Μια γιορτή, ένα πανηγύρι!!!

Και σε άλλες ευκαιρίες έχω τονίσει ότι οι σχολικές γιορτές στο χωριό μας παίρνουν το χρώμα ενός μικρού πανηγυριού της τοπικής κοινωνίας. Οι γιορτές αυτές είναι πάντα ιδιαίτερα προσεγμένες και η τοπική κοινωνία τις αγκαλιάζει πάντα με το αμέριστο ενδιαφέρον της. Είτε γιατί η κοινωνία αυτή είναι μικρή, είτε γιατί υπάρχει στο χωριό  παράδοση συμπαράστασης προς το σχολείο και στο σχολείο παράδοση διοργάνωσης εκδηλώσεων με μεράκι και όρεξη, είτε γιατί είμαστε τυχεροί να έχουμε στο σχολείο του χωριού μας εκπαιδευτικούς ορεξάτους και ικανούς.

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Τα παιδιά του χωριού μας “έδωσαν τα ρέστα τους” και σύμφωνα με τη γνώμη των θεατών ήταν εξαιρετικά. Δέχτηκαν για τούτο τα βασιλοπιτάκια και τα δωράκια τους απ’ το Σύλλογο γονέων και το ολόθερμο χειροκρότημα των θεατών.

Οι θεατές με τη σειρά τους γεύτηκαν τα “κάτι τις” που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες ύστερα από …γραπτή παράκληση των παιδιών τους.

Η γιορτή ήταν μια ευκαιρία να δείξει το σχολείο τις χειροτεχνικές ικανότητες των μελών της σχολικής κοινότητας με τη σχετική έκθεση που υπήρχε και στο Σύλλογο να επιδείξει (και να πουλήσει) τα πολύ όμορφα και (κατά παράδοη) χειροποίητα ημερολόγια που είχε ετοιμάσει.

Να είναι όλοι υγιείς και χαρούμενοι. Καλή ξεκούραση στα παιδιά

και καλές γιορτές σε μικρούς και μεγάλους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.