Καθυστερημένη ενημέρωση

Στις 12 Οκτωβρίου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για τη συμμετοχή του Δήμου Λέσβου στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.  Ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Καραγεωργίου έθεσε το θέμα της συμμετοχής στην προγραμματική αυτή συμφωνία και του Πανεπιστημιακού Κέντρου του χωριού μας και κατ’ επέκταση και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Γεωλογικό τμήμα). Την άποψή του υποστήριξαν και οι ντόπιοι σύμβουλοι του Βουνάτσου, Αριστείδης Ταξείδης και Κατράνης Νίκος (αντιδήμαρχος Πολιχνίτου) καθώς και ο Πατερέλλης. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισαν λευκό οι παρατάξεις  Χατζηκομνηνού και Πατερέλλη και (μάλλον) του Παλαιολόγου καθώς και οι παραπάνω σύμβουλοι του Βουνάτσου. Πέρασε λοιπόν η αρχική πρόταση του Δημάρχου (Ε ρε Δήμαρχε αν δεν αγαπούσες κιόλας το χωριό μας όπως μας λες).

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει μια προσπάθεια να ξανασυζητηθεί το θέμα. Στο μεταξύ το Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας στέλνει επιστολή στο Δήμαρχο με την οποία εκφράζεται η αγανάκτηση για τον παραγκωνισμό του και ζητείται επανόρθωση.

Οι σφαλιάρες πέφτουν σύννεφο αλλά εμείς …αντέχουμε. Γίναμε χοντρόπετσοι. (Οι πλωμαρίτες κλείνουν τους δρόμους και χαλάνε τον κόσμο για να μη κλείσει η ΔΟΥ !!!)

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.