O τσομπάνος, οι φύλακες και η …παραγωγή

Είναι ο μοναδικός κτηνοτρόφος του χωριού μας με την έννοια ότι το εισόδημά του προέρχονταν μια ζωή αποκλειστικά από τα πρόβατά του. Η ζωή του Κώστα Ζαφ. Καραΐσκου είναι ανέκαθεν συνυφασμένη με τα ζωντανά του. Το πρωινό ξύπνημα αχάραγα, η βόλτα της βοσκής, το άρμεγμα, το τάισμα, η επιστροφή στο μαντρί. Οι δουλειές αυτές ρυθμίζουν και τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής του.

P1010637 P1010691 (1)Αν αναρωτιέστε πότε θα κάνει φεγγάρι ή πότε είναι πανσέληνος ο Κωστής θα σας δώσει άμεσα την απάντηση: Τόσο είναι το θεμέλιο, τόσο ο μήνας, τόσο η ημερομηνία, προσθέτω, αφαιρώ και το βρίσκω!

Ο Κωστής αγαπά όχι μόνο τα πρόβατά του αλλά κάθε ζωντανό. Στο κυπελάκι το πλαστικό βάζει νερό και το αφήνει παράμερα για να πιουν τα πουλάκια! Και φυσικά αγαπά τα σκυλιά του. Τα αισθήματα βέβαια αμοιβαία: τον περιμένουν πως και πως, φύλακες αυτά του κοπαδιού.

Κι η ανταμοιβή του τσομπάνη: το γάλα. Η ικανοποίηση όταν προωθείται στο τυροκομείο κατανοητή αλλά και όταν προσφέρεται ένα μπουκάλι στο φίλο ακόμα μεγαλύτερη!

Φωτογραφίες Κωνσταντίνου Κώστα

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.