Τα Θεοφάνεια στα Βατερά

Με βαριά συννεφιά και αρκετά δυνατή νοτιά δεν ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες για τη σημερινή γιορτή. Χτες είχαμε απίθανη λιακάδα, υψηλή θερμοκρασία και μπουνάτσα στη θάλασσα. Ό,τι έπρεπε για να ριχτεί ο Σταυρός τη θάλασσα. Σήμερα μας τα χάλασε και μείναμε μονάχα με τον αγιασμό στην κολυμβήθρα του αγίου Ευσταθίου.

Στη συνέχεια, στου Προκόπα, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, έγινε η κοπή της πίτας από το νέο τοπικό συμβούλιο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο απελθών Πρόεδρος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον καινούριο το μεσοδιάστημα από τη λήξη των εκλογών μέχρι το τέλος του χρόνου. Πόσο πιο όμορφο θα ήταν όμως αν σήμερα δίπλα το νέο συμβούλιο βρίσκονταν και το παλιό σε μια ένδειξη συνέχειας της τοπικής αρχής και της διεκδίκησης της επίλυσης των προβλημάτων του χωριού μας.

Και με την ευκαιρία μια ανάμνηση:

Πρωτοχρονιά του 1990. Έληξε η θητεία του Κοινοτικού συμβουλίου με Πρόεδρο τον αείμνηστο Δημήτριο Σιγιώργη και άρχιζε η θητεία του νέου με επικεφαλής τον Γιώτη Βάσσο. Στη Ζωοδόχο Πηγή υπήρχε απέναντι από το Δεσποτικό ένα στασίδι στο οποίο -τιμητικά- στέκονταν ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κοινότητας.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 1990 στο στασίδι αυτό έστεκε ο Δημήτρης Σιγιώργης. Κάποια στιγμή ήρθε στην Εκκλησία ο Γιώτης και αφού άναψε κερί πλησίασε στο στασίδι του Προέδρου. Ο Δημήτρης βγήκε από τη θέση, έσφιξε το χέρι του νέου Προέδρου και του παραχώρησε την τιμητική θέση του Προέδρου!

Ναι, η ενέργεια αυτή ήταν μια ακόμα ψηφίδα της λαμπερής ιστορίας της Κοινότητας μας!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Τα Θεοφάνεια στα Βατερά

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Όπως με πληροφόρησαν (όχι από το περιβάλλον του) ο Αποστόλης είχε πολύ σημαντικό κώλυμα που και να ήθελε δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην σημερινή εκδήλωση. Ίσως αυτό θα μπορούσε να ανακοινωθεί στην εκδήλωση διότι αρκετοί είχαν την ίδια απορία. Σε κάθε περίπτωση η αναφορά αποσκοπούσε να τονίσει την αναγκαιότητα της συνέχειας και της υποστήριξης του νέου συμβουλίου από το παλιό και από όλους μας τουλάχιστον μέχρι να δούμε το πως θα λειτουργεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.