και να ζητήσετε το αυτονόητο απο εκείνον που η πολιτεία τον έχει τάξει να το προσφέρει δηλ. το Νοσοκομείο,και όχι να τα βάζεις εσύ προσωπικά με την υπηρεσία που εισηγείται αυτό που λένε οι νόμοι.Αυτό όμως απαιτεί πολιτικό τσαγανό και σύγκρουση,η οποία ομολογουμένως κατά την λογική σου είναι απορριπτέα,ενώ προκρίνεται η στοχοποίηση της Δημοτικής Αρχής και της εισηγούμενης Υπηρεσίας.
    5.Εδώ Στρατή κατάλαβα οτι οι δυό Αντιδήμαρχοι,και εσύ κατορθώσατε να μεγαλώσετε το χρέος του Δήμου,και να δημιουργήσετε μία ακόμη απαίτηση που θα πληρωθεί δικαστικά μετά απο χρόνια .Μάλλον δεν σας πήρε χαμπάρι καμμιά υπηρεσία …Μπράβο σας….
    6.Στρατή πράγματι υπάρχουν τρόποι να παραμείνει το ιατρείο στα Βατερά.Αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε όλοι μας.Ο ένας είναι να δεχτεί το Νοσοκομείο τα νόμιμα.Υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος -πέρα απο την λύση της ιδιωτικής καταβολής του ενοικίου-που όμως εγώ δεν τον συνιστό ,δεν τον ανακοινώνω δημόσια γιατί δεν στοχεύω στους πολιτικούς πόντους όπως και σύ λές,και το ποιό σημαντικό μένω πιστός στον όρκο που έδωσα αναλαμβάνοντας καθήκοντα.Να δείς που η Υπηρεσία ίσως δώσει λύση,μπορεί και κατόπιν ενεργειών σας.

    Υ.Γ.Στρατή τελειώνεις αναφέροντας ότι ασχολούμαι με την πολιτική , είμαι ενταγμένος σε πολιτικό χώρο ήμουν υποψήφιος και δεν εκλέχθηκα.
    Όλα αυτά είναι αλήθεια Στρατή ,βγάζεις όμως το συμπέρασμα στην συνέχεια οτι γνωρίζω πως λειτουργούν οι πολιτικοί και πως μαζεύονται η πολιτικοί πόντοι.Καταλαβαίνω την αγωνία σου Στρατή να βάλεις όλους τους πολιτικούς σε ένα τσουβάλι και να τους κάνεις ίσους και όμοιους.Καταλαβαίνω αλλά δεν συμπάσχω μαζί σου όμως Στράτο γιατί δεν δραστηριοποιήθηκα ΠΟΤΕ σε κείνους τους πολιτικούς χώρους που δημιούργησαν εδώ και τριάντα χρόνια το θαύμα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα.Δέν νομίζω ότι έχεις να πείς και συ το ίδιο………

  8. Ο/Η curius λέει:

    ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ,ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΜΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!
    Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  9. Ο/Η Δέν Χρειάζεται λέει:

    Αξιώνει να γίνει και πολιτικός να μας σώσει. Εδώ γελάμε!!!!!!!

    Μόνο για στείρα κριτική κάνει όπως συχνά βλέπουμε στον ιστότοπο του χωριού μας.

    Προσέξτε κύριοι!!!

    Η δύναμη της βλακείας!!!

    Ο βλάκας αποδυναμώνει και καταστρέφει το βασικό συστατικό προόδου μιας κοινωνίας, που είναι η έγκυρη πληροφορία και η υπάρχουσα γνώση.
    Η προσπάθεια να πειστεί ένας βλάκας μέσω παράθεσης τετράγωνων και ακλόνητωνεπιχειρημάτων δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός είναι στο δικό του κόσμο. Πέρα από το αίτιο και το αιτιατό. Δεν υπακούει σε νόμους και αρχές, δεν καταλαβαίνει από dead line και προθεσμίες. Ο χρόνος που μπορείς να σπαταλήσεις για να βρεις άκρη μαζί του, είναι σίγουρα ο πιο χαμένος χρόνος.
    Δοκιμάζοντας κάποιος πάλι να κατέβει στο επίπεδο του μπας και συνεννοηθεί μαζί του χάνει κατά κράτος λόγω χρόνιας προϋπηρεσίας και εμπειρίας του βλάκα, στη βλακεία. Ο βλάκας, είναι ανίκητος.
    Ο ΚάρλοΤσιπόλα ιστορικός και οικονομολόγος (πραγματικός όχι και καλά…) προσπάθησε το 1988 να δώσει έναν ρεαλιστικό ορισμό για το τι είναι βλάκας.

    Βλάκας είναι αυτός που προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του, ή ακόμα και υφίσταται ζημιά και ο ίδιος.

    Ο βλάκας, είναι ανίκητος.

    Εγώ σταματώ ν’ ασχολούμαι μαζί του!!!

    Άλλωστε είναι ανίκητος.

    Σας προτρέπω και εσείς…

    • Ο/Η curius λέει:

      ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΞΕΡΩ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΟΥ ΣΤΟΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ!
      ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΟΦΟΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟ!
      Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ,ΔΕΚΤΗ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.
      ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ,ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΣΑΝ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΠΕΡΝΟΥΝ..ΙΣΩΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΟΙΟΙΣ ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

  10. Ο/Η Δε Χρειάζεται λέει:

    Για να λύσω απορίες που πιθανόν να δημιουργηθούν…
    Δεν είμαι κάποιος από τους προλαλήσαντες.
    Δε αναφέρομαι σε σένα φίλε, γι’ αυτό και δεν σχολιάζω.
    Αξιώνεις να γίνεις πολιτικός μήπως???
    Είμαι απλώς κάποιος που θέλοντας και μη ασχολήθηκα και κατάφερα να προσπαθήσει (και να προσπαθεί ακόμα) να μου προκαλέσει ζημιά , χωρίς να πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του, ή ακόμα και να υφίσταται ζημιά και ο ίδιος. Τώρα κατάλαβα ότι είναι ανίκητος!!!

    Που κολλάει στα παραπάνω?

    Μην ασχολείστε!!! Το μόνο του ενδιαφέρον είναι να κάνει τους άλλους να ασχολούνται μαζί του!! Νιώθει μάλλον μοναξιά. Στο τέλος όμως θα προσπαθήσει να σας προκαλέσει ζημιά , χωρίς να πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του, ή ακόμα και παθαίνοντας ζημιά και ο ίδιος.

    Τώρα που ξέπλεξα σας συμβουλεύω ως παθών και μαθών.

    Είναι ανίκητος!!!!

    ΥΓ. Ο τρόπος που βλέπετε από πού έγινε η ανάρτηση και τις εισόδους, είναι κατά προσέγγιση… να το θυμάστε.

  11. Ο/Η Stratis λέει:

    Ειλικρινά λυπάμαι για την τροπή που πήραν τα σχόλια. Είναι πολύ εύκολο να τα αφαιρέσω αλλά δεν το κάνω γιατί πιστεύω ότι (τουλάχιστον μέχρι κάποιου σημείου) η ελευθερία της άποψης είναι σημαντική. Θα έπρεπε βέβαια αν προσλαμβάνει τέτοια μορφή να είναι επώνυμη. Το να βρίζουμε κάποιον (εγώ δεν κατάλαβα ποιον ακριβώς υπονοεί ο “δεν χρειάζεται”) ανώνυμα δεν είναι αξιέπαινο. Αν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα ανάμεσα σε δυο άτομα δεν νομίζω ότι η ιστοσελίδα αυτή είναι ο κατάλληλος χώρος για να βγουν τα μαχαίρια. Η ιστοσελίδα αυτή επιθυμεί να προαγάγει τη συνεργασία των χωριανών μας επ’ ωφελεία του χωριού μας.
    Είναι αυθαίρετη όμως και η γνώμη του “curius” ότι ο “δεν χρειάζεται” είναι από την Αθήνα. Νομίζω ότι την “κατά προσέγγιση” προέλευση των σχολιαστών μόνο εγώ και ο “admin” μπορούμε να βλέπουμε, εκτός αν η σελίδα μας έπεσε θύμα από τους “anonymous”!!!
    Ο “δεν χρειάζεται” λοιπόν εμφανίζεται να έχει προέλευση “Greece” χωρίς άλλον τοπικό προσδιορισμό και έτσι ούτε εγώ ξέρω (πάντα κατά προσέγγιση) πόθεν έρχεται.
    Φίλοι μου σεβαστείτε τον εαυτό σας και τον διπλανό σας και κρατείστε σε καλό επίπεδο τη σελίδα αυτή.
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Στρατής Νικέλλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.