Για το ιατρείο των Βατερών

Άμεση υπήρξε η αντίδραση των φορέων του χωριού μας στην πληροφορία ότι ο Δήμος Λέσβου θεωρεί ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές και υποχρεώσεις του να πληρώνει το ενοίκιο του ιατρείου των Βατερών με επακόλουθο το κλείσιμό του.

Οι Σύλλογοι του χωριού και της Αθήνας με την παρακάτω επιστολή που δημοσιεύουμε αυτούσια ζητούν από το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους  να συνεχίσει να πληρώνει ο Δήμος το -έτσι κι αλλιώς ευτελές- ενοίκιο του ιατρείου. Ήταν αναμενόμενη η άμεση αυτή αντίδραση αφού ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού γιατρός Νίκος Μαυρουδής υπήρξε ο πρωτεργάτης της προσπάθειας να συσταθεί θέση γιατρού (στο ιατρείο Βρίσας) για τα Βατερά.

 21.02.12

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΑΡΧΟ   ΛΕΣΒΟΥ

 Υπόψη:         κ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

 Κοιν. : ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Κύριε Δήμαρχε

 Προ τριετίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή των Βατερών, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την σύσταση μιας επιπλέον θέσης Αγροτικού Ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βρίσας.

 Ο Ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του στα Βατερά κατά τη θερινή περίοδο (Μάιος – Σεπτέμβριος) και τον υπόλοιπο χρόνο εντάσσεται στη δύναμη του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.

 Ο τέως Δήμος Πολιχνίτου ανταποκρινόμενος στην υποχρέωση στέγασης του Ιατρείου έχει βρει κατάλληλο κτίριο στο κέντρο των Βατερών και καλύπτει έκτοτε το ενοίκιο και τα έξοδα συντήρησης του Ιατρείου.

 Προκειμένου λοιπόν να μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία του το Αγροτικό Ιατρείο στα Βατερά, παρακαλούμε τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου όπως εξεύρει τρόπο να συνεχιστεί η κάλυψη του ενοικίου στο υπάρχον Ιατρείο εις τρόπον ώστε να μην στερηθούν τις πολύτιμες Ιατρικές Υπηρεσίες οι κάτοικοι και οι χιλιάδες των παραθεριστών και τουριστών κατά τους θερινούς μήνες.

                                                                        Με εκτίμηση

                                                              Όλοι οι Σύλλογοι και  Φορείς

Βρίσας – Βατερών – Αγίου Φωκά

                                            Για το Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας     Βρίσας

                                             Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο   Βρίσας

                                             Για το Σωματείο Τουριστικής Ανάπτυξης Βατερών

                                             Για τον Ιππικό Σύλλογο Βρίσας                           

                                             Για το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Βρίσας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.