Πρόσκληση για δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι

https://vatera.gr/platanos/wp-content/uploads/2014/01/sima_vivl_small.pngΗ Βιβλιοθήκη Βρίσας «Κώστα Τσέλεκα» καλεί τα παιδιά ηλικίας 10-16 χρόνων, ανεξάρτητα απ’ τον τόπο καταγωγής ή κατοικίας τους, σε μια δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους.
Συγκεκριμένα:
Η βιβλιοθήκη έχει στα ράφια της 14 αλφαβητάρια και αναγνωστικά που χρησιμοποιήθηκαν στα ελληνικά σχολεία για να μάθουν την ελληνική γλώσσα οι προηγούμενες γενιές (από το 19  και τον 20 αιώνα), επανακτυπωμένα και ολοκαίνουρια .
Καλεί παιδιά των παραπάνω ηλικιών να δανειστούν και να «διαβάσουν» ένα απ’ τα βιβλία αυτά και να το συγκρίνουν με το αντίστοιχο βιβλίο που είχαν χρησιμοποιήσει τα ίδια σε κάποια τάξη. Να καταγράψουν τις διαφορές που παρατήρησαν ανάμεσα στο παλιό και στο νέο. Όποιες διαφορές μπορούν να εντοπίσουν∙ από την εμφάνιση μέχρι το περιεχόμενο. Να πουν ποιο τους άρεσε περισσότερο δικαιολογώντας τη γνώμη τους.
Στο καλύτερο κείμενο από κάθε κατηγορία-βιβλίο θα δοθεί ένα βραβείο-δώρο. Σε κάθε παιδί που θα προσπαθήσει θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Η προθεσμία για την υποβολή των εργασιών ορίζεται ως τις 31 Ιουλίου 2014. Το βιβλίο που θα δανειστεί ένα παιδί θα μπορεί να το κρατήσει μέχρι ένα μήνα. Μπορεί κάποιο παιδί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και με κάποιο άλλο βιβλίο-αναγνωστικό (εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται στο παρακάτω Παράρτημα) αρκεί να μας το προσκομίσει για την αξιολόγηση.
Τα μέλη της επιτροπής κρίσης, τον τρόπο κατάθεσης των εργασιών, και την ακριβή περιγραφή των βραβείων θα τα ανακοινώσουμε πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Τα αλφαβητάρια και αναγνωστικά που διατίθενται
Αλφαβητάριο 1892
Αναγνωστικό Β Οι τρεις φίλοι 1923
Αναγνωστικό Γ Τα ψηλά βουνά 1929
Αναγνωστικό Ε Ο Πύργος του Βοσπόρου 1931
Αναγνωστικό Β Ο κόσμος του παιδιού 1932
Αναγνωστικό Β Η χαρά των παιδιών 1934
Αλφβητάριο 1935
Αλφαβητάριο Τα παιδάκια 1939
Αναγνωστικό Γ & Δ Τα αετόπουλα 1944
Αναγνωστικό Β Κρινολούλουδα 1947
Αναγνωστικό Γ Ελληνόπουλα 1947
Αλφαβητάριο Τα καλά παιδιά 1949
Αναγνωστικό Ε 1952
Αλφαβητάριο 1981

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Πρόσκληση για δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι

  1. Ο/Η κοτσαμπαση ειρηνη λέει:

    με ολο το σεβασμο στο εργο της βιβλιοθηκης που πραγματικα προσφερουν εξαιρετικοι ανθρωποι και λαμπρα μυαλα του χωριου μας στα παιδια μας νομιζω οτι καπου αδικειται και ο αλλος μεγαλος ευεργετης και δωρητης των χρηματων για να κατασκευαστει η βιβλιοθηκη και να βρει στεγη ολο αυτο το εργο. ο αειμνηστος θανασης νικελλης δεν αναφερεται πουθενα. μηπως θα πρεπει να μεγαλωσει λιγο το γραφικο σημα της βιβλιοθηκης στη σελιδα και να αναφερεται μεσα και το ονομα του θαναση νικελλη γιατι πιστευω οτι και η δικη του προσφορα ειναι ανεκτιμητη

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Συμφωνώ απόλυτα ότι η συνεισφορά του Θανάση Νικέλλη στην υπόθεση της Βιβλιοθήκης είναι ανεκτίμητη. Χωρίς αυτόν τα βιβλία θα συνέχιζαν να βρίσκονται στις χαρτόκουτες με όλες τις συνέπειες. Για το λόγο αυτό προσωπικά σε κάθε περίπτωση τονίζουμε το έργο του και την προσφροά του στο χωριό μας.
      Το όνομα της Βιβλιοθήκης μας: “Βιβλιοθήκη Βρίσας “Κώστα Τσέλεκα”” το καθόρισαν οι Σύλλογοι στους οποίους ανήκει η βιβλιοθήκη και όχι η Επιτροπή που ανέλαβε τη λειτουργία της. Το σήμα της βιβλιοθήκης -που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής-περιλαμβάνει απλά την ονομασία που άλλοι καθόρισαν. Αν οι Σύλλογοι αποφασίσουν κάποια αλλαγή να είστε σίγουρη ότι θα αλλάξει και το σήμα.
      Ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.