Η ασυδοσία συνεχίζεται με διάφορους τρόπους

Είναι γνωστό ότι έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κοψίματος των λιόδεντρων σε ξένα χωράφια για να τα πουλήσουν οι επιτήδιοι ως καυσόξυλα. Πρόσφατα δυο αδέλφια που ζούσαν χρόνια μακριά απ’ το χωριό επισκέφτηκαν ένα λιόκτημά τους που είχαν εγκαταλείψει για κάποια χρόνια και διαπίστωσαν ότι καμιά δεκαριά μεγάλες ελιές είχαν κοπεί σύριζα.

Χτες μας τηλεφώνησε αναγνώστης μας και ζήτησε να αναφέρουμε ότι στην περιοχή Μυρίχια τα κλαδιά από το κλάδεμα ενός χωραφιού αντί να τα απομακρύνουν ή να τα κάψουν τα έρριξαν σε παρακείμενο ρέμα με αποτέλεσμα αφενός με την πρώτη δυνατή βροχή τα νερά απ’ το φραγμένο ρέμα να μπουν στα χωράφια προκαλώντας ζημιές και αφετέρου να δημιουργούνται απ’ τα ξερά κλαδιά (ως αποθήκες μικροοργανισμών) ασθένειες για τα δέντρα.

Είναι και αυτό ένα συνηθισμένο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων αυτοί που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν ένα κτήμα ή απλά να κάψουν τα κλαδιά και να πάρουν τα ξύλα αντί του καψίματος να προτιμούν να τα σωριάζουν στα ρέματα ή στις άκρες του χωραφιού.

Γιατί όχι αφού δεν υπάρχει έλεγχος!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.