Βρισαγώτικα κυνηγετικά ανέκδοτα από τον “Τρίβολο”

Ο “Τρίβολος” όπως θα γνωρίζουν οι περισσότεροι ήταν τη δεκαετία του 30 η πιο φημισμένη σατυρική-χιουμοριστική εφημερίδα του νησιού μας με εκδότη τον Στρατή Παπανικόλα. Ο Παπανικόλας ήταν μανιώδης κυνηγός και επομένως επισκέπτης του κυνηγότοπου των Βατερών και για τούτο, αν και δεν είχε σχέση με το χωριό μας, είχε σπίτι δικό του στα Βατερά, το οποίο υπάρχει για τους κληρονόμους του ακόμα.

Εκτός απ’ τα ορθίκια που μάζευε συγκέντρωνε και γλαφυρές ιστορίες που διηγούνταν οι κυνηγοί τις οποίες δημοσίευε στον “Τρίβολο” κάτω απ’ τον τίτλο “Βρισαγώτικα κυνηγετικά ανέκδοτα”  Μερικά απ’ αυτά θα σας μεταφέρουμε  στη σελίδα μας.

Η μπαμπουροφωλιά (αρ. φύλλου 94/20-10-1933)

Ο Χαράλαμπος Καβουρής ήτανε κυνηγός της κακής ώρας, σαν καλιώρα ο δικός μας ο Αποίκος. Είχε μολοταύτα μανία με το κυνήγι, όπως δα όλοι οι κυνηγοί του γλυκού νερού. Μια μέρα που κυνηγούσε από τη μαύρη νύχτα χωρίς να χτυπήσει μήδε φτερό είδε ένα ορθύκι που έφυγε, τουφεκισμένο από άλλον κυνηγό, τον Αλκαίο Κωστομοίρη, και κάθισε σε ένα σχοίνο. Πλησιάζει σιγά-σιγά βέβαιος πως δε θα του ξέφευγε. Σα ζύγωσε το κρησφύγετο έβαλε το τουφέκι στον ώμο, έτοιμος να πυροβολήσει και φώναξε: Πρρρν !

Πρρρν ! έκανε και το πουλί την ίδια στιγμή. Ο Καβουρής του ρίχνει μια μπηχτή και τρέχει κατά την τουφεκιά να το πάρει. Μα μόλις έκανε πέντε έξι βήματα άκουσε το σύντροφό του το μακαρίτη Αλκαίο Κωστομοίρη να τσιρίζει και τον είδε να πετάει το τουφέκι του κατά γης και να πηδάει, χειρονομόντας και κλωτσόντας σα γάδαρος που τον είχε πιάσει μύγα! Ο Καβουρής νομίζοντας πως τον είχε τουφεκίσει το κοψε λάσπη και τον αφήκε να παλαίει μ’ ένα σμάρι από μπαμπούρους εξαγριωμένο. Η τουφεκιά του αντί να χτυπήσει το ορθύκι είχε πετύχει την μπαμπουροφωλιά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.