ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Από την Κ.Σ. πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο

Στις ανακοινώσεις από το εξωτερικό, θα μπορούσε να προστεθεί άλλη μια η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με τον σεισμό, έχει να κάνει με την “επόμενη μέρα” και το μέλλον του χωριού. Είναι θέματα τα οποία τώρα έχουν αρχίσει να συζητούνται και για τα οποία έχουν ήδη ακουστεί διάφορες απόψεις και προβληματισμοί. Πολλοί από τους χωριάνους θα έχουν γνωριστεί με τον Jerome Poynton, Τζέρυ για τους φίλους του, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αμερική για προγραμματισμένη επίσκεψη. Συγκεκριμένα, θα είναι στο Σικάγο, όπου σκοπέυει να παρουσιάσει κάποια από τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά θα έχει και την ευκαιρία ευαισθητοποήσει ανθρώπους για τα τελευταία γεγονότα.

Ο Τζέρυ ήρθε στη Βρίσα πριν δύο χρόνια περίπου, αγάπησε τον τόπο και έχει αγοράσει κτήματα. Εχει ποικίλα ενδιαφέροντα και, εκτός από την καλλιέργεια ελαιόδεντρων, στοχεύει να ασχοληθεί με εναλλακτικές καλλιέργειες με την βοήθεια ανθρώπων από το νησί, μια που ο ίδιος δεν είναι αγρότης. Πιστεύει ότι στην περιοχή μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τα θεραπευτικά φυτά της Λέσβου, πράγμα που θα βοηθήσει κυρίως τους νέους επαγγελματικά. Η χρήση φυτών για φαρμακευτική χρήση αναπτύσσεται ραγδαία και η Λέσβος έχει να προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τομέα, λόγω της πλουσιας χλωρίδας που διαθέτει. Όνειρο του Τζέρυ είναι να δημιουργήσει στην περιοχη μας ένα κέντρο μελέτης με βιβλιοθήκη αφιερωμένη στα φαρμακευτικά φυτά, να οργανώσει συνέδρια για τα θέματα αυτά, να προσελκύσει επιστήμονες από όλον τον κόσμο και να αναπτύξει ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Το κέντρο, που το ονομάζει προς το παρόν “Lesvos Plant Medicine Conference Center and Library” (Συνεδριακό Κέντρο και Βιβλιοθήκη για τα θεραπευτικά φυτά της Λέσβου), θα έχει γραφείο/κατάστημα και στην Αθήνα σε ήδη υπάρχον ακίνητο. Ο κύριος λόγος για τον οποίο βρίσκεται τώρα ο Τζέρυ στις ΗΠΑ είναι να συναντηθεί με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα σχέδιά του.  Τώρα βέβαια θα συζητήσει μαζί τους και για τις ανάγκες που έχει το χωριό γενικότερα.

Την επόμενη Κυριακή το πρωί, 25 Ιουνίου, ο Τζέρυ θα βρίσκεται στο Σικάγο, στο Peggy Notebaert Science Museum και εκεί μπορεί να τον συναντήσει όποιος ενδιαφέρεται.

Να ευχηθούμε να ευοδώσουν τα σχέδια και να συμβάλουν σε μια νέα προοπτική για το χωριό μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ

    ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ Κ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    1968 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΟΤΑΝΑ

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΛΛΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

    Κ ΞΑΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΣ ΕΥΝΟΥΧΗΣΑΝ

  2. Ο/Η Anthony Franks λέει:

    Do you have a contact email for Jerry?

  3. Πίνγκμπακ: Ανοιχτή Πρόσκληση για Νέους Αγρότες της Λέσβου σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης | Cannabis News

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τώρα την Κανάβη την έχουμε εναλλακτική λύση ? Γιατί με αυτά ασχολείται ο εν λόγω κύριος αν δείτε τα σαιτ που έχει στο ίντερνετ

  5. Πίνγκμπακ: Ιδιωτική επιμόρφωση για τους νέους αγρότες αύριο στα Βατερά | Κάτω από τον Πλάτανο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.