Από τον Βασίλη Τεντόμα

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση μας σχετικά με το αίτημα του Δήμου Δ. Λέσβου να χρηματοδοτηθεί για την επισκευή διδακτηρίων που έπαθαν ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, ο Βασίλης Τεντόμας, ο οποίος ως συντονιστής παρακολουθούσε από κοντά όλα τα σχετικά με τον σεισμό θέματα, μας υπενθυμίζει ότι τότε οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ είχαν εξετάσει όλα τα διδακτήρια του νησιού και είχαν διαπιστώσει ζημιές σε αυτά των Δημ. Σχολείο Πλαγιάς, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου, Δημ. Σχολείο Τρύγονα, ΕΠΑΛ και 1 Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου και φυσικά το διδακτήριο του χωριού μας.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης κανένα από τα σχολεία που προτείνονται τώρα για επισκευή δεν είχε διαπιστωθεί τότε ότι είχε πάθει ζημιές.

Μας έστειλε μάλιστα και τον πίνακα των σχολείων με τα σχετικά ποσά για την επισκευή τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Από τον Βασίλη Τεντόμα

  1. Ο/Η Χωριανος λέει:

    Τώρα π βραμει παπά θαυτουμει τσι τσ ζουντανοι, σχουλειο μην πιριμενειτει να δείτε επουδενί!Σ αλλά χουρια προκοβειν τσι κανειν τσι πλατείες,στου θκο μας εχ προβάδισμα το κόμμα θητείες!!!Αχ καημενει βρισαγωτ μη περιμενς μαντάτα οσοιν μπρουστα βγαινανε του κάναν για τ κουματα!

  2. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ λέει:

    Μια διόρθωση. Ο έλεγχος και η επισκευη των σχολικών κτιρίων δεν ειναι στην αρμοδιότητα της ΔΑΕΦΚ. Η ΚΤΥΠ έκανε τον έλεγχο και έβαλε χαρακτηρισμό Α, Β και Γ
    Α στα 8 σχολικά κτίρια που ανέλαβε η ΚΤΥΠ να κάνει μελέτη και επισκευαστικες εργασίες.
    Β στα σχολικά κτίρια με ελαφροτερες ζημιές, για τα οποία δόθηκαν στον τότε Δήμο Λέσβου 1.400.000 € και τα επισκευασε.
    Και Γ σε όσα δεν είχαν αξιολογες ζημιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.