Κάποιοι έπαθαν μεγάλη καταστροφή

Διαβάσαμε την 1877/2022 απόφαση του Δημάρχου Δ. Λέσβου με την οποία κάνει απευθείας ανάθεση την προμήθεια υλικών (αξίας 34.000 €) όπως αυτά περιγράφονται συνοπτικά στον τίτλο της Απόφασης:

Απευθείας ανάθεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια υλικών (σωλήνων άρδευσης, υδραυλικών υλικών κ.λ.π) προς επισκευή-αντικατάσταση υφιστάμενων δικτύων για την αποκατάσταση ζημιών υποδομών και δικτύων παροχής νερού της Δημοτικής Ενότητας Πολυχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022».

Βέβαια -το έχουμε τονίσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας- σε καμιά απ’ τις περιοχές που κάηκαν δεν υπήρχαν δίκτυα ύδρευσης ή αποχέτευσης, επομένως τι “επλήγησαν”; Ακούσαμε ότι θα γίνει προμήθεια υλικών για να τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί εκεί όπου δεν υπήρχαν ή εκεί όπου δεν λειτουργούσαν. Σε κάθε περίπτωση αυτά ας τα δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Το σίγουρο είναι ότι με την πυρκαγιά κάηκαν πολλά υλικά ιδιωτικής άρδευσης είτε στις αυλές των σπιτιών στα Βατερά είτε σε ελαιοκτήματα ποτιστικά. Οι ιδιοκτήτες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Ο Δήμος βρήκε λεφτά για να μοιράσει με αδιαφάνεια φακές και μακαρόνια, βρίσκει λεφτά για να προμηθευτεί ψευδεπίγραφα υλικά (αυτά της απόφασης του Δημάρχου) μήπως μπορεί να βρει τρόπο να βοηθήσει όσους έπαθαν τις προαναφερόμενες ζημιές;

Και για να μην υπάρξει παρερμηνεία των παραπάνω ούτε εγώ προσωπικά ούτε κανένα συγγενικό μου πρόσωπο δεν έπαθε τέτοιας μορφής ζημιά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.