Για τα μπάζα των κατεδαφίσεων

Από το Δήμο εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση των μπάζων που θα προκύπτουν απ’ τις κατεδαφίσεις:

Α.Ο Δήμος Λέσβου  θα προβαίνει για κάθε επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίσμα  στις κάτωθι ενέργειες.

  1. Μετά από την κατεδάφιση του κτιρίου από τον Ιδιοκτήτη , ο Δήμος θα συλλέγει και θα απομακρύνει τα προϊόντα κατεδάφισης του επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος.
  2. Θα διαθέτει για τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση του κατεδαφισθέντος επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος (εφόσον αυτό προβλέπεται στο Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση ¨ΠΕΥΚΙΑΝΗ¨ της ΔΕ Πολιχνίτου.

Β. Ο ενδιαφερόμενος προς κατεδάφιση επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος ιδιοκτήτης  και εφ΄ όσον διαθέτει Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου κτιρίου  θα προβαίνει με ευθύνη του στις κάτωθι ενέργειες.

  1. Στην κατεδάφιση του κτιρίου
  2. Αν επιθυμεί τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση από τη κατεδάφιση του επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος , τη μεταφορά αυτών με ευθύνη του ιδιοκτήτη σε φυλασσόμενο χώρου του Δήμουεφόσον προβλέπεται στο ΠΑΕΕΚ (στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση ¨ΠΕΥΚΙΑΝΗ¨ της ΔΕ Πολιχνίτου).
  3. Στην υποβολή αίτησης προς το Δήμο Λέσβου (στα καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων  ή στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου στην Μυτιλήνη ) η οποία θα συνοδεύεται από Φωτοαντίγραφο του ΠΑΕΕΚ του ακινήτου  για την ενημέρωση του Δήμου και η οποία  θα αναφέρει:
  4. Την εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των εργασιών κατεδάφισης
  5. Αν επιθυμεί τη φύλαξη υλικών προς επαναχρησιμοποίηση σε φυλασσόμενο χώρου του Δήμου,  εφόσον προβλέπεται στο ΠΑΕΕΚ.
  • Την επιθυμητή ημερομηνία συλλογής και απομάκρυνσης προϊόντων η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επτά (7) ημέρες μετά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  1. Στοιχεία εντοπισμού της θέσης του ακινήτου
  2. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλ. ή email) του υπεύθυνου μηχανικού κατεδάφισης.

Γ. Η συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης θα γίνεται μετά από συνεννόηση με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Δ. Τηλέφωνο για πληροφορίες και επικοινωνία:   22513 50599

(Σ.Σ.) Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στα παραπάνω. Υπάρχουν πολλά οικόπεδα που είναι κτισμένα σχεδόν 100%. Για να γίνει η κατεδάφιση μέχρι φυσικού εδάφους θα πρέπει να απομακρυνθούν τα μπάζα απ’ το οικόπεδο. Πως θα γίνεται επομένως η κατεδάφιση; Θα βγάζουν τα μπάζα μέσα στο στενό (κατά κανόνα) δρόμο, όπου πιθανόν τα γειτονικά κτίρια να είναι πράσινα ή κίτρινα και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να προκληθούν ζημιές στα κουφώματα και στους τοίχους  και όταν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση θα τα ξανασπρώχνουν στο οικόπεδο; 

Ας προβληματιστούν οι αρμόδιοι (Δήμος, μηχανικοί και εργολάβοι)

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Για τα μπάζα των κατεδαφίσεων

  1. Ο/Η ο θεος να βαλει το ποδι του. λέει:

    απο το “η βρισα θα γινει προτυπος οικισμος” των συριζανελ
    στο “κοψτε το κεφαλι σας”.
    το υστερογραφο μονο καταγματα στην κοινη λογικη μπορει να προκαλεσει.

  2. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Μπάχαλου συνέχεια. Το μόνο που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτε. Κάθε λίγο και λιγάκι, σκόπιμα ή μή, αυξάνει η γραφειοκρατία, μπερδεύονται πολύ περισσότερο οι διαδικασίες, και αυξάνουν οι ευθύνες των ιδιοκτητών. Στο τέλος όλα θα τα φορτώσουν στους άτυχους σεισμόπληκτους ιδιοκτήτες μέχρι να τα βαρεθούν και να τα παρατήσουν όλα. Μήπως αυτό επιδιώκουν οι αρμόδιοι που θα έπρεπε να είχαν κάνει πολλά πράγματα και μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν κάνει;;; Νομίζω ότι με αυτό το πνεύμα, η Βρίσα δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν ή όπως τη θέλουμε να γίνει. Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.