Ταυτότητα υδάτων κολύμβησης

Δημοσιεύω αυτούσιο το παρακάτω μήνυμα που λάβαμε σχετικά με τη δημιουργία ταυτότητας με πολλές πληροφορίες για κάθε περιοχή που προσφέρεται για κολύμβηση. Ακολουθώντας το σύνδεσμο που περιέχει βρίσκεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Έλλειψη χρόνου δεν επέτρεψαν να σταχυολογήσουμε πληροφορίες και να τις παρουσιάσουμε. Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να …προχωρήσει μόνος του.
Με την ευκαιρία ευχαριστούμε τον αποστολέα (άνθρωπος …του χωριού μας κι αυτός!)
“Εχει και τα βατερα μεσα .. 
Θα σας στείλω και ενημερωτικό για την παρουσία / καμπανια για καθαρεσ ακτεσ  στα βατερα που θα γινει αύριο !!

Νικόλαος ΒΛΑΧΟΣ

Begin forwarded message:

From: “ΣΚΑΛΤΣΑ ΜΑΙΡΗ” <ma.skaltsa@mou.gr>
To: “epperaausers” <epperaausers@mou.gr>
Subject: καμπάνια ΕΠΠΕΡΑΑ στις ακτές κολύμβησης

…για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές!

Δίνουμε ταυτότητα… στην ποιότητα.

Η δημιουργία Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης (bathing water profiles) συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης.

Η κάθε ταυτότητα περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με την οργάνωση, την περιβαλλοντική κατάσταση, τις υφιστάμενες και τις δυνητικές πιέσεις, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή. Παρέχει, δηλαδή, πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής, τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και τα διαχειριστικά μέτρα παρακολούθησης, πρόληψης και προστασίας κάθε ακτής.

Από το σύνολο των ακτών που είναι ενταγμένες στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης, πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική ομαδοποίηση και προέκυψαν 1.480 Ταυτότητες, οι οποίες συνιστούν το Μητρώο Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης.

Το Μητρώο είναι ένας εύχρηστος οδηγός για την έγκυρη και υπεύθυνη παροχή πληροφόρησης στους πολίτες, προκειμένου να επιλέγουν κάθε φορά τις πλέον κατάλληλες ακτές κολύμβησης. Επιπλέον, αποτελεί ένα δυναμικό διαχειριστικό εργαλείο για τη συστηματική παρακολούθηση των κολυμβητικών υδάτων, την αξιόπιστη αναγνώριση πηγών ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών και την ορθή αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία της ποιότητας του υδάτινου περιβάλλοντος, αλλά και στη διασφάλιση της υγείας των λουομένων.

Ενημερωθείτε για την Ταυτότητα της ακτής κολύμβησης που σας ενδιαφέρει:

www.bathingwaterprofiles.gr



αυτά και άλλα θα γίνουν στις παραλίες που έχουμε επιλέξει να πάμε ως ΕΠΠΕΡΑΑ





Μαίρη Σκαλτσά

MSc Κοινωνιολογίας

Στέλεχος Μονάδας Α’ “Προγραμματισμού και Αξιολόγησης”

Υπεύθυνη Δημοσιότητας

Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”

Αεροπόρου Παπαναστασίου 34,

11527, Αθήνα

Τηλ.: 2132142205

Fax.:2106920437

email: ma.skaltsa@mou.gr <mailto:ma.skaltsa@mou.gr>

www.epperaa.gr <http://www.epperaa.gr>

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ταυτότητα υδάτων κολύμβησης

  1. Ο/Η Aλιευς λέει:

    Κάνοντας Κλικ στον σύνδεσμο (λινγκ), χάρτης και πηγαίνοντας στα Βατερα βλέπουμε μια Φώτο με τα δύσμοιρα Κρινάκια , αυτά που κάποιοι θεωρούν ότι είναι περιττό να ασχοληθούμε μαζί τους όταν καταστρέφονται…..
    ΤΥΧΑΙΟ ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.