Μια αεροφωτογραφία των Βατερών από τον Κωστή Στεφάνου

Βατερά 1970

Τα Βατερά γύρω στα 1970

Ένα τμήμα της παραλίας των Βατερών …από αέρος! Στο μέσον της φωτογραφίας ο ασλφατοστρωμένος δρόμος Βρίσας Βατερών. Δεξιά το καθαρό κτήμα όπου σήμερα βρίσκεται το κέντρο “Θάλασσα”. Στην άκρη δεξιά το Τελωνείο, που γκρεμίστηκε το 1975 (επομένως η φωτογραφία είναι προγενέστερη). Ο παραλιακός δρόμος χωρίς άσφαλτο με τα ρείχια σε νηπιακή ηλικία. Στο αριστερό άκρο της φωτογραφίας η βίλα Πολυχρόνη ως “καρά γιαπί” και μπροστά της η παλιότερη ακόμα εν ζωή.

Ευχαριστούμε τον Κώστα στον οποίο ανήκουν και οι περισσότερες απ’ τις παραπάνω επισημάνσεις,

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Τοπία και Ανθρώπινες Δραστηριότητες, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Μια αεροφωτογραφία των Βατερών από τον Κωστή Στεφάνου

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    KAΝΑ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ.
    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1984 ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑ ΓΙΑΠΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ .
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ .ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΙΟ ΔΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΙΤΖΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ.

  2. Ο/Η Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΥ λέει:

    Οι επισημάνσεις είναι σωστές.
    Αν μάλιστα προσέξουμε περισσότερο στην αεροφωτογραφία φαίνεται το ίχνος του οικήματος του τελωνείου μπροστά από το σπίτι του δάσκαλου του Πελέκου.
    Αυτό που μπερδεύει είναι ότι στη φωτογραφία του παλιού τελωνείου δεν υπάρχει φρίτζα ανατολικά ούτε κι εγώ θυμάμαι κάτι τέτοιο. Προφανώς κατασκευάστηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.
    Πάντως αν και κάποιος άλλος μπορεί από τα στάδια και άλλων οικημάτων να βοηθήσει στην ακριβή χρονολόγηση, είναι ευπρόσδεκτος.

  3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ λέει:

    Η ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 1984 (ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ – ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ) ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΚΑΡΑ – ΓΙΑΠΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1985 ή 1986.
    ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΚΟΥ (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΠΕΛΕΚΟΥ). ΟΤΑΝ Η ΜΑΡΙΤΣΑ (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ) ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΟΤΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΙΤΖΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.