Αγριογούρουνα στον …Πλάτανο

Ναι είναι απολύτως ορθή η πληροφορία. Τρία αγριογούρουνα είδαμε σήμερα το πρωί στις 10.30 στην πλατεία του χωριού. Ήταν μέσα σ’ ένα άσπρο τζιπάκι -σκοτωμένα φυσικά- και συνόδευαν το θριαμβευτικό χαμόγελο των -χωριανών μας- κυνηγών Α.Α. και Χ.Κ.

Στο μεταξύ μαγαζάτορας των Βατερών προαναγέλλει ότι κατά τα Χριστούγεννα θα έχει  για κατανάλωση γουρουνόπουλα που προήλθαν από διασταύρωση ήμερου και άγριου. Ετοιμαστείτε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

10 απαντήσεις στο Αγριογούρουνα στον …Πλάτανο

  1. Υπαρχει πιστοποιηση για αυτη τη διασταυρωση η λεμε τωρα φυκια για μεταξωτες κορδελλες..

    • Ο/Η Kapsaleas λέει:

      Εγώ το πιστεύω ότι είναι διασταύρωση, γνωρίζω ότι το έχουνε κάνει κι άλλοι. Το θέμα είναι ότι αυτά τα “διασταυρωμένα” γουρουνόπουλα δεν τρώνε “έξω” αλλά “μέσα” οπότε … οι γεύση δεν θα διαφέρει, λέω εγώ.
      Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, παρακαλώ να μας διαφωτίσει.

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        εγω παντως σημερα που μαγειρεψα και εφαγα, το κρεας τους ειναι λιγο πιο σκουρο απ τα’σπιτικα’γουρουνια και ειναι λιγο ανοστο στην γευση.

        • Ο/Η Stratis λέει:

          Φίλε ανώνυμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχτούμε τη γνώμη σου διότι είναι προσωπική και αυθαίρετη. Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει η δοκιμή να γίνει στον …Πλάτανο οπότε θα δοκιμάσουμε πολλοί (περί αυτού πρόκειται) και στο τέλος θα βγει η απόφαση με …δημοκρατία

        • Ο/Η Kapsaleas λέει:

          Αν λες για αγριογούρουνο που έχει μεγαλώσει στη φύση, τότε δεν το μαγείρεψες καλά… Τέλος πάντων μαγείρεψε όπως καταλαβαίνεις σε ένα πιάτο σπιτικό γουρουνόπουλο και σε ένα δεύτερο αγριογούρουνο, και δοκίμασε πιο είναι πιο καλό. Το γουρούνι ενδείκνυται για ψήσιμο πάντως.

  2. Το κρεας απο αγριογουρουνο χρηζει διαφορετικης μαγειρικης απο οτι το αλλο . Πρωτον πρεπει να δαμαστει σαν κυνηγι ( κοινως να μπαγιατεψει ) δηλ δεν εχει την νοστιμια του αν το μαγειρεψεις φρεσκο. Γινεται πολυ νοστιμο αν το μαγειρεψεις με μπαχαρικα η ξερα δαμασκηνα η κυδωνια. Το φαγαμε οταν ειμαστε διακοπες στο Περτουλι – Θεσσαλιας, οπου μοσχοπουλιεται 18 ευρο την μεριδα αλλα η μεριδα σερβιρεται σε πιατελα οχι στα πιατακια μεριδας που ξερουμε στις εδω ταβερνες

  3. Ο/Η no name λέει:

    trogame kai palia agriogourouna???

    • Οχι στη Λεσβο απο οτι ξερω γιατι το αγριογουρουνο δεν ειναι ειναι ντοπιο ειδος ζωου του νησιου. Πριν μερικα χρονια καποιοι κυνηγοι το εισηγαγαν, το αμολησαν στα βουνα και ετσι τωρα, υπαρχει υπερ παραγωγη απο οτι ακουγεται..

  4. Ο/Η Ελένη λέει:

    το αγριογουρουνο πρεπει για τουλαχιστον 12 -15 ωρες να μεινει μεσα σε μαρινάδα δηλαδη: κοκκινο κρασι (μαυροδαφνη καλυτερα), κρεμμυδια, σκορδο, καροτα κ λιγο λαδι. μετα ολη αυτη τη μαριναδα την πεταμε αφηνουμε το κρεας λιγο να στραγγιξει το τσιγαριζουμε με μπολικο κρεμμυδι (γινεται πιο γλυκο το κρεας) το σβηνουμε με κοκκινο κρασι (οχι αυτο που απέμεινε απο τη μαριναδα!) ριχνουμε σαλτσα και νερο αλατι , πιπερι κ αν μας αρεσει λιγο κανελα! το αφηνουμε να βρασει σε σιγανή φωτια για 2 με 2,5 ώρες! δοκιμασμένο και πεντανοστιμο!!!!θα γλειφεται κ τα δαχτυλα σας!!!!

  5. Μου ακουγεται φανταστικο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.