Σήμερα θα χρειάζονταν άδεια πλανόδιου εμπορίου!!!

Αυτές τις μέρες έχει ανακοινωθεί ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για πλανόδιο εμπόριο όσοι κάτοχοι τέτοιων αδειών, που έληξαν, συνταξιοδοτήθηκαν και δεν πήραν ακόμα τη σύνταξη ή αυτή είναι πολύ μικρή.

Η φωτογραφία (αρχείο Μ. Νικέλλη) μας δείχνει τον μπαρμπα Αναστάση τον Παπαδόπουλο με το πανέρι του γεμάτο φυστίκια  -πριν από 60 χρόνια- να ξεκουράζεται στον Πλάτανο. Τότε τα πράγματα ήταν πολύ απλά: Δεν χρειάζονταν άδειες και λογιστές. Αρκούσε το μεράκι σου για το εμπόριο, ένα πανέρι και λίγες δραχμές για να αγοράσεις το εμπόρευμα.

Scan_Pic0154

Στη μνήμη μου έρχεται ακόμα ένας πλανόδιος εμποράκος, ο Κουκούλας! (δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία του) Αυτός τέτοια εποχή άρχιζε να κυκλοφορεί με το ποδήλατο-ψυγείο, όπου μέσα υπήρχε το παγωτό “κασσάτο”. Κρέμα παγωτού που πακεταρίζονταν ανάμεσα σε δυο φύλλα (σαν λεπτά μπισκότα) σε μέγεθος ενός κουτιού σπίρτα! Τους υπόλοιπους μήνες, που δεν υπήρχαν παγωτά, ως εμπόρευμα είχε και αυτός τα φυστίκια μόνο που ήταν πιο “οξυδερκής” έμπορος. Αυτός είχε καρτελλάκια με νούμερα και έβγαζε κάθε τόσο λοταρία τα χωνάκια με τα φυστίκια.  Έτσι φυσικά η κατανάλωση αύξανε χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό στην …Εφορία! Στέκι του Κουκούλα ο “Τζαμής” και το σιδερένιο γεφύρι.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.