Ιδιωτική επιμόρφωση για τους νέους αγρότες αύριο στα Βατερά

Μέσω τρίτου προσώπου πήραμε το παρακάτω ενημερωτικό κείμενο που αφορά κατά βάση τους νέους αγρότες και μέσω αυτών την τοπική οικονομία επομένως και το μέλλον του τόπου μας.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για Νέους Αγρότες της Λέσβου από το Συνεδριακό Κέντρο και τη Βιβλιοθήκη για τα Θεραπευτικά Φυτά της Λέσβου

Είναι πλέον φανερό ότι τα παραδοσιακά αγροτικά προιόντα, όπως το λάδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα και, για να ξαναδοθεί ζωή στην αγροτική τους οικονομία, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι άνθρωποι για να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στα χωριά, χρειάζεται στροφή σε άλλους, νεότερους τομείς παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια, πολλές ευκαιρίες για τον αγροτικό τομέα έχουν εμφανιστεί και μία από αυτές, για την οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι η χρήση της ιατρικής κάνναβης, ή κλωστικής κάνναβης, ως πηγής για ιατρικά προϊόντα. Η κάνναβη έχει ένα μεγάλο παρελθόν στη χρήση της αλλά στον εικοστό αιώνα απέκτησε κακή φήμη, λόγω της σύνδεσής της με τα ναρκωτικά.  Οι ναρκωτικές επιδράσεις της κάνναβης, όμως, οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά σε ένα συστατικό του φυτού, που ονομάζεται THC. Η κάνναβη περιλαμβάνει πολλά άλλα συστατικά, βέβαια, και αυτά δεν έχουν ναρκωτική επίδραση αλλά ευεργετικές ιατρικές ιδιότητες, όπως  έχει αποδειχθεί. Σήμερα σε πολλές χώρες έχει νομιμοποιηθεί η  καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης που περιέχουν ελάχιστη ποσότητα THC όπως και η συνταγογράφηση προϊόντων ιατρικής κάνναβης. Στην Ελλάδα έγινε νόμιμη πριν από έναν περίπου χρόνο και οι πρώτες άδειες καλλιέργειας δόθηκαν στα τέλη του 2018. Πιστεύουμε πως είναι τώρα κατάλληλη εποχή για τους νέους αγρότες να ασχοληθούν με την ανάπτυξη προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, η οποίες, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν πρώτης ποιότητας λάδι και εκχυλίσματα ιατρικής κάνναβης. Επειδή, όμως, πρέπει να ακολουθήσει κανείς όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο διαδικασίες, παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία, μαζί με το ξεκίνημα της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης στη Λέσβο, για να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους όσους επιθυμούν να κάνουν το επόμενο βήμα.

LPMCCL

Logo

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Προς Άμεση Κοινοποίηση:   “Ανοιχτή Πρόσκληση για Νέους Αγρότες”

Το Συνεδριακό Κέντρο και Βιβλιοθήκη για τα Θεραπευτικά Φυτά της Λέσβου (LPMCCL) είναι μια νεοφυής ψηφιακή βιβλιοθήκη αφιερωμένη στα θεραπευτικά φυτά. Απαντά στο ερώτημα:

Τι είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη τον 21ο αιώνα;

Η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό έχει μεταμορφώσει τη “Βιβλιοθηκονομία» σε “Πληροφορική.”

Στόχος του LPMCCL είναι να δημιουργήσει ψηφιακή πρόσβαση σε ιστορικά κείμενα και στις πιο πρόσφατες έρευνες, για τους αγρότες, τα παιδιά τους και τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Λέσβο.

Στάδιο 1 (Ολοκληρώθηκε): Η δράση του LPMCCL παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο βιβλιοθηκονομίας στο Σικάγο, Ιλινόι, ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2017:

Στάδιο 2 (Ολοκληρώθηκε): Παραγωγή και άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά της Σοκολάτας με Φαρμακευτική Κάνναβη του LPMCCL. Τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για τις απολαβές των εργαζομένων της βιβλιοθήκης:

Στάδιο 3: Πρωτοβουλία για Νέους Αγρότες σχετικά με τη Βιομηχανική/Φαρμακευτική Κάνναβη, με ορίζοντα: σπορά την Άνοιξη 2020

Ανοιχτή Πρόσκληση για Νέους Αγρότες . . .

 . . . σχετικά με τη διεθνώς αναδυόμενη αγορά της κάνναβης, τα προϊόντα της βιομηχανικής κάνναβης και τον τουρισμό ομορφιάς με προϊόντα κάνναβης. Θα διατεθούν σπόροι από επαγγελματίες χορηγούς.

Το Συνεδριακό Κέντρο και Βιβλιοθήκη για τα φαρμακευτικά φυτά της Λέσβου ανακοινώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης για Νέους Αγρότες της Λέσβου, που αποβλέπει στην καλλιέργεια νόμιμου ελληνικού σπόρου και παραγωγή ελαίου κάνναβης πλήρους φάσματος, με σκοπό τη μίξη του με ντόπιο ελαιόλαδο. To προϊόν, ένα μοναδικό “βρώσιμο ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με έλαιο κάνναβης”, θα προορίζεται κατ’ ευθείαν για εξαγωγές ως εκλεκτό “Εμπλουτισμένο Βρώσιμο Ελαιόλαδο Λέσβου”, αυξάνοντας τις πηγές εισοδήματος των καλλιεργητών.

Κινεζικό άρθρο:

Παρουσιαστής: 

Τζερόμ Πόιντον

Διαχειριστής του LPMCCL

Προσκεκλημένος ομιλητής:    “CannabisPatientCare”

Μπεν Χόρνερ

Εκδότης & Αρχισυντάκτης του περιοδικού: MichiganMedicalMarijuanaReport  (2010)

Ιδρυτήςτου Michigan Organics Medical Marijuana Dispensary, Φλιντ, Μίσιγκαν (2011)

Ώρα:  12 το μεσημέρι

Ημερομηνία: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Χώρος: στο καφέ του Χάρη (παραπλεύρως του Ζούρου) – Βατερά, Λέσβος

Επικοινωνία:

LesvosPlantMedicineLibrary@gmail.com

LPMCCL @ Facebook

Τζερόμ Πόιντον

Τηλέφωνο (+30) 694 644 4581

Υπηρεσίες Μετάφρασης: info@txr.com.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.